Mě teda "keci" tahají za oči nehorázně a jestli to někdo píše jako štýl, tak mi to přijde příšerný. Ale od doby, kdy mi kamarád vysvětlil, že když napíše "babyčka", tak prostě nevidí, že něco není v pořádku a je to divný, se snažím dívat jinam a dělat jakoby nic :). (Ten kamarád nemá žádný papír na dyslexii, protože v té době to ještě nebylo cool)
@Hildegarda No tak tohle zrovna není ten případ. Tenhle kamarád mě přivedl k Warhammerovi (Felixovi a Gotrekovi), je to vysokoškolák a v době, kdy byl na ZŠ/SŠ se ještě papíry na dyslexii "nenosily" a jeho rodiče řekli, že nebudou ze syna dělat chudáka, protože je schopný se to naučit - naučil, píše spisovně, ale musel se to nadrtit, protože pro to prostě nemá cit a kdyby nevěděl, že se ta babička píše s měkkým i, vůbec by mu nepřipadala divná s tvrdým y.
@Hildegarda Nemal som na to papier osem rokov.... A čítal som dosť.. holt aj teraz, nemam problém tanec s drakmi zvládnuŤ za týždeň... ale je tu to ale... Ako, nehovorím, všetko sa dá naučiť, a tak ako som kedysi mával z diktátov 5 s tým že prvá chyba bola dyktát dnes mám 3... Ale áno človek sa to musí naučiť...
@Gardien Myslela som papier ako ze ma ten clovek realne zdravotny problem. Nemusis mat na to papier. Ale je vela takych, ktori odusu pisu fb statusy, v ktorych maju 5 chyb v jednej vete a ich jediny problem je, ze necitaju. Iba ak titulky k filmom a aj tie su v cestine.
@Hildegarda Přesně tak. Vyjmenovaná slova a jiné poučky jsou k ničemu, ale když člověk ví, jak které slovo vypadá z praxe, nemůže udělat chybu. Můj brácha byl vždycky na škole čtyřkař i z češtiny, ale text napíše bez chyb.
Teď není problém nechat si opravit ve wordu i gramatiku, tak jsem zvědavá, co to udělá s gramotností národa.
Komentáře
http://www.novinky.cz/veda-skoly/292680-asteroid-pristi-tyden-mine-zemi-jen-tesne-bude-bliz-nez-satelity.html
Jo a zapomněla jsem se zmínit, že jsem v to úterý z baráku vylezla a nic mě netrefilo, takže si dejte pozor ostatní.
@Branislav_Gepeto
Není hezké smát se takto postiženým spoluobčanům!
(Ten kamarád nemá žádný papír na dyslexii, protože v té době to ještě nebylo cool)
kec je normální slovo, žádný slang
Teď není problém nechat si opravit ve wordu i gramatiku, tak jsem zvědavá, co to udělá s gramotností národa.
Ještě lidi rádi pletou hold a holt.