Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
12021232526109

Komentáře

• Jo, jo přesně jak říká Nevada.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak už toho nechte a radši si zazpívejte, když jsou ty svátky...

• Teraz mi napadlo, že Sithovia a temná strana sily zodpovedajú Id funkcii, zatiaľ čo Jediovia stelesňujú Super-Ego. Obe veci sú mocné a opodstatnené a sú katastrofálne kombo, ak sa nenaučia spolupracovať a prispôsobiť realite, čo je úloha Ega. V príbehoch máš buď Id osobu a Super-Ego osobu, ktoré vzládnu, alebo nezvládnu kooperovať, alebo tam máš aj Ego osobu, ktorá ich krotí a vedie, alebo je nimi zazdená a taky to pak podobně dopadne hodně často. Zaujímavé je, že Rey nezodpovedá Super-Egu. Ona má skôr vlastnosti Ega. Kylo je Id od hlavy po päty. Ale zároveň kašle na Sithov aj Jediov, chce niečo nové a úplne iné a celé je to Id-ovsky chaotické, zatiaľ čo Sithský kód naznačuje istú štruktúrovanosť, akoby bol menej Id než náš emo revolucionár. Pritom však Sithovia sú čisto temní, kým on je ten čo balancuje a nemá pokoj od svetla. Už sa do toho zamotávam, niekto na tom popracujte so mnou.
  • A koľko energie na všetko vynaloží! Zlatíčko jedno naše si zaděláva na syndrom vyhoření. :D
  • @svoa00 Myslím, že jsi to do osobní roviny dostala ty, já jsem nikoho osobně nejmenoval, že jsi to vzala osobně, je tvůj problém. Ano, můj názor je, že je to naprosto hloupý film, který je hloupě napsán. Já neříkám, že jsi hloupá, třeba jsi mnohem chytřejší než já, na druhou jsi schopna tolerovat hloupý film a užít si ho, což je obdivuhodné, předpokládám, že na stránkách o knižní stránce nebudou žádní hlupci, což samozřejmě dává zajímavou sondu, co vlastně chceme od filmů.
  • @Kalam Mekhar Ale no tak, nevytáčej se, nemusíš nikoho jmenovat, abys nějaký výrok na někoho směřoval. Ale tak to je jedno. Prostě já respektuju, že v tom filmu nic zábavného nebo pozitivního nevidíš, ale zároveň není třeba z tvojí strany tímhle způsobem prosazovat svůj názor. Všechno je to o čekávání, ta moje byla stejná očekávání, jaké mám od každého blockbusterového filmu, tvoje byla očividně někde jinde.
  • upraveno 24. prosince 2017
    @svoa00 Možná to bude tím, že letos jsem byl v kině dvakrát a to Blade Runner(paráda) a tohle, Marvelovky jsem už odpískal před nějakou dobou, takže od SW jsem prostě nečekal Marvel, ale tak budiž, pokud tohle lidi chtějí od SW, tak co se dá dělat. Opravdu nevím, kam se posunuly tyhle filmy, naposledy jsem snad viděl první Strážce Galaxie. Nemám čas sledovat špatné filmy, na to si mého času moc vážím, možná proto jsem z The Last Jedi tak moc zhnusen.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    STAR PORGS
  • @Kalam Mekhar Nemusíš nikoho jmenovat, na druhou stranu jsi to byl ty který tu jako první napsal že ten film je píčovina a líbí se jenom dementům.

Svoa se ti snažila v jednom z komentářů napsat že pokud za píčovinu považuješ LastJedi, musíš za stejnou píčovinu považovat minimálně ještě epizody 1, 2, 3 ne-li obě trilogie. Pak jsi začal sérii osobních útoků ty. I slepý by to zde vyčetl :P
  • @sfik Nefabuluj, nejde ti to ani za mák...
  • upraveno 25. prosince 2017
    @Aviv Tak jsem si před spaním projela, o čem tem dlouhatánský příspěvek je. Část z toho, co ta uživatelka tvrdí, jsem tu už u Kylo Renovi říkala. To, že by ji chtěl mít u sebe, protože v ní cítí to spojení, někoho, kdo by mu konečně rozuměl, by mělo být pozornějším divákům jasné hned od scény s výslechem. Však tam hned říká "Don´t be afraid, I feel it too." Rey je zase celou dobu zmatená, že s ním má vůbec něco společného (nutnost vyrovnat se s silou, kterou mají, syndrom opuštění).

