kúpil som si antológiu do kindlu kôli tancu s drakmi a neľutujem. nie je to klasická poviedka, skôr populárne robený zápis histórie. pripomína mi to, prečo som sa chcel stať učiteľom dejepisu :) inak čo sa týka drakov (myslím, že tu bola taká otázka, ak už aj odpoveď, tak sorry) tak zelený mali 4 drakov, z toho jedného obrovského. čierní mali pôvodne 5 drakov, ale pribrali 3 draky, čo nemali už jazdcov a dvoch divokých drakov. ak si to teda dobre pamätám.
Mimochodem, kdyby měl někdo zájem o nezkorektovanou (Je tam pár pravopisných a nějaká ta stylistická chyba) přeloženou povídku, stačí mi poslat zprávu s E-mailem. ;)
já nějakou přeloženou verzi mám od David23. Zda je s korekturou nebo bez nevím, ale počtení je to parádní=D Pokud má někdo zájem pošlete mi PM s vašim emailem.
V Princezně a královně je v jedné větě Daemonův drak Caraxes označen jako "ona". Bude to asi Martinova chyba v povídce, že? 2x předtím je tam zmíněn jako "on", podle wiki je to taky samec. Nikde jinde se mi to nedaří dohledat. Nevíte někdo, jestli se to zmiňuje v Darebném princi?
@Nevada Hele a jak to je tady s draky jsou to holky a kluci nebo mění pohlaví nějak se v tom ztrácím. Někteří mají ženská jméně jiní mužská a někteří neutrální. Aemon říkal, že mění pohlaví jindy to jindy ono Dany ty své tři pojmenovala možskými jmény a já jsem totálně zmaten
@p1e9t9r2 Ve Světě ledu a ohně a v těchto dvou povídkách je Martin dělí na kluky a holky. Mám pocit, že ve Světě ledu a ohně je zmínka, že možnost změny pohlaví u draka je mistry považovaná za pověru, ale četla jsem to už před rokem v první verzi překladu, takže si nejsem jistá, jestli si to pamatuju dobře :)
Komentáře
inak čo sa týka drakov (myslím, že tu bola taká otázka, ak už aj odpoveď, tak sorry) tak zelený mali 4 drakov, z toho jedného obrovského. čierní mali pôvodne 5 drakov, ale pribrali 3 draky, čo nemali už jazdcov a dvoch divokých drakov. ak si to teda dobre pamätám.
@Nevada To o těch Vánocích nebylo možná tak daleko od pravdy...
(Vtip, samozřejmě :-D )
@David23
Máš moje neskonalé uznání. Kéž by GRRM psal stejně rychle, jako ty překládáš. :-)
Mám pocit, že ve Světě ledu a ohně je zmínka, že možnost změny pohlaví u draka je mistry považovaná za pověru, ale četla jsem to už před rokem v první verzi překladu, takže si nejsem jistá, jestli si to pamatuju dobře :)
Mozno jester. Alebo tam nechat draka.