Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Tyrion Lannister Díík :D
Imho to vybalancování síly bude vypadat tak, že děcko, které spolu zplodí bude mít ta rovnováha síly, jak temná z Kyla tak světlá z Rey, což je konec blééh :-@ Jako neříkám, že nové SW nemají hrozně těžkou pozici, že jsou tu lidé, kteří budou brblat vždycky, ale tvůrci si sami pod sebou podřezájí větev, když středobodem všeho je Twilight ve vesmíru a skutečné Hvězdné války se odehrávají v té druhé djěové linii, která se nakonec ukáže absolutně nedůležitou.
;-)
Co se týče toho, že se "za dva filmy nic nestalo", tak to nevím přesně, s čím to porovnáváš. Mírně bych souhlasila, že se ve druhém filmu už měli posunout s postavami dál a jestli směřují tam, kam myslím, tak budou mít ve třetím díle co dělat.
Konflikt stejný jako v původní trilogii... Tady jsem trochu zmatená. To jako světlá versus temná strana Síly? To je přece archetyp. První řád versus rebelové? No, vylepšit by to šlo, kdyby jsme něco víc věděli o Prvním řádu, ale těžko by se bez toho konfliktu úplně obešli, když jsou to Hvězdné války. Rey versus Kylo Ren? Jenže ona není Luke a on není Vader a odvážím se tvrdit, že skončí úplně jinak.
Že Leia umí používat Sílu je jeden z nejhorších momentů, v kině jsem se normálně zastyděl.
Poe je strašný prototyp hrdiny, tupý frajírek, který dělá ostudu mužskému plémě, dle mého tam je jen kvůli tomu, aby mohli ukázat sílu žen, které jsou moudré, rozvážné a vždy mají pravdu.
Celkově proč ty filmy vznikly? Posunulo to nějam universum? Ukázali nám něco nového? Ty vtipy tam jsou úplně zbytečné, je fraška se dívat na jazyk Snokea, kterému se směje celé kino. Tohle měl být záporák?
Tohle se ti fakt líbí?
Teď to řeknu jasně jasně - ono něco podobného, co jsem napsala výš, je pořád možné i ve třetím díle. Nevěřím, že by se na ten vnitřní konflikt Kylo Rena tak okatě vykašlali. Někteří fanoušci pořád fňukají, že zabil Hana Sola a nasrat, chci ho mrtvého. Jako fakt? Anakin zabíjel děti a stejně se dočkal vykoupení. Nějakou roli v tom určitě bude mít i Rey, ale ten Twilight ve vesmíru je přehnané tvrzení a ty to víš :D Bylo by hezké, kdyby usmířením těhle dvou právě přišel ten balanc a mír, i když by nutně neskončili spolu (do Rey je ostatně zakoukaný i Finn).
Jenom proboha ať se odvážou. Všechno je lepší než Epizoda XV, kde děti Rey adorují Kylo Rena, Rey je zestárlá a zahořklá na opuštěné planetě a rebelové bojují se Svazem galaktických diktatur.
Á propos - fail tam provede nejenom Poe Dameron, ale skoro všechny mladé postavy, během dvou filmů selhala Leia jako matka, Han selhal v tom přivést syna domů, Kylo Ren selhal v tom přetáhnout Rey nebo s ní vyhrát souboj,
Jako jo, ten film se do části fanoušků naváží, ale když vidím jejich nezralé reakce, tak se Disneymu nedivím, že se chovají tak cynicky. O značku Star Wars se IMO starají pořád líp než George Lucas.
Mne taky baví to určité pokrytectví, když Obi-Wan rozsekl Darth Maula, tak si lidé stěžují, že to byla promarněná příležitost, když to samé udělá Kylo a Snokea doslova a do písmene "zdarthmauluje" tak to je úžasný zvratu ze kterého si mam posadit na zadek. WTF!!! Retardace některých lidi je opravdu fascinující.
Další věc, že spousta lidi si stezovala na romanci Padme Anakin, ale že by teda romance Rey Kylo udělala nějakou díru do sveta, Kylo zničehonic bez trička to ma být ten vyvoj!?
A mimochodem jedna věc na kterou mne přivedlo jedno tohle video
Mne přivedlo na dalsi otázku, bylo nějak smysluplně vysvětleno, proč Luke nechal mapu, která k němu vedla, když nechtěl, aby ho někdo našel a podle svých vlastních slov přišel na ostrov zemřít?
Co to pořád máš s tou romancí? :D Já o tom ráda vtipkuju, ale všechno je to pořád jenom pomrkávání a někteří diváci pořád popírají, že se na plátně něco takového děje. Do něčeho, jako je tohle
to má světelné roky daleko :twisted:
Last Jedi jsem viděla jednou a nevybavuju si, že by tam přímo zaznělo, proč Luke nechal tu mapu. Ptá se Rey, proč odboj poslal zrovna ji. Vyplývá z toho, že to nejspíš udělal kvůli Leie.
Meta odpověď je ta, že lidi to nerozčiluje, protože všichni víme, že tehdy Lucas nevěděl, že jsou to bratr a sestra :D
"Miluješ ho?"
"Ovšem že ho miluji. Je to můj bratr."
Han a Leia jsou vlastně jediná romance, kterou hard core fanoušci schvalují. Uznávám, že Anakin a Padmé, to nebylo podané moc dobře, takže mají svoje důvody tu romanci nesnášet, a Kylo Ren a Rey jsou pořád jenom na úrovni pomrkávání, ale vsadím se, že jestli z toho nakonec bude něco víc, tak by si tihle fanoušci měli dát pozor, aby jim nepraskla žilka :D
Já jsem měl pocit u filmu, že tvůrce nerespektuje moji inteligenci.
Ten nahoře přehrává, ale v globále má recht.
Co se pomrkávání týče imho věta
je daleko za hranicí pomrkávání a je to de facto jasné přiznání
Zatraceně, vystřihnout jakoukoliv scénu s Lukem a Rey byla chyba, tvůrci měli vědět, že to je jedna z hlavních věcí, které diváky budou zajímat. Ten její výcvik byl uspěchaný a člověk nepotřebuje moc trénované oko, aby viděl, že tu něco chybí. Naopak odbočka s Finnem a Rose měla být vypuštěná nebo výrazně zkrácená nebo přepsaná už při finalizování scénáře. To v Hollywoodu fakt neznají pozici dramaturga? Ten čas měli věnovat výhradně rozvíjení postav a akčním scénám, ne podzápletkám, které jsou nakonec irelevantní.
Ale komentáře Johnsona k jednotlivým scénám bych si ráda poslechla. Nebo vyjádření k tomu, co si s JJ Abramsem provedli, protože je to spíš Abrams než fanoušci, kdo by měl být naštvaný, protože Johnson jeho práci na Epizodě VII občas dost vytroloval (hned úvodní bitva nebo Lukeova reakce na meč, třeba) a v některých směrech ho dostal do těžké pozice (Leia, pokud někde nemají natočený další materiál, o čemž by nám ale předpokládám už studio řeklo).
Ale som rada, že Rey je holka odnikud. Scéna v temnej jaskyni perfektná.