Ešte sa mi páčilo to so Snokeom a mečom a "exact words". Teda, načasovanie bolo hrozné v tom zmysle, že sme sa vlastne nič poriadne nedozvedeli a bolo to aj príliš ľahko pôsobiace, takže vyznel úplne do prázdna. Na druhej strane, samotný čin... Šmankote, bolo to úžasné. Myslím, že to bol skvelý krok, ale malo to k nemu dospieť inak.
@svoa00@Aviv Já vím a rozumím vám proto přímo nereaguji na ty kritiky (ať si klíďo o tom píše každej co chce) jen už musím reagovat na příspěvky typu (teď omluvte drobné přehánění) "všichni jste kreténi"
@sfik Ne, v pohodě, vždyť na to ani nekydám, prostě jsem u toho neuměl vypnout mozek a užívat si film, který je bez nějaké motivace posunout děj dál, mít background story atd. Prostě je to jednoduchá zábava a je můj problém, že jsem čekal rozvinutí postav a mytologie. Na druhou stranu, taky nechápu, že existuje 30% voličů Zemana. Svět je zvláštní, musím se s tím poprat sám :)
@svoa00 1) Realitu tu popírá někdo jiný. 2) To těžko, prequel minimálně buduje vzestup Vadera a Sithů. Nové díly jsou kopírky, které většinou nedávají ani smysl. Celé universum to nikam neposunulo. Zase Impérium vs. Rebelové. Je tam minimum nových myšlenek. Není tam vysvětlení motivace postav, není tam vývoj postav. 3) Není nadřazený a nikde to ani netvrdím, třeba jsem prostě jenom někde jinde. V jiné etaptě života. Moje nejbližší okolí film taky nesnáší, mně to stačí. Ostatních se raději neptám, abych se to o nich nedozvěděl, to máš stejné jako se Zemanem či Babišem, člověk žije v bublině ve svém nejbližším okolí, kterému je nejbližší a pak bum. 4) Ano je, viz bod 3.
Taky nejsem bílá žena. Možná kdybych byl žena, mohl bych ocenit debilní charaktery jako Rey či Rose. MaryReySue. Tak porazila Kyla ve sněhu, byla lepší v tom trůnním sále než Kylo. Rozeberme si tuhle postavu a ukažme, jak moc je to špatně napsané. Tak Kylo trénován od dítěte Lukem, čili největším současným Jedi, následně dokázal Luka odrazit, když ho chtěl zabít, následně byl trénován Snokem, takže Kylo který má krev vyvoleného, trenován několik let jak světlou tak temnou stranou je poražen člověkem, který drží světelný meč poprvé v ruce, pak je Rey lepší i proti více bojovníkům, zase ona neměla ani jedinou zkušenost v boji proti více trénovaným bojovníku a zase je lepší než Kylo. Tak a teď Rey a síla. Rey umí pohnout s množstvím kamenů, zase bez tréninku, v podstatě jen zavřela oči a všechno okolo ní levitovalo, to nedokázal ani Yoda, ten se daleko více potil při zvedání předmětů. Jen připomínám, že Rey není ani Padawan, o síle nic neví, do teď ji nikdy nepoužila. Dodám, že Rey dostala na lopatky na ostrově i samotného Luka. WTF?! Ano, možná se to feministům, feministkám líbí, mně připadá, že svět se zbláznil.
@Kalam Mekhar Já teda nechci předpokládat trolování, ale abych to řekla jasně - už zase to děláš. Hned první větou. Upřímně - tvůj rant jsem ani nedočetla. Nezajímá tě žádná debata ani protinázor, tvůj názor je prostě lepší a fakticky správný, tečka. Čili nemám důvod ztrácet tu čas čtením několika odstavců - byť jsem pro svobodu, tak vesele do toho, piš si, ale já už nebudu ztrácet čas pokusem o debatu. Nevím ani, v jaké životní fázi si myslíš, že jsi ty, a v jaké životní fázi si myslíš, že jsem já. Nejspíš předpokládáš, že jsem dvacetiletá feministka tvrdého ražení, ačkoliv mě vůbec neznáš, pravda by tě stejně nejspíš nezajímala.
