Škola :-/

upraveno 6. listopadu 2010 v Rozličný pokec

Tak bych se měl učit, popřípadě spát (dneska jsem byl na zkoušce, zítra jdu na další...vlastně včera jsem byl na zkoušce a dneska jdu na další...) a místo toho hraju na BrainKing Člověče, nezlob se a tady pročítam příspěvky za posledních pár dnů nepřítomnosti... Ach jo, internet je strašlivá věc...

1234579

Komentáře

• V pohode, rozosmiali ma tie predstavy. :D
    Nie. Len nepoznám meno.
  • JayJay
    upraveno 30. prosince 2015
    @sfik: Jako vtip to nebylo špatné, ale jinak popis asi lepší, než kdyby bylo řečeno "děláme lanýžky a rafaela"... pod čímž si každý může představit co chce a nebo taky nic...
    Každopádně předpokládám, že podle toho, jak byla popsána konzumace se spíše než spojení "prosím, dones ještě také drobné okrúhle koláčiky z piškót a mliečnej náplne s polevou z čokolády a mandličkou v strede" používalo univerzální "hrň to sem". :o)
  • @sfik Vy si popisujete krabice s cukrovím? :D
    Na to to u nás tak dlouho nezůstane.
  • @Denebola Jenom lineckého jsme měli 28 plechů. To mě vždycky dojme, když někdo řekne že dělají 14 druhů cukroví :D U nás máme zaručenou klasiku cca 10 druhů, ale v těchto vysokých objemech. Něco se sežere, něco rozdá.. Takže je jasný že pořádek a popsané krabice musejí být. Jak jinak bych se mohl vyhnout rohlíčkům, který nemám rád :) a jak se co nejrychleji dostat k lineckému, vosím hnízdům, který preferuju :)
  • Co tak nechat škatule otevřené?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Aviv napsal(a):

Co tak nechat škatule otevřené?

To by nešly dávat na sebe.
  • A ještě by to mohlo vyschnout. Perníčky třeba jsou nejlepší v zavřených boxech a dát k nim jablko, to pak nasávají ty perníčky vlhkost jablka a jsou krásně vláčný mmmm..
  • JayJay
    upraveno 30. prosince 2015
    @sfik: s počtem druhů se teď vytahoval jeden kamarád, že v mládí oslňoval lepé děvy, že dělává 12 druhů. Problém byl (Aviv: Máš pravdu, moc silné slovo) Pointa byla, když začal vyjmenovávat - Linecké nedopečené, linecké spálené, linecké akorát, vanilkové rohlíčky nedopečené, vanilkové rohlíčky spálené, vanilkové rohlíčky akorát,... :o)
  • Mňa by oslnil i tým - vtipným prekvapením.
  • @sfik Vy máte pekárnu/cukrárnu.
    Já jsem se letos nějak překonala a měli jsme čtyři druhy, z toho jeden obludy snědly před vánocema a jeden jsem z velké části spálila. Babička to jistí.
  • My meli jeden druh, muj nejoblibenejsi. Tak je to v rodine, kde nejlepsi buchta je veprovy a ja bych si dala radsi tatarak nez kousek cokolady
  • @brbr Jsem si taky říkala s tou cukrárnou.
    Lidi, kde na to berete čas? 8-O Já jsem se letos hecla na sedm druhů, což bylo asi tak maximum, které jsem byla schopna zvládnout.
  • My letos s mamkou pekly na poslední chvíli a zmákly jsme během dvou odpolední osm druhů v normálním množství. Poté jsem vždycky odpadla únavou a hlady (jak snadno při tom pečení člověk zapomene na jídlo :D). Nejvíc mě naštvalo, když se mi, hladové, zázračně povedlo dochutit salát hned napodruhé, takže jsem nemohla ochutnávat doaleluja, jak bylo v plánu :'-(
  • @Jitka Tatarákem mě inspiruješ na zítra. Vzhledem k tomu, že jdu na Nový rok do rachoty na chvíli, tak to moc velký nebude... Tak se aspoň budu mít dobře :D

