Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ostatní nové postavy jsou pro mě OK a těším se i na Rey. Naštěstí od toho nečekám něco, co v SW nikdy nebylo, komplikovanost, neprůstřelnou logiku, realističnost a podobně.
A teď spoilery (ne úplně drsné, ale chápu, že někdo nechce vědět vůbec nic předem, já sama jsem se toho taky vyvarovala).
- Leia... je taky zahraná výborně. Ve Force Awakens mi Carrie přišla trochu nucená a byl to Ford, koho jsem po letech viděla hrát s určitým nadšením pro věc. Tady ale Carrie nezklamala. O tom, jak moc je její dějový oblouk uzavřený (protože se dál už samozřejmě rozvíjet nebude), si musí každý rozhodnout sám. Za sebe říkám, že nijak zvlášť uzavřený není a bude zvláštní vidět, jak ve třetím díle trilogie uzavře její story úvodní text nebo dialog ostatních postav.
- Reylo párování. Tohle nepřekvapí žádného pozornějšího diváka Force Awakens. Tenhle film je v tomhle ale mnohem otevřenější. Jo, i tvůrci je párují. V tom smyslu, že ti dva by (aspoň část filmu) vlastně chtěli být spolu, ale každý o tom má jiné představy, takže to není dost dobře možné.
- Kylo Ren. Tady jsem na vážkách. Nesouhlasím úplně s tím, že z něj udělali plnokrevného záporáka a přinejmenším se to stalo moc brzy, pokud je to cesta, kterou pro něj tvůrci zvolili. Asi se v recenzích dočtete, jak je to pořád konfliktní postava, ale to platí asi do dvou třetin filmu. Ben Solo udělal svoji volbu a odmítnul každou nataženou ruku. Všichni, kvůli kterým by změnil svůj světonázor, jsou mrtví nebo nad ním zlomili hůl (já ostatně taky). Zrovna teď nevím, jaký konflikt by ještě řešil, kromě toho, že ho pořád budou strašit duchové z minulosti.
Film mě bavil, nejvíc jsem se bál že to půjde ve šlépějích FA což nejde či že to bude kopie Impéria, což není :) O ději víc až to uvidí víc lidí :)
Při vzpomínce na JarJara musím uznat jaké vkusné vtipy se ve filmu objevily:
dojič Luke
rozčilující se jeptišky :D
Celkově bych řekl že nový filmy to budou mít zatraceně těžký, protože lidi prahnou po tom kouzlu z původních filmů, ačkoliv ty postavy - alespoň krom základní čtyřky Luke-Leia-Han-Vader - nerozvíjely absolutně vůbec.
V novém filmu lidi kritizují Huxe, ačkoliv co jsme kdy z filmů věděli o Tarkinovi? Zhola nic. Drsný řeči a bum v první Hvězdi smrti.. Už jenom proto jsem rád za RogueOne a za cgi Tarkina..
Ve filmu se objevila i dost vedlejších postav (ta admirálka, jméno nevím :D ), které dostaly význam a prostor o kterém by MonMothma či Jan Dodonna mohli jenom snít :)
která je nám představována jako dokonalá a bezchybná tedy nudná postava?
základem dobrého příběhu je dvojice postav, které mezi sebou mají jiskru. Je to prostě o tom, že ti mládí to neutáhnou nejenom, nejenom, že Kylo Ren není žádný Darth Vader, ale Rey není žádný Luke nebo Anakin a v neposlední řadě Finn není žádný Han Solo
Ale samozřejmě chápu, že nové filmy jsou o tom, jestli se člověk sblíží s novými postavami a samozřejmě protože Kylo Ren mne nijak neoslovil jako záporák, tak mne holt k nové trilogii moc netáhne a SW jsou hodně založeni na záporácích.
Myslím, že jsi zbytečně kritický. Logické chování postav nikdy nebyla žádná velká silná stránka Hvězdných válek. Je to mimochodem tentokrát spíš Rey než Kylo, kdo se zachová hloupě (teda... naivně, ale ono to vlastně k té postavě patří).
Co se týče vedlejších postav, tak trochu souhlasím. Finn není Han Solo, to už by spíš sedělo na Poea Damerona, ale ten nemá tolik prostoru ani interakce s jinými postavami. Rey a Kylo jsou OK, ale z těch mladých postav určitě potřebovala aspoň jedna a pokud možno dvě víc rozvinout.
více než tohle
tisíc lidí tisíc chutí :-D Já si prostě myslím, že kdyby Disney zkusilo udělat nějaký copyright shit na Pratchetta a udělali jako hlavního záporáka Zavazadlo, tak by to pořád byl lepší záporák než Kylo Ren
P.S. Vzpomeň si na Anakina, určitě žádné brečení, žádná nejistota a labilita, o hereckých výkonech nemluvě :D proč by Kylo taky nemohl být někde v téhle fázi vývoje s tím, že je o něco labilnější a ty badass okamžiky se střídají s nejistotou? Není to Vader a podle všeho ani nebude, se s tím smiř.
Proč se mlátíš? :D
Rogue One na mne prostě přesně jak řekl Lucas působí jako review staré trilogie v tom dobrém slova smyslu, se spoustu skvělých referencí na kánon a EU, vynikající muziou ty housle jsou ušní orgasmus
THE REBELLIONS ARE FUC*ING BUILT HOPE a bitva o Scariff za jedna, stejně jako Mustafar a scéna mezi Krennicem a Vaderem a i ten CGI tarking, Deathroopeři, Mon Monthma, takže za mne dobrý, určitě lepší než kopírka čtyřka s MaRey Sue nebo malý emo bastard.
MaRey Sue to totiž není ani náhodou
Jestli mě něco na nových SW hněte (to jak u ep. 7 i teď v 8) tak je to absolutní neznalost toho v jakém stavu je galaxie, Vůbec nevíme jakou sílu má Řád, jakou sílu má Odboj, kdo podporuje koho atp. Chybí mi tam strašně moc politikaření nebo aspoň uvedení do té galaxijní reality. Chybí mi ukázat náladu v Senátu apod.
A ještě dotaz - jak dopadnul DJ?
A jo, to ignorování politického pozadí mě taky štve, divák vlastně ani pořádně neví, co je První řád zač, kromě toho, že je to vojenská diktatura.
A co že ten DJ? Jak to s ním dopadlo? :D
Obě místa měla doslova žhavou atmosféru :twisted:
Rey: Bene, zlomil jsi mi srdce, vybral sis cestu, na které tě nemůžu následovat.
Kylo: Kvůli Lukeovi?
Rey: Kvůli tomu, co jsi udělal a co chceš udělat. Přestaň, přestaň a vrať se mám tě ráda.
Kylo: Lhářko, přivedla jsi ho, aby mne zabil.
Luke: Nech ji být, Bene. NECH JI BÝT
Rey: "Tohle nedělej, Bene, nedělej tuhle volbu."
Kylo: "Pryč s Jedii, Sithy, rebely... ať to všechno zmizí. Pojď se mnou a budeme spolu vládnou galaxii."
Rey: ... (zadrží dech)