Škola :-/
Tak bych se měl učit, popřípadě spát (dneska jsem byl na zkoušce, zítra jdu na další...vlastně včera jsem byl na zkoušce a dneska jdu na další...) a místo toho hraju na BrainKing Člověče, nezlob se a tady pročítam příspěvky za posledních pár dnů nepřítomnosti... Ach jo, internet je strašlivá věc...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
P.S: Většina jich takhle doopravdy přemýšlí :-(
Manuální práce nejsou zas taková brnkačka. Jo, zatlouci hřb naučí téměř každý, samožřejmě až na dispraktiky, autisty a jinak postižené. Ale na třeba takovou truhlařinu, zvlášť tu uměleckou, nástrojovou..., už musí mít člověk vlohy. Kamarád dělal jako maturitní práci vykládané kyvadlové hodiny, fakt krásné, to bych nedala, ani kdybych strašně moc chtěla.
@Aviv Myslím klasické očkování černý kašel, záškrt, tuberkoloza, tetanus ... atd. Jako očkovat proti chřipce je úplné zhovadilost. Ono to je o tom, že proti těmto chorodám jsou ohromně citlivý novorozenci a u nich jsou i smrtelné a když mají třeba staršího sourozence ve školce neočkované dítě se tam s tím dostane a ten mikrob vydrží poměrně dlouho naživu mimo tělo a je riziko, že to přes to dítě se to donese domů a nakazí právě neočkovaného novorozence. Inak dneska, když sem se tlačí migranti, kde se nezná proočkovanost je to docela riziko.
Manuální práce se naučit dají, pokud máš manuální zručnost. Pokud někdy narazíš na dispraktika, tak to zkus.
Většinou jsou spíš zdůrazňovány jiné aspekty studentského života - okamžité finanční výhody (slevy apod.), možnosti cestování v rámci stipendijních programů. Zkrátka ten radostný život bez závazků. A financování VŠ primárně se odvíjející od počtu studentů, jenž vedlo k postupnému snižování nároků na "přežití" do dalšího semestru, zodpovědný přístup ke studiu zrovna dvakrát nepodporuje. To, že každá hra jednou skončí a bez nějakého toho úsilí to prostě nejde, sice každý lempl jednou zjistí, ale nějakému Lukášovi "od soustruhu" to tak zřejmé připadat nemusí. A už vůbec ne, proč by na něco takového měl přispívat.
Když se navrch ještě provalí, že různí lidé v dozorčích radách podníků nebo na významných postech státní správy absolvovali za dosti podivných okolností, důvěře v systém to zrovna nepřidá. S tím se samozřejmě svezou i všichni ostatní. jež na rozdíl od těch moderních spolehlivě fungují i po 70 letech.. :-#
Pokud bude normální smrtelník dřít jako kůň, bude možná dobrým hráčem na housle, ale rozhodně nebude dokonalý.
Já mám totální hudební hluch takový, že jedna z prvních vět obludy číslo dvě byla: "Mami, nepivej!".
EDIT: Teda napríklad myslím, že podľa definície je talent len súbor predispozícii pre vyvinutie/rozvoj/zlepšovanie danej schopnosti, nie vyslovene zložka, ktorú by človek bez talentu nemohol nadobudnúť.