Hra o trůny 4x06 - Zákony bohů a lidí - Ice & Fire

upraveno 12. května 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x06 - Zákony bohů a lidí - Ice & Fire

Stannis a Davos vyplouvají s novou strategií, Daenerys přijímá prosebníky, Tyrion čelí svému otci. Šestou epizodu režíroval Alik Sakharov, scénář tentokrát obstaral Bryan Cogman.

Read the full story here

12345679»

Komentáře

• @rekhyt No vzhledem k tomu, že v té vaně hned po "bitvě v psinci" :) Ramsey vykládá o tom, že si ten výlet do Moat Cailin teprve udělají, tvoje teorie asi padá.
  • Vidím to takhle: železní připluli na západní pobřeží severu, vyskočili, dostali se pěšky ke Kailinské držbě - stejně ji držej Železní - tam nabrali zásoby a dál pešo na západ. Ten člun si buď udělali, nebo koupili za železo na místě.
  • JayJay
    upraveno 19. května 2014
    Ad Železní na východním pobřeží: - Occamova břitva: nejjednodušší řešení bývá často nesprávnější - co když třeba jen přešli pěšmo ("Krk" se to jmenuje?) pod Moat Cailin (který drží), a tam za železnou cenu koupili loď? (Teď dočítám link a vidím, že ta myšlenka je přes kopírák to co psala @Phoebea )

Ostatně mě spíše zarazila jiná lodní scéna - Stannis plující do Braavosu. Krom toho, že se mi nelíbilo srdce na plachtách, tak jsem vážně nedokázal vyčíst vítr - kdyby šel přímý levobok, tak mají jednak přešponované plachty, jednak by jim brutálně lehly, když vpluly do (větrného) stínu Titána, kdyby jeli na předoboční, tak jednak asi mají větší náklon, jednak by se jim ten větrný stín projevil taky.
  • @Jay Co... to... co je větrný stín?
  • @Terezička: Laicky řečeno totéž jako obyčejný stín, akorát tady se ta překážka nestaví do cesty světlu, ale větru... čili když chceš aby na tebe nefoukalo, stoupneš si za nějakou překážku (stačí strom)... - a tady je to naopak - na lodi chceš aby foukalo, ale když projedeš kolem takové skály na návětrné straně , tak chtě nechtě skončíš bez větru.
  • @Jay Běžím vybarvit políčko modrého života "naučit se něco nového." Díky.
  • JayJay
    upraveno 19. května 2014
    @Terezička: Alespoň až pojedeš na plachetnici, tak víš, na co máš být připravena. :o)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Terezička Nezapomeň, že každý den musejí být alespoň 3 :-)
  • Jay napsal(a):

Ad Železní na východním pobřeží: - Occamova břitva: nejjednodušší řešení bývá často nesprávnější - co když třeba jen přešli pěšmo ("Krk" se to jmenuje?) pod Moat Cailin (který drží), a tam za železnou cenu koupili loď? (Teď dočítám link a vidím, že ta myšlenka je přes kopírák to co psala @Phoebea )

Ostatně mě spíše zarazila jiná lodní scéna - Stannis plující do Braavosu. Krom toho, že se mi nelíbilo srdce na plachtách, tak jsem vážně nedokázal vyčíst vítr - kdyby šel přímý levobok, tak mají jednak přešponované plachty, jednak by jim brutálně lehly, když vpluly do (větrného) stínu Titána, kdyby jeli na předoboční, tak jednak asi mají větší náklon, jednak by se jim ten větrný stín projevil taky.

:-D Aneb, čím míň toho víš, tím víc se raduješ ze života, nebo taky, čím jednodušší lidé, tím šťastnější a dokážou se radovat z sebemenších maličkostí. Jako řešit vítr u digitální plachetnice, to opravdu autory nenapadlo, asi je nenapadlo, že to někdo řešit vůbec bude. Já teda ne. :king:
  • @Rybba: Proti gustu žádnej dyšputát - někdo si z toho vezme co ho zajímá, někdo nad tím mávne rukou... Proč ne, je to tvá volba lámat si hlavu tísíci a jednou jinou věcí... a nebo třeba zůstat ve sluníčkové nevědomosti. :o)
    PS: Proč myslíš šťastnější? Myslíš, že mě nenaplňuje pocitem štěstí zjištění, že jsem natolik bystrý a inteligentní, že si všimnu boty, která se podařila štábu složeného ze spooousty lidí?
  • upraveno 19. května 2014
    Jay napsal(a):

@Rybba: Proti gustu žádnej dyšputát - někdo si z toho vezme co ho zajímá, někdo nad tím mávne rukou... Proč ne, je to tvá volba lámat si hlavu tísíci a jednou jinou věcí... a nebo třeba zůstat ve sluníčkové nevědomosti. :o)
    PS: Proč myslíš šťastnější? Myslíš, že mě nenaplňuje pocitem štěstí zjištění, že jsem natolik bystrý a inteligentní, že si všimnu boty, která se podařila štábu složeného ze spooousty lidí?

Myslím, že oni prostě tohle vůbec neřešili, protože počítali, že to nikdo řešit nebude, nebo jen malá část lidí a nestálo jim to za to třeba předělávat digitálně = více peněz. Kvůli takové maličkosti. Když loď je zřéjmě reálně natočená a okolí počítačově vymodelované. Nevím. Je to celkem jedno. Ale jsi dobréj, že sis toho všiml. Já ne. Já si tu scénu užil dosytosti, nijak jsem nad tím nepřemýšlel, prostě jsem ten vizuál hltal očima.
    :king:
  • @Jay Mě osobně více trápí zanedbaný skript. Ale jak říkáš, každý se zaměřuje na něco jiného, většinou na to, čemu rozumí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.