Hra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

upraveno 20. dubna 2013 v 3. řada
«1345678

Komentáře

• Ty krátký popisy epizod plný idiomů mi dávají čím dál víc zabrat. Pomožte pls :-)

314: The Night’s Watch takes stock. Varys meets his better. Arya is taken to the commander of the Brotherhood. Daenerys exchanges a chain for a whip.
  • upraveno 20. dubna 2013
    Noční hlídka dělá inventuru. Varys nachází svou lepší stránku (nebo sobě rovného, pravda). Aryu vezmou k lordu veliteli Bratrstva. Daenerys mění řetěz za bič.
  • S tou inventurou si právě vůbec nejsem jistej, tam je možno více dost odlišných výkladů, řekl bych.
  • Ano, to je pravda, vzhledem k tomu, co se v tom díle stane je to špatný překlad.

to make an appraisal of resources and potentialities. I spent some time yesterday taking stock of my good and bad qualities. We all need to take stock now and then.

Tak, že by spíš sebereflexe?
  • A co ten Varys, úplně si nepamatuji, co se s ním stane a taky je více možností překladu.
  • Varys meets his better. - Varys potkává svého přemožitele. (někoho, kdo je lepší než on, asi ve špehování nebo intrikách)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. dubna 2013
    Koukám, že jeden z možných překladů "stock" je i fiala. Nemůže vítr foukat k Fialce? (jakože by se to snažili zamaskovat, ale asi ne)
    @sveva Právě že meets his better může být i jeho lepší já, s někým lepším je to, co já jsem potkal většinou meets his best.
    upraveno 20. dubna 2013
    Ne, to nebyla narážka na Tebe :) A vím, co se tam stane. Jen tak plácám do větru.
    Prostě dělám na netu všechno možné, jen abych se "nemohla" (čti nemusela) vrátit k práci.
    No, možná se potká i s Ros...
  • A co třeba "Noční Hlídka přehodnocuje svoje plány"? To jakž takž (s oběma očima hodně přivřenýma) odpovídá tomu, co se bude dít...
  • „Noční Hlídka přehodnocuje svoje plány“ - přesně to je moje verze (nebo NH zhodnocuje své možnosti), ale netroufl jsem si to bez zhlédnutí dílu dát.

Ta narážka u Varyse je IMO jasně na Olennu, ale myslím, že rovnocenný soupeř je více otevřený, není třeba hned spoileřit :-)
  • Mě osobně přijde k situaci lepší "Noční Hlídka bilancuje" ;) ale už jsou to všechno velmi dobré překlady, klobouk dolů.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 20. dubna 2013
  • To je oficiální překlad, kterej jsem bez přemýšlení převzal :-)
    :(
  • Já si myslím, že ten Varysův rovnocenný soupeř by mohl být někdo, kdo se v knize ani neukázal, ale ještě uvidím.
  • Je totiž pravda, že se seriál zase trochu více odlišuje od knihy než v předešlé sérii, ale zatím to je jen k dobru.
  • Jestli se v téhle epizodě stane všechno co trailer naznačuje,tak se toho asi stane víc než v celé předchozí třetině seriálu dohromady :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 20. dubna 2013
  • @Branislav_Gepeto Souhlasim s Varysem
  • upraveno 21. dubna 2013
    Zajímavé je též to "Daenerys mění řetěz za bič". Nějak se mi z toho nedaří nic zjistit.
    Četl(a) jsi knihu?
  • upraveno 21. dubna 2013
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.