Hra o trůny 4x06 - Zákony bohů a lidí - Ice & Fire
Hra o trůny 4x06 - Zákony bohů a lidí - Ice & Fire
Stannis a Davos vyplouvají s novou strategií, Daenerys přijímá prosebníky, Tyrion čelí svému otci. Šestou epizodu režíroval Alik Sakharov, scénář tentokrát obstaral Bryan Cogman.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
epizoda na tom samozřejmě nepadá, ale je škoda vynechávat detaily jako modrý vous Daaria, srandovní účesy obyvatel Zálivu otrokářů a ano i ten cylindr bankovního úředníka. Pomáhají popsat jinou kulturu atd...už o tom někdo výše psal..., jak poznáme destinace od sebe, když se skoro na celém světě češou a oblékají podobně
mne sa ta sekvencia s reekom, ashou a ramseym pacila. keby asha dosla so 100 muzmi (ktorych ani v knihach nemala, spomente s kolkatimi prisla na zimohrad) asi by tazko dosla nepozorovane co bolo evidentne cielom - udriet, uniest, utiect. to ze to vzdala tiez malo zmysel ked videla v akom stave theon je.
kupanie podla mna malo ukazat ako ramsey dokaze s reekom manipulovat, namiesto bicu mu dal cukor aby ho este viac priputal a nakoniec mu povie ze si ma zahrat theona, chore :-)
interier, oblecenie braavosanov ma tiez trosku sklamalo, zaber na titana i mesto skvely (autorovi bol stopercentne predlohou rhodsky kolos), diskusia fajn, danyna linka hm, taka ako vzdy.
Ohledně Braavosu a Meerenu, mě ty modré účesy a extravagantní oblečení vůbec nechybí, konkrétně Braavos mi přijde natolik multikulti a ovlivněný západozemím (tak jsem si to představoval v knížkách), že mi vzhled bankéřů vážně vyhovoval. Bankéři jako dost velcí suchaři a ti co používají jenom řeč čísel nechodí v nějakém křiklavém oblečení..
@Linda_Moon Těch lokací, kterými se GRRM inspiroval je spousta. Braavos-Benátky, Titán-Rh.kolos, Casterly Rock-Gibraltar atd. atd. http://en.wikipedia.org/wiki/World_of_A_Song_of_Ice_and_Fire
Stručně: Braavos, Mereen - ok, Hrůzov - hrůza (nelíbí se mi Miranda ani Yara - na rozdíl od svého literárního předobrazu a chování železných je na palici a na facky).
Soud - bomba, jak jim to Tyrion natřel - nááádhera!!!
Šae - tak vážení, až do přečtení Everettova komentáře jsem si myslel, že narážky na jiné výkony Šae se týkají té POSTAVY a minulých sérií. O herních (těžko říct jestli hereckých) dovednostech její představitelky jsem dosud neměl ani tušení - v tomhle světle mi ty její výroky "Byla jsem děvka", "Líbala a lízala jsem ho všude" "Mohl mi strčit co kam chtěl" atd. připadají přímo autobiografické a náramně zábavné. Jsem rád že chodím na tuhle diskuzi, ještě dnes si kariéru
Sibel Kekilli důkladně prostuduji
=D .
K Sibel. Ta postava je prostě blbě napsaná, ta herečka je jinak velmi dobrá. Doporučuji třeba zkouknout parádní Gegen die Wand, jeden z nejlepších německých filmů posledních dvou dekád. Pokud se člověk nechce hned vrhnout do temnějších zákoutí německé kinematografie :)
http://www.csfd.cz/film/169687-proti-zdi/videa/
Nejlepší řešení pro Westeros by byl malý král Tommen, jako učedník regenta Tywina, zároveň se ale zbavit Cersei a odvézt jí jako chovnou klisnu domů k Tyrellům.
K Sibel, taky jsem o ní nevěděl než na ní Everett upozornil. Na internetu je i hodina a půl dlouhá kompilace Sibel! :D Jak asi v seriálu zakryli to tetování...?
Normálně mejkapem, když to zvládnout zakrýt i u Angeliny Jolie, která vypadá jak recidivistka ze Sing-Singu...:)
Jinak ad poslední příspěvek - mám tomu rozumět tak, že lady Faidra ze Zimohradu konečně zavítala na tyto věhlasné stránky?
Normálně mejkapem, když to zvládnout zakrýt i u Angeliny Jolie, která vypadá jak recidivistka ze Sing-Singu...:)
už to není co se týká kerek A.J. to co to bylo, nechala si odstranit větší část tetování laserem kuli dětem.;-)
A propos - knižní Starky mám taky ráda, ty seriálové už tak ne. On se jim z žádný z těch příběhů na sever od Řekotočí (i vyjma Jaimeho a Aryii i tam) v seriálu moc nevede. Chybí tomu to nadšení, které tvůrci mají pro Daenerys, Lannistery a Královo přístaviště.
@Crocuta Rozumíš tomu správně, příteli mému srdci nanejvýš milý, konečně jsem se dokopala k registraci a ne jen k šmírování :)
Nechcete si k seriálovej Šae vytvoriť vlastné vlákno :D