Škola :-/
Tak bych se měl učit, popřípadě spát (dneska jsem byl na zkoušce, zítra jdu na další...vlastně včera jsem byl na zkoušce a dneska jdu na další...) a místo toho hraju na BrainKing Člověče, nezlob se a tady pročítam příspěvky za posledních pár dnů nepřítomnosti... Ach jo, internet je strašlivá věc...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Zdravím parde. Já v LBC pracuji. Jsi přímo Liberečák nebo bydlíš na koleji.
Budu tvé články více sledovat:-)
Jsem na koleji. Původně jsem z Mladé Boleslavi, ale nedávno jsme se přestěhovali do Mnichova Hradiště.
V Liberci jsem se byl podívat loni na podzim, máte tam hezkou radnici. :wink:
Všiml jsem si, že s končícím zkouškovým obdobím toto fórum opět začíná ožívat zvuk stovek návštěvnických hlasů. Což je jen dobře. 8)
Co tím jako myslíš?
No v Liberci teď hlavně hodně žije hokej, pokud se nemýlím... Co vy, pánové? Jste fandové, nebo jde sport mimo vás? Z osobní zkušenosti vím, že když se místní tým dostal poprvé na výsluní, žil tady hokejem snad každý.
Tak koukam, jak se moje téma pro brečení o škole (to je takový věčný a vděčný) postupně dostalo až k Týně ocumlaný libereckýma hokejistama:)) Nicméně abych si taky postěžoval, momentálně mě nejvíc rozčiluje fyzika, na kteroužto už se učim asi čtrnáct dní a pořád to nenese výsledky:(( Jdu tam v pátek, ale nějak neočekávam, že naposled:(( Faktem je, že po těch šesti předchozích zkouškách už toho mam tak akorát plný zuby... Kolik jste toho měli vy?
no já toho taky měl dost, naposledy ekonomii (a jsem za ní rád, když tu slyším o fyzice:-)) a ta se moc nevydařila, takže budu muset znovu, bohužel znovu je až za dlouho a tudíž prošvihnu mezní termín, a budu muset žádat o podmínečný zápis do dalšího semestru - ale prej by to neměl bejt problém, tak budu doufat:-)
tak ať to v pátek vyjde!:-)
No já jsem toho měl taky dost, ale většinu jsem si odbyl v prvních třech lednových týdnech a pak jsem se začal flákat a posouvat si zbylou zkoušku a dvě kolokvia na co nejpozdější termíny... takže klid mám víceméně až teď. Konečně. A v pondělí začíná další semestr :-)
Kolokvium - toť strašné slovo. :) Působí to dojmem středověkého nástroje tortury.
Jinak já jsem měl čtyři zkoušky a jeden klasifikovaný zápočet (ale v zásadě to vyjde nastejno). Můj největší problém je, že na začátku semestru si vždycky nadšeně vyberu spoustu nepovinných předmětů, které si dávat nemusím, a pak si za to v průběhu roku nadávám. Teď jsem si dal zase latinu, německý překlad, anglický překlad (právní pochopitelně)... dal bych si i jiné jazyky, třeba francouzštinu nebo ruštinu, ale asi by mě odtamtud hnali býkovcem, až by zjistili, že z nich neznám skoro žádné slovo. :twisted:
Na Karlovce kolokvia nemáte? :?: Tuším (pokud mě neklame paměť z hodin gympláckého dějepisu), že ve středověku (v našem Přemyslovském státě například) to byl způsob volby krále... Každopádně nejde o nic strašného. Je to vlastně zkouška, akorát nehodnocená A-F (ev. 1-5), ale prostě prospěl/neprospěl... Pohodka.
Ani nevíš jak moc tě chápu... :? :wink:
no kolokvium zní fakt strašidelně, to už je lepší ta naše zkouška:-)
jinak mě začal semstr již tohle pondělí a už si začínám drbat hlavu, řek jsem si že si přestanu užívat ty příjemný zajímavý předměty a splním něco povinnýho, čemu jsem se vyhýbal...ale jestli přežiju tohle, tak už to dodělam, tak přísahám!:-)
Taky to máme, ovšem naprosto nic to nemění na faktu, že to je úděsné slovo. :) Jak se dokázalo z volebního shromáždění vyvinout akademické síto, to je pro mě naprosto fascinující věc...
nebude to proste nejak súviseť s množstvom ľudí, s nejakým spoločným hľadaním odpovede, nebodaj až s poradou?
iba sa pýtam. Ako bývalý mnohoročný učiteľ dejepisu.
Nemusíte, žiaci, odpovedať.... :-)
No jak kdy a kde:-) V Olmiku na přírodovědě, bylo co se týká biologie nejhorší právě kolokvium. Možná proto, že bylo ze statistiky a ten zkoušející to hrozně žral:-) Ale i zkoušky co člověka nebaví, mají svůj význam....učí trpělivosti, vytrvalosti.....člověk to ale asi ocení, až když to má za sebou.
Jak dlouho jsi učil a proč jsi toho případně nechal? Ptám se tě jako učitel učitele:-)
Bohužel, Liberec je snad nejzkorumpovanější město v ČR:-( Jediné do čeho se tu strkají prachy je sport. Já mám ke sportu velmi kladný vztah, ale jsou i důležitější věci, aspoň podle mně....infrastruktura, školství atd.
učil som 9 rokov na prestížnom súkromnom gymnáziu a bolo to super. Ale 9 rokov stačilo. Nechcel som ísť do rutiny, prestávalo ma to baviť, už som sa nevedel nabiť, znovunaštartovať.
a chcel som skúsiť Ďaľšie veci, ktoré ma bavia. reklama. film
a chcel som zarábať viac peňazí.
Tak mam konečně zimní semestr za sebou, což snad ani neni možný:)) Bohužel už minulé pondělí začal ten letní, takže jedu jen tanhle víkend relaxovat na hory a pak zpátky do práce. Life is cruel:((
Nemám teď moc času a nálady na různé epopoje, protože se věnuji učení na zpotvořelé zkoušky. Ale až (jestli) se mi to podaří všechno zvládnout, uvidíte zlovlka ve velkém letním stylu. 8)
jako správný noob musím oživit téma, které ostatní už nejspíš pokládají za mrtvé...
zimní semestr je už od středy úspěšně za mnou...v takových chvílích si vždycky uvědomím, jak jsem ve skutečnosti geniální :)
U nás takové výrazy jako noob nebo lama nepoužíváme. Tady jsi prostě panoš. Nebo tak nějak :wink:
Jakou školu děláš? (tady je to skoro samý student).
alebo bývalí učitelia...
heavy_head: no, ten výraz jsem v životě použil poprvé...v dané situaci jsem prostě neodolal
a alma mater...VŠE
A helemese, kolegáček ze Žižkova, další Borec (pochopí asi jen VŠEáci) na Noční hlídce :-) A odkudpak jsi přesně? Já z Informatiky, nástup do 8., snad závěrečného, semestru.
jsem z pětky - národo, druhák...
a poslední semestr mám doufám pořád daleko před sebou...snad ještě tři roky...
aaa, všemi milované pětka :-)
Jo a konečně můžu taky zimní semestr označit jako done, super pocit, to jooo.
Co jiní zdejší členové noční hlídky?
a když tak u toho jsme... mám tu kolegy ČVUTáky?? konkrétně FSv?? ;-)