@Aviv Vždyť je to úplně zbytečná postava, Rose tam je jen proto, že je to asijská žena, celá linka s Finnem je úplně zbytečná, jen proto že Růžová hlava není schopna říct svůj plán, takže Finn a Rose tam jsou jen proto, aby ukázali bohaté může, kteří prodávají zbraně, týrají zvířata pro svůj sport a drží děti v otroctví. Stačilo, kdyby Růžová hlava řekla, že má plán, tak nemusí podnikat sebevražednou misi, jenže to by pak nemohli ukázat moudrost a rozvahu Růžové a hloupost Poeho, který jde do každé sebevražedné mise jako první. Poe je prostě typický muž, tak trochu jednoduché pako, který nad sebou musí mít moudrou ženu, která ho vždy nasměřuje, aby se uměl alespoň podepsat a to buď Leiu či Růžovou. Teď zpátky k Rose a Finnovi. Pak tam na ně celou dobu čeká Lamač na planetě s kasínem, který se mohl kdykoliv dostat z vězení, ale samozřejmě čeká dobrovolně ve vězení na naše hrdiny, ti se navíc do vězení dostali tak, že špatně zaparkovali. WTF?! Pro to vlastně někomu musím psát, vždyť je to naprosto retardované. No, dobře jedeme dál, Lamač je prodá, pak samozřejmě všichni imperalisti umřou, kromě Brienne, která zase dostane nakopáno od Finna, pak hustácko-puberťácká hláška- Rebel scum. Brienne postava bez vývoje, bez ničeho, prostě kus šrotu, jedeme dal. Pak se dostanou zase v pravý čas na solnou planetu, tam Finn tedy zkusí zachránit odboj sebevraždou - ok - jenže v tom Rose ho zachrání, začne kecat úplně mimo, poplive tak smrt svoji sestry, ale žena zase zachrání pošetilého může, když se na začátku obětovala sestra, tak to bylo ok, u muže je to samozřejmě potěšilost, pak je tedy pusa na bojišti, pak ji Finn táhne přes celé bojiště úplně v klidu, všichni samozřejmě nezraněni, pak jim zvířátka ukáží cestu, tam je čeká Rey. WTF?!
@svoa00 Přesně tak, vůbec mě nezajímáš :) K těm ženám, jsem rád, že tu jsou ženské hrdinky, například Satele Shan, Darth Traya jsou naprosto v pohodě a hned bych chtěl o nich vidět film, ale kdybych byl žena, nevím, co bych říkal na prostinké charaktery typu Rey, Rose. Nejsem žena, třeba by se mi to líbilo, můžu říct jen za svou přítelkyni, ta byla ještě více zhnusené než já, říkám ji cestou ze Scaly 3/10 bych tomu dal, podívá se na mě a řekne 1/10. Takže ani všem ženám to neimponuje minimálně těm chytrým :)
@Aviv Tak ona ta dějová linka na ostrově rozhodně působí tak, že se odehrává během delší doby. On je celý film divně sestřihaný. Ale Rey každopadně není žádná feministická Mary Sue. To, že se rychle učí používat nové schopnosti, souvisí s tím, že se od dětství umí postarat sama o sebe. A zatraceně často selhává. V prvním díle se nechá chytit jako malá holka. Přesvědčit Lukea, aby se přidal k odboji - selhala. Přesvědčit Kylo Rena, aby změnil světonázor - selhala. V trůním sále - selhala, situaci zachránil Kylo Ren.
@Kalam Mekhar Pokud tě nezajímám, smajlíky si odpusť a laskavě ani nepředpokládej, kdo jsem, jenom se tím ztrapňuješ. A to, že mě tu urážíš, dělá reklamu jenom tobě samotnému.