@brbr Kdepak cukrárnu :D spíš mamčin pekařský frenzy skill :D Resp. ony to mají s její sestrou jako tradici, mačkají pracny a opijou se u toho, pak vzpomínaj, pak dělaj rohlíčky, opijou se u toho ... :D není to jen o alkoholu, ale i o sentimentu :)
  • My sa v kuchyni striedame. Malinká je, uzučká a ono keď je v nej moc rúk na jednu prácu, tak sa to aj tak všetko kazí. Nerobíme veľa druhov, na to je babička a teta (tie sa snáď aj pretekajú), zato je to vo veľkých množstvách. Takže medovníky máme do jari, biskupský chlebíček ala "hrsť toho, hrsť tamtoho" a k tomu jedno dve ďalšie podľa nálady, ktoré tiež dojedáme tak pol zimy. Ale vďaka výmenám v rámci rodiny to máme aj tak pestré.
  • Kto je teraz na MUNI?
  • Já třeba, stale :)
  • Kdo na karlovce v Praze :D
  • Gorgloj napsal(a):

Já třeba, stale :)

A ve kterým oboru strašíš?
  • na informatice
  • Já filozofuju na anglině. Teď první rok a chci přidat ruský jazyk.
  • upraveno 19. září 2017
    @Aviv proč ruský? Není to útočný dotaz, jen mě to zajímá, protože znám víc lidí, co šli na ruštinu a...nechápu k čemu to je popravdě :D
  • V pohode. Tak už sa s ňou veziem od šiesteho na základnej a zároveň je to jeden zo svetových jazykov. Sú miesta, i mimo Ruska, kde sa osvedčí a že vraj je i dosť príležitostí, trebars obchodných (napr medzi Ruskom a a Singapúrom, kde potrebujú prekladateľa, lebo ruština sa im učí zle), hoci ja by som radšej pracovala vo vydavateľstve, kde ju možno užitočne využiť. Nemčina by bola asi istejší ťah na bránku, ale je tu dôvod, prečo sa ľudia učia aj okrajovejšie jazyky. A chcem mať ako západný, tak i východný jazyk.
  • upraveno 19. září 2017
    @Aviv no právě mi taky bylo argumentováno těmi obchodními příležitostmi, ale popravdě, na rozdíl od Němčiny, Čínštiny (Mandarínštiny) nebo Angličiny mi to nikdy nepřišlo nijak horké, ale moc to nezkoumám :) východních jazyků je víc, i když chápu, pokud to člověk má od základky, ale i tak se mi i čistě esteticky víc líbí třeba ta Čínština nebo Korejština, Japonština, Vietnamština...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    hoci ja by som radšej pracovala vo vydavateľstve, kde ju možno užitočne využiť
    Když by se tvým přičiněním v oblasti SF a F z ruštiny více překládali i jiní autoři než Lukjaněnko, tak bych byl vděčný :)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já se už strašně dlouho chci naučit francouzsky a španělsky, ale jsem strašně líný, tak se musím zatím spokojit s angličtinou. =D
  • upraveno 20. září 2017
    Já doufám, že ty reliktní výuky Ruštiny na našich ZŠ a SŠ brzo zmizí, nebo se opravdu velmi smrsknou pouze na pár specializovaných SŠ, na základních školách výuku Ruštiny vůbec nechápu, to už radši Polštinu :-D
    Po rusky mluvících lidech je teďka fakt sháňka - znám holku, původem z Ruska (rodilá mluvčí), která už hodně let žije v ČR, takže češtinu má na vynikající úrovni a angličtinu na velmi vysoké, no a pracovních nabídek má, že neví kam dřív. Je samozřejmě otázka, jak dlouho to ještě bude trvat...
  • @Krisa zajímavé :-k to asi spíš záleží na úrovni jazykových znalostí, po odbornících na vysoké úrovni bude vždycky sháňka a je jedno, ve kterém jazyku takové úrovně dotyčný dosáhl.
    @Dreamer Tak úroveň je samozřejmost. Podle mne taky bude možná důvod v tom, že se znalost ruštiny nepřekrývá se znalostí angličtiny dostatečně často, protože kdo se dřív učil rusky, neučil se tak často anglicky, no a teď je to naopak (já např. neumím ty jejich klikyháky ani přečíst, protože jsem se to nikdy neučila a abych se to učila sama, tak na to jsem asi moc líná a nic mě k tomu nenutí).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.