@Phoebea Neřekla bych, že jí šlo jen o ni samou. Minimálně Joffa zbožňovala a nemyslím, že jí zbylá děcka byla lhostejná. Spíš na ně občas zapomínala, příliš zaměstnaná dokonalým Joffánkem a když o toho přišla (a hned na to ještě o otce, jako autoritu), prostě jí krapet hráblo a začala se bát, že začíná všechno ztrácet, jak jí bylo předpovězeno. A dle rozhovoru s nebožtíkem Nedem si uvědomovala, že moc znamená přežití. Nepochybuji, že po ní šla i proto, že jí prostě chtěla, ale nebyl to jediný důvod. :)
Hmm, ale třeba když Robb dostal tu zprávu ze Zimohradu. Proč řekl. že Bran a Rickon jsou nezvěstní. Proč neřekl , že jsou upálení ? Rozpočtem by to nehnulo ani o cent a zoufalství Catlin by dostalo jiný rozměr.
Je zajímavé, že sourozenci mají 3 děti, všechny fyzicky v pořádku, joff je trošku magor, tommen asi trošku zaostalý (vím, že je to dítě ale i tak mi to přijde) a ta holka je asi v pořádku.
@Phoebea Nemyslela jsem to ironicky, ale tak to už je detail :-) @Branislav_Gepeto Jo, to je možný, já jsem to tak pečlivě nečetla ;-) @Honza A myslíš kamaráde, že všichni ti remcalové tady, co mají hned aféru z toho, že Catelyn má dvouminutovou scénu s neštovicema (a já se hrdě hlásím mezi ně), jsou taky tak velkoryse nad věcí? :-)
@Johnny Ne, není zdůvodnitelné médiem, že řada postav má s těma knižníma společnáý jenom jméno. Není zdůvodnitelné médiem, že scéna, která osvětlí vývoj charakteru, je vyhozená a místo ní se objeví další šoustání nebo vata žaroucí čas. není zdůvodnitelné médiem, že se změní komplet celá scéna, ač by v původní podobě nezabrala o nic větší prostor. Naprosto nic z toho nební zdůvodnitelný.
Proč je Stannis kurevník. Proč je Jon idiot zodpovědnej za smrt celý Qohorinovy výpravy. Proč se Robb chová jako držkatej floutek. Proč i ten Jaime, ač nejsem jeho fanoušek, vyznívá ještě hůř, když zabije v seriálu svýho bratrance. Proč bych si na základě seriálu od druhý série naprosto nevybral jedinou oblíbenou postavu.
Ne, nikdo mě nepřesvědčil, že kterákoli z těchto změn je nutná, že natočit to tak jak je to napsané není možné.
Pak je slavný na základě něčeho, co není jeho dílem...
@Johnny V seriálu opravdu není tolik času na zkoumání hloubky charakteru jako v knížce, ale seriálovej Standa, seriálovej Jon, seriálový nekonečný scény o ničem, to už je trošku přehnaný, ne? Mě teda osobně připadá, že se seriálem to jde přímo úměrně z kopce a zatímco u první série jsem nemohla dospat pondělka, tak teď, u 3/3 jsem se koukla na prvních deset minut a šla jsem se dívat na Futuramu a to jako vážně.
Johnny: To víš, on flanker chodí pravidelně na pivo s GRRM a tak přesně ví, co dostal a nedostal a jaký má slovo při tvorbě seriálu, atp. - takže klasicky všechno ví, všude byl, od všeho má klíče ;-)
mj. a to, že Stannis měl/má poměr s Mel vyplývá i z knihy, podle mě ;)
hh pro mě je třetí řada zatim nejlepší :applause: a důvod proč mi ty změny tak nevadí.. Martinovo dílo se mi líbí víc než Pán Prstenů a podobné pohádky právě díky své realistickosti... a myslim že seriál v tomhle udělal od knih další krok kupředu... Proč vykreslovat Stanise takovýho jaký byl v knize a nedát mu taky nějakej ten sexuální apetit, když se to navíc osvědčilo jako perfektní lákadlo pro diváky, navíc tak působí realističtěji.... proč vykreslovat Jona s Robbem takové jaký byli v knize, když to byly jenom 16ti leté děti, pro mě opět působí realističtěji.. proč vykreslovat Cersei takovou jaká byla v knize.. opět její seriálovou verzi vnímá relističtěji... navíc samotná podstata zůstává stejná..