Jestli ale tohle párování i po Epizodě VIII k něčemu povede, tak bych jim moc šancí nedávala :D

Abych to shrnula - Rey udělala v Epizodě VIII správnou volbu. Kdyby neodešla, přijala by narativ, že je nic, že něco znamená jedině pro něj. A i když je to k sobě jako protiklady táhne, tak romantická/milenecká láska ve Hvězdných válkách není moc důležitá. Trvalejší je láska ve formě přátelství na celý život a láska k určitému okruhu lidí. Je to zaležené na Hanovi/Leie a Anakinovi/Padmé, kdy spolu v obou případech byli štastní jenom chvíli, ale jsou to jediné dva příklady, které mimo "extended universe" máme.
    @sfik Díky :oops:

Já z toho fakt nechci dělat drama, chápu, že Star Wars jsou pro něj srdeční záležitost, ale ozvat jsem se musela, bylo to už za hranou slušného chování.
  • AvivAviv
    upraveno 25. prosince 2017
    Ale abych jenom nekritizoval, na The Last Jedi mezi svátkami nebo po novém roce, ale půjdu na 4DX, ať je tam alespoň nějaká přidaná hodnota :) a velice se těším na nového Sola, udájně to bude prý také končit napojením na ep. IV.
  • @Tyrion Lannister Tak vesmírné bitvy v Last Jedi jsou a jeden osudový souboj tam je taky - Luke/Kylo Ren, i když jak jsi se už určitě spoileroval, i tady si zase jednou Johnson vybral jít proti diváckým očekáváním.

Co se týče filmu o Hanu Solovi, tak naopak já jsem na vážkách. Jsem z těch, co berou původní trilogii jako uzavřenou a Hvězdné války by měly co nejvíc budovat něco nového a není třeba se pořád ke starým postavám a událostem vracet. Navíc ten film měl ideálně přijít už před Epizodou VII, když už. A uspíšit měli i sólo film Obi-Wana, McGregor jim přece jenom nemládne :D U obou filmů bude samozřejmě obrovský problém, aby jenom nemasírovaly nostalgii.
  • @Aviv Ta slečna má celkově dobré analýzy, i když jí samozřejmě občas ulítne nějaká hrozná pitomost, jako že v tomhle případě zmínila Reylo děcko :wall:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jsem zvědav na to, jestli Ewana osloví, dle mého je fantasticky herec a dokonalý Obi-Wan, ono se ale spekuluje, že to bude bez něho.

Epizoda VIII je velká facka pro Disney, Metacritic 4,7 z 10, Rottentomatoes 52%, tržby oproti VII menší, skoro celý Youtube nasraný, ve scénáři jedna díra vedle druhé. Ano, pár femiminstů, feministek spokojených, ale na to ve výsledku sere pes. Už teď je to fail, za pár let to bude příklad filmu, na kterém se bude ukazovat debilita scénáře. Disney samozřejmě nechce vidět takové hodnocení svého prim universa na Rajčatech či právě na Youtube, viz jak Disney zatlačilo na EA s lootboxy v Battlefront II, když se fanoušci na Metacritic a Redditu ozvali. Ano, tahle trilogie je totálně ztracená, to by nevykoupilo ani duo Kubrick a Nolan za židlí, ale právě třeba i Obi-Wan film by se díky tomuhle failu mohl povést. Možná jsem naivní, ale ještě bych flintu do žita neházel.
  • @Aviv Ještě z něho udělej Nolanova Jokera :D, Kylo je prostě jen špatně napsaný, víc za tím hledat nemusíme.
  • @Nevada Tak hlavně mě zajímá, co budou lidi, co nové trilogii vyčítají, že nepřináší nic jiného (přičemž to nové nechtějí vidět nebo to ignorují, protože to není podle jejich gusta), budou říkat na filmy o Obi-Wanovi a Hanu Solovi :D Jak říkám, žádný Star Wars film není dokonalý, včetně filmů z původní trilogie. Záleží jenom na tom, jak dokáží komunikovat s divákem.
  • @Kalam Mekhar LOL, facka pro Disney :D

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=starwars8.htm

Ve svém "spravedlivém hněvu" sleduješ jenom ty recenze, které se shodují s tvým názorem. Nebo jsi sjížděl všechny recenze na YT a udělal statistiku? Last Jedi má rozpolcené recenze, samozřejmě. Nicméně tady jsou hodnocení od diváků:

https://www.csfd.cz/film/331937-star-wars-posledni-z-jediu/zajimavosti/?type=film
    http://www.imdb.com/title/tt2527336/reference

Ale to jsou všechno blbci a ignoranti a feministky, že.

Slepě poslouchat fanoušky, nebo v tomhle případě jejich uřvanou část, nefungovalo dobře u žádného univerza. Disney si prostě bude dělat, co bude chtít, vesměs bude vždycky mířit na prachy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.