@Kalam Mekhar Jedině ty se ztrapňuješ osobními útoky na ty, co mají jiný názor a kteří tě údajně nezajímají. Jsi to ty, kdo to přenáší do osbní roviny. To, že zároveň tvrdíš, že jsi v jiné životní situaci a chceš tak dát najevo, jak jsi dospělý a já pubertální kráva, mě fakt rozsekalo. Možná by ses měl vrátit do svojí bubliny, jestliže jiný názor než svůj nesneseš, bude ti tam dobře.
Tak zrovna u postavy Poea je jeden z mála vývojů v nových Star Wars. Skvělý a oddaný voják, ale frajírek, který jde do akce bez rozmyslu, čímž nutí velení jen útrpně přihlížet enormním ztrátám. Až v okamžiku, kdy sám musí bezmocně sedět a přihlížet likvidaci svých spolubojovníků, tak si uvědomí, že plán nemusí spočívat vždy jen v přímém útoku a začne se z něj rodit opravdový velitel, který umí při rozhodování i přemýšlet. K čemuž potřeboval právě tu lekci, kdy jeho zbrklé jednání viceadmirálka odmítla a veškeré návrhy proto ignorovala. (Neříkám, že je to bůhvíjak brilantní vývoj, ale je tam.)
Komentáře
Myslím, že to bol skvelý krok, ale malo to k nemu dospieť inak.
1) Realitu tu popírá někdo jiný.
2) To těžko, prequel minimálně buduje vzestup Vadera a Sithů. Nové díly jsou kopírky, které většinou nedávají ani smysl. Celé universum to nikam neposunulo. Zase Impérium vs. Rebelové. Je tam minimum nových myšlenek. Není tam vysvětlení motivace postav, není tam vývoj postav.
3) Není nadřazený a nikde to ani netvrdím, třeba jsem prostě jenom někde jinde. V jiné etaptě života. Moje nejbližší okolí film taky nesnáší, mně to stačí. Ostatních se raději neptám, abych se to o nich nedozvěděl, to máš stejné jako se Zemanem či Babišem, člověk žije v bublině ve svém nejbližším okolí, kterému je nejbližší a pak bum.
4) Ano je, viz bod 3.
Taky nejsem bílá žena. Možná kdybych byl žena, mohl bych ocenit debilní charaktery jako Rey či Rose. MaryReySue. Tak porazila Kyla ve sněhu, byla lepší v tom trůnním sále než Kylo. Rozeberme si tuhle postavu a ukažme, jak moc je to špatně napsané. Tak Kylo trénován od dítěte Lukem, čili největším současným Jedi, následně dokázal Luka odrazit, když ho chtěl zabít, následně byl trénován Snokem, takže Kylo který má krev vyvoleného, trenován několik let jak světlou tak temnou stranou je poražen člověkem, který drží světelný meč poprvé v ruce, pak je Rey lepší i proti více bojovníkům, zase ona neměla ani jedinou zkušenost v boji proti více trénovaným bojovníku a zase je lepší než Kylo. Tak a teď Rey a síla. Rey umí pohnout s množstvím kamenů, zase bez tréninku, v podstatě jen zavřela oči a všechno okolo ní levitovalo, to nedokázal ani Yoda, ten se daleko více potil při zvedání předmětů. Jen připomínám, že Rey není ani Padawan, o síle nic neví, do teď ji nikdy nepoužila. Dodám, že Rey dostala na lopatky na ostrově i samotného Luka. WTF?! Ano, možná se to feministům, feministkám líbí, mně připadá, že svět se zbláznil.
"To, že se rychle učí používat nové schopnosti, souvisí s tím, že se od dětství umí postarat sama o sebe"
Masakr, tak tohle jsem ještě neslyšel, děkuji, v tom případě to fakt není Mary Sue.
(Neříkám, že je to bůhvíjak brilantní vývoj, ale je tam.)