Nemyslím si, že v případě Dany je minulost úplně zapomenuta. O tzv. uchvatitelových psech se moc s láskou nevyjadřuje. Maximálně je nezasažena občanskou válkou po smrti krále Roberta. Navíc toho o minulosti mnoho neví, jen to co jí nakukal její bratr. Nicméně její rozhovory se Selmym už začali otřásat její představou o světě, a myslím si, že ještě otřesou. Teď se navíc setká s dalšími významnými lidmi a dozví se víc (odvažoval bych se tvrdit, že pak bude do celé problematiky vidět víc než většina vrcholných představitelů Západozemí).
Já jsem narážel hlavně na minulost targaryenské vlády z pohledu ostatních rodů. Že by vůči Dany neměly být takové výhrady jako vůči Stannisovi, jehož "prohřešky" jsou poměrně čerstvé.
Tak Targaryeni mají taky jeden velký puntík: Aeryse II., jednak všichni, jejichž příbuzné nechal zabít a jedna ti, kteří se přidali k povstání, ji asi nebudou vítat s otevřenou náručí. I když pokud udělá pár smířlivých gest, tak by i tato překážka mohla být odstraněna.
pre tie dohady by asi zato stalo precitat si historiu vojny ruzi (York vs Lancaster) a nastup Tudorovcov ( vyhnanci z Francuzska, reformatori nabozenstva)na tron. ak to strihneme s neskorsim obdobim Oliverom Cromwelom (Malicek) myslim ze najdeme dost paralel. to vsak neznamena ze sa to musi vyvijat rovnako ako v anglicku. Mna osobne ani Dany ani Stannis prilis neberu ale ani ich nijak zvlast neodsudzujem. skor vsak fandim Tyrionovi, Jaimemu a Starkom.
On by s nimi udělal to samé asi i Robb, jenže, jak už jsem psal, neměl v daný čas dost sil, aby si to s nimi vyřídil, potřeboval jejich muže co nejdříve. Freyové jsou *****, na tom se asi všichni shodneme a zaslouží si jen to nejhorší, ale situace Robbovi neumožnila jednat jinak
Napadá mě ještě jedna zajímavá věc. Přísahali jste svému lennímu pánu a jste povinováni sloužit i králi. Tito dva se dostanou do antagonistického vztahu např. Aerys a Robert. Komu jste povinováni víc?
Komentáře