To Nevada: Ve svých posledních příspěvcích máš absolutní pravdu.. Johny nám nepřinesl zrovna nový názor, nový pohled na věc.. před podobným hodnocením, bych se ale zkusil zamyslet, jestli tu vůbec někdo napsal něco nového.... třeba na Flankera by se slovy: "no nepovídej", dalo reagovat příspěvek co příspěvek ;)) trochu respektu k ostatním diskutujícím :weirwood:
"Proč vykreslovat Stanise takovýho jaký byl v knize a nedát mu taky nějakej ten sexuální apetit"
Protože ho neměl? Protože je to podle knih? Protože americké filmy "dle skutečných událostí" nemá nikdo rád?
"proč vykreslovat Jona s Robbem takové jaký byli v knize, když to byly jenom 16ti leté děti, pro mě opět působí realističtěji"
V knize pojetí věku jiné než v realitě, určitě sis všiml. Odpověď na otázku proč vykreslit postavy, tak jak jsou v knize je jednoduchá, seriál se jmenuje Hra o trůny, chápeš?
@flanker.27 Proč je Stannis kurevník? No nejspíš proto, aby měli tvůrci důvod ukázat odhalené holandské křivky :-D Aby tím zvedli sledovanost u určitých skupin diváků. To je nejspíš důvod výskytu všech těch prostitutek a bordelů. Soudě podle neustále rostoucí sledovanosti se jim to daří...HBO nevysílá seriál kvůli tomu, aby věrně rekonstruovala knihy, ale aby viděla peníze. Spoustu peněz. Proto nejspíš všechna ta sexuální vata. Je to možná dost smutné, ale je to tak.
Pak je slavný na základě něčeho, co není jeho dílem... Jo, nebyl by první a určitě ani ne poslední, komu by se to stalo..
Není trošku smutný nechat si jako podklad zemi a jména postav, ale totálně jim změnit charaktery? To si potom můžou natáčet úplně jinej fantasy seriál, kde děvky a sexuální maniaci mají hromadu prostoru, a od GOT dát ruce pryč.
Komentáře
Vím, že to myslíš ironicky, ale jestli je v sáze nějaká osoba, která by tohle mohla říct vážně, pak je to Lady Sansa. :applause:
A dle rozhovoru s nebožtíkem Nedem si uvědomovala, že moc znamená přežití. Nepochybuji, že po ní šla i proto, že jí prostě chtěla, ale nebyl to jediný důvod. :)
@Branislav_Gepeto Jo, to je možný, já jsem to tak pečlivě nečetla ;-)
@Honza A myslíš kamaráde, že všichni ti remcalové tady, co mají hned aféru z toho, že Catelyn má dvouminutovou scénu s neštovicema (a já se hrdě hlásím mezi ně), jsou taky tak velkoryse nad věcí? :-)
Proč je Stannis kurevník. Proč je Jon idiot zodpovědnej za smrt celý Qohorinovy výpravy. Proč se Robb chová jako držkatej floutek. Proč i ten Jaime, ač nejsem jeho fanoušek, vyznívá ještě hůř, když zabije v seriálu svýho bratrance. Proč bych si na základě seriálu od druhý série naprosto nevybral jedinou oblíbenou postavu.
Ne, nikdo mě nepřesvědčil, že kterákoli z těchto změn je nutná, že natočit to tak jak je to napsané není možné.
Pak je slavný na základě něčeho, co není jeho dílem...
Mě teda osobně připadá, že se seriálem to jde přímo úměrně z kopce a zatímco u první série jsem nemohla dospat pondělka, tak teď, u 3/3 jsem se koukla na prvních deset minut a šla jsem se dívat na Futuramu a to jako vážně.
;-)
mj. a to, že Stannis měl/má poměr s Mel vyplývá i z knihy, podle mě
;)
To Nevada: Ve svých posledních příspěvcích máš absolutní pravdu.. Johny nám nepřinesl zrovna nový názor, nový pohled na věc.. před podobným hodnocením, bych se ale zkusil zamyslet, jestli tu vůbec někdo napsal něco nového.... třeba na Flankera by se slovy: "no nepovídej", dalo reagovat příspěvek co příspěvek ;)) trochu respektu k ostatním diskutujícím :weirwood:
Protože ho neměl? Protože je to podle knih? Protože americké filmy "dle skutečných událostí" nemá nikdo rád?
"proč vykreslovat Jona s Robbem takové jaký byli v knize, když to byly jenom 16ti leté děti, pro mě opět působí realističtěji"
V knize pojetí věku jiné než v realitě, určitě sis všiml. Odpověď na otázku proč vykreslit postavy, tak jak jsou v knize je jednoduchá, seriál se jmenuje Hra o trůny, chápeš?
Pak je slavný na základě něčeho, co není jeho dílem... Jo, nebyl by první a určitě ani ne poslední, komu by se to stalo..