!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1117118120122123243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoeGyry Popravde som strašne dúfal, že to bude práve Sandor (ak by bol nažive, toto by bola IMHO základná pointa jeho prežitia), ak teda nie je mŕtvy. Preto som sa nezamýšľal nad nikým iným.

Na LAncelov sen som zabudol. Nejako som to nebral vážne - ak by som sa začal správať tak asketicky ako on, tiež by som mal všelijaké sny. Avšak ak by to bola pravda, zaujímalo by ma, či sa tak ukáže, že aj Sedem predsalen predstavuje nejakú moc (hoci elementárne nie je s nijakou mágiou spojená) - alebo sa z Lancela stal nejaký jednorázový jasnovidec alebo normálny jasnovidec ako tá