@Krisa Já to chápu. Ale tak koho bysme mohli mít za příklad. Jon a Robb jsou na začátku ságy cca 14-15, cca tolik, kolik bylo Lyanně v době turnaje. Jsou evidentně slušně vycvičení, ale podrobujou se tomu od dětství. Ne nějaká urvaná hodina někde potajmu. I tak by měli šanci tak 50/50 proti průměrnýmu rytíři a spíš míň.
Lyanna a Howland ty tři panoše Nedovi a Benovi ukazovali, k čemu by to bylo, kdyby si to chtěli vyřizovat sami. Nejvíc mi sedí, že to měl bejt buď Ned nebo Benjen, případně Howland sám.
@flanker.27 Tak byla Lyanna přirozený talent a měla velké štěstí :). Líbilo by se mi, kdyby to byl Benjen - ta postava je mi sympatická, i když o ní skoro nic nevím a tudíž ani nevím moc proč.
@flanker.27 Tímto stylem jsem o tělocviku vyhrával takovou tu přiblblou hru kdy jeden chytající "zmrazuje" ostatní a ti pak musí stát na místě, vyhrává ten co přežije nejdéle. Já prostě zůstal stát na místě, a když byli všichni vyřazeni tak jsem předstoupil jako poslední přeživší :D
@Everett_Young Podobně. Už ve školce jsem uměl "zmrzlíky" očůrat, když jsem viděl, jak se domlouvají, jak jeden půjde jednou stranou a druhej druhou, proběhl jsem středem uličkou ze zmraženejch. A u rybičky-rybáři jsem dělal co nejnenápadnějšího v davu, tak jsem prakticky pokaždý vydržel až do konce. :)
Pro pranici je třeba síla, proto se v nich vyžíval Robert. Jaime mohl být brilantní šermíř a skvělý jezdec, ale vítězství 13letého v pranici (jak ji popisuje Martin) mi přijde notně nepravděpodobné.
@Nevada Možno to bola pranica ktorá sa usporiadala len pre mladých. Takú na ktorej zvíťazil aj Hary (alebo ako sa vola ten budúci dedič, ktorého si ma Sansa podľa Maličkových plánov vziať)
nechcem vám kaziť vaše zaujímavé téma, ale chcem sa spýtať, že prečo si myslíte, že Sandor nie je mŕtvy? nehovoril ten septon (tuším sa volal Meribald) v hostine Brienne, že ho našiel a sám ho aj pochovával?
@stano Jo, ale i o sobě řekl, že "zemřel a byl znovu vzkříšen" nebo tak nějak. Brienne navíc v kláštěře zahlédne novice, který je větší než ona a tuším kulhá nebo se pohybuje jako po zranění.
Sandor podľa mňa žije. Prečo by si dal GRRM tú námahu s toľkými náznakmi, keď by ju neplánoval využiť. By ma zaujímalo akú úlohu zohrá. Ten Benjen je asi vážne najpravdepodobnejší. Ak je teda pravda, že bol ten rytier malý. Navyše je popisovaný ako človek čo má rád zábavu,čiže mu to mohlo pripadať ako sranda. Vysmiaty strom by aj sedelo. :-D Čo sa týka zbroje, tak ak by predsa nastúpil vo vlastnej, darmo by si vzal cudzí štít, hneď by ho spoznali.
Tak strom môžeme brať ako Strom srdce a vysmiaty ako zmysel pre zábavu, čiže Benjen a možno sa k tomu prizná keď bude nájdený. Myslím si, že ako posledné slová pred smrťou.
IMHO Sandor zohrá tú úlohu, že bude zastupovať ako pokánie (a úprimne i radosť) Cirkev svätú v boji so Strongom (Gregorom), ktorý bude zastupovať Cersei.
no, já si od začátku myslel, že to byl Howland Reed, ten tajemný rytíř... - že mu staří bohové dopřáli na jeden den ty schopnosti ;) (na koni určitě uměl, aspoň trochu, bojovat jakbysmet...)
a Sandorovi si taky myslim, že je naživu a že to bude on, kdo dodělá horu(kterej je taky.. - no, ehm, pohyblivej.. - jestli naživu, to nikdo neví...) ;)
Komentáře
Lyanna a Howland ty tři panoše Nedovi a Benovi ukazovali, k čemu by to bylo, kdyby si to chtěli vyřizovat sami. Nejvíc mi sedí, že to měl bejt buď Ned nebo Benjen, případně Howland sám.
Líbilo by se mi, kdyby to byl Benjen - ta postava je mi sympatická, i když o ní skoro nic nevím a tudíž ani nevím moc proč.
Podle wiki vyhrál Jaime ve třinácti turnajovou pranici.
Ten Benjen je asi vážne najpravdepodobnejší. Ak je teda pravda, že bol ten rytier malý. Navyše je popisovaný ako človek čo má rád zábavu,čiže mu to mohlo pripadať ako sranda. Vysmiaty strom by aj sedelo. :-D Čo sa týka zbroje, tak ak by predsa nastúpil vo vlastnej, darmo by si vzal cudzí štít, hneď by ho spoznali.
IMHO Sandor zohrá tú úlohu, že bude zastupovať ako pokánie (a úprimne i radosť) Cirkev svätú v boji so Strongom (Gregorom), ktorý bude zastupovať Cersei.
;)
(na koni určitě uměl, aspoň trochu, bojovat jakbysmet...)
a Sandorovi si taky myslim, že je naživu a že to bude on, kdo dodělá horu(kterej je taky.. - no, ehm, pohyblivej.. - jestli naživu, to nikdo neví...)
;)