Hra o trůny 4x06 - Zákony bohů a lidí - Ice & Fire

upraveno 12. května 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x06 - Zákony bohů a lidí - Ice & Fire

Stannis a Davos vyplouvají s novou strategií, Daenerys přijímá prosebníky, Tyrion čelí svému otci. Šestou epizodu režíroval Alik Sakharov, scénář tentokrát obstaral Bryan Cogman.

Read the full story here

1234579

Komentáře

• Slenjoy napsal(a):

sveva napsal(a):

@Slenjoy Sansa, Arya...? Jsi si jistý, že jsi viděl správný díl? =D

Já je viděl posobě :D Teď nevím co je co :D Ale mě se líbily v obou dílech :twisted:
    Já si to myslela... bylo to trochu divný, vzhledem k tomu, že v posledním díle nebyl ani jeden Stark. :-D
  • No tak to už je holt moje Debilita :D
  • Nitpicker napsal(a):

@Gepeto Tak jasně, máš něco jako ten slavný turnaj v Harrenhalu a potom něco, co bude pravděpodobně nějáká záverečná bitva na severu. A mezitím doposud 5 knih o tisících stran, které se o tom zmiňují jenom v pár větách. Zato jsou plné charakterů, které žijí "tady a teď", byť jsou i nějak formovány svou minulostí. A Válku uchvatitele mj. nějak pořádně z hlavních postav (co přežily první knihu) zažil snad jenom Jaime (a pak z vedlejších Gryf, Tywin, Barristan a pokud se někdy dočkáme tak Howland Reed). Vytváří to hezký rámec knihy, ale to gró je někde jinde. Dobrý román dělají dobrým postavy nikoliv zápletka. Jakkoliv se to jmenuje Píseň ledu a ohně a někteří lidí budou do omrzení tvrdit, že je to vlastně story o Rhaegarovi, Lyanně (postavy, které se v knize nikdy "live" neobjeví) a slíbeném princi, tak jsme si ten příběh odžili očima lidí jako Tyrion, Jaime, nebo Theon (atd. doplň si podle svého).

Reeda se určitě dočkáme, musí nám přece vítězoslavně úplně nakonec celé ságy vysvětlit jak to vlastně bylo s tou Písní ledu a ohně. :king:
  • upraveno 14. května 2014
    Slenjoy napsal(a):

No tak já zase k tématu :D Zdá se mi to nebo jsem jediný na této straně diskuze? :D

Tak co se mi líbilo: Tyrion :applause: (Ten soud......Wow), Sansa ( Poslední dvě epizody hraje skvěle), Arya
    Nelíbilo: Míííísa-Kalísi :spike: ( Tak důležitou postavu asi nevymění že? :'-( )

Zbytek byl něco mezi tím...... A teď nevím jestli byla Aša (Yara :D) v tomto díle? Já myslím že jo. Tam se mi sice nelíbila ta akce ( nechápu jak se k tomu Hrůzovu dostali se člunem...... Asi objeli celé Západozemí nebo přešli Sever se člunem na zádech :-k ),ale líbil se mi Theon. Ukazuje se tam jak se změnil a celkově je Theon zahrán skvěle.

Obepluli celé Západozemí, to dá rozum, proto to tak dlouho taky trvalo! A Mance to bere ke Zdi přes Dorne, ale pšst, to se teprve dozvíme, tak teďka nevím, jestli to nedat radši do spoileru. :king:
    @Rybba Přesně O tom to přece celé je ne? Z deseti tisíc stran dvě o Písni ledu a ohně. 8-)
    @Gepeto Vzhůru do Kecáliště
    Nitpicker napsal(a):

@Rybba Přesně O tom to přece celé je ne? Z deseti tisíc stran dvě o Písni ledu a ohně. 8-)
    @Gepeto Vzhůru do Kecáliště

No dočkáme se jich asi víc, ale na to, že se to tak jmenuje, se to trošku autorovi rozvětvilo a rozrostlo. :king:

Taky jsem moc nepochopil tu náhlou změnu povahy Cersei k Margery, ale to už bylo v díle předešlém ne?
  • Aša a.k.a. Yara v seriálu, Oša je divoká a babysitter Rickona.

Ona za Stannisem určitě nepůjde, železní jsou pořád v otevřené rebélii proti trůnu; Stannis jí chytne
  • upraveno 15. května 2014
    tady clovek napise svuj nazor a kdyz se nekomu nelibi tak je spatne...a kdo se tady potom hada?:D je tady vskutku zvlastni komunita:)
    me ta myslenka Nitpickera taky pripada dobra a kdyby ne,nezacnu ho tady hned socovat ze tomu nerozumi a vlastne nevi co rika...tady je to asi one(two) man show?
    nech sa paci;)
  • Dnes som si znova pozrel túto časť, respektíve len tú Tyrionovu speach. A veľmi ma potešil herec kotrý hraje Lorasa, ktorý doslova SPAL ked Tyrion povedal že chce súboj, dramatická hudba záber na neho a Margery tá sa tvárila normálne a jeho práve zobudili :D.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @up_er Je jedna vec vyjadriť svoj názor a druhá povedať, že je úplne jasné, že XY a preto seriál vôbec nemení charaktery. Najmä keď to XY nie je tak celkom pravda. Keď katolíci nemajú radi gayov, je to ,,ich" názor, keď chcú tradičnú rodinu zakotviť do Ústavy, pretože je úplne jasné, že je to tak najlepšie a že Pánbožko si tak želá, tak to je niečo iné.
  • @JoeGyry :D Dobrý postřeh, to je fakt výstižné! Haha.
  • @Gepeto
    "Je jedna vec vyjadriť svoj názor a druhá povedať, že je úplne jasné, že XY a preto seriál vôbec nemení charaktery."
    Nerozumím.
  • @Dreamer: Neztrácí. Aby jej mohla ztrácet, tak by jej musela někdy mít... :o)
  • Nitpicker napsal(a):

@Gepeto
    "Je jedna vec vyjadriť svoj názor a druhá povedať, že je úplne jasné, že XY a preto seriál vôbec nemení charaktery."
    Nerozumím.

Ja taky ne, ale to je jedno nemam k tomu vic co rict:)
  • @Lodimar :-D :applause: :applause: :applause: !!!
  • 50minut nudy a pak očekávaný proslov. To vám opravdu stačí ke štestí?
  • @Kalam Mekhar Co do krve poškrábaný Ramsay? =D
  • upraveno 16. května 2014
    @Everett_Young :D jo dobrá komediální vsuvka. Přesně tohle jsem si vždycky přál vidět, jak Ramsay bez trička seká železné v plné zbroji jako dříví v lese.
  • ke
    Kalam Mekhar napsal(a):

50minut nudy a pak očekávaný proslov. To vám opravdu stačí ke štestí?

stesti bych do toho nemotal, je to jen serial;)
    @Kalam Mekhar Nie, ale časom si človek zvykne a kvalitu hľadá inde. Nič iné nemám, tak treba znížiť očakávania. Aj OUaT mi takto kleslo.
  • @Kalam Mekhar To taky. Opravdu mě fascinuje jak jde ona pověstná "realističnost" chvílemi do háje aby dali prostor starým dobrým lkišé, jako například Daario, Jorah a Ben vs milion a jeden obránce města. A taky mě na tom pobavilo jak se takovej sadistickej magor nechal dobrovolně zřídit =D
    up_er napsal(a):

ke

Kalam Mekhar napsal(a):

50minut nudy a pak očekávaný proslov. To vám opravdu stačí ke štestí?

stesti bych do toho nemotal, je to jen serial;)
    :-| Takže ty to sleduješ... Z nudy?... Tak z toho seriálu sa nenajem, takže zostáva len estetický zážitok (ako z každého druhu umenia). Ono preto aj kultúra a umenie vzniklo... Alebo ty ten seriál vážne ješ, či na ňom spíš? K čomu inému ako ku šťastiu sa má seriál či film pozerať, kniha čítať?
  • @Everett_Young té aféře s ramsayem jsem se moc nevěnoval. Ale myslel jsem, že je to krev, těch které zabil při obraně hradu :D
  • Everett_Young napsal(a):

@Kalam Mekhar To taky. Opravdu mě fascinuje jak jde ona pověstná "realističnost" chvílemi do háje aby dali prostor starým dobrým lkišé, jako například Daario, Jorah a Ben vs milion a jeden obránce města. A taky mě na tom pobavilo jak se takovej sadistickej magor nechal dobrovolně zřídit =D

No tak to se taky povedlo :D Ale Železní na lodích u Hrůzova mi příjdou horší :D
    @Slenjoy Tak já tam viděl jenom čluny. Mimochodem úplně normální ironbornská taktika útoku ve vnitrozemí. Ostatně takoví Vikingové (jimiž jsou Ironborn inspirováni) takhle dobyli celou Rus.
    @Nitpicker Nevím o žádné řece, která by vedla od západního pobřeží až k Hrůzovu. A že je sever dost rozlehlý. Jako řeka tam je, ale to bych věřil spíš, že se tam vylodí Skagosané...
    @Gorgloj Nikdo neví o žádné řece mezi západním pobřežím Westerosu a Hrůzovem. To nic nemění na tom, že u Hrůzova nebyli na lodích, ale na člunech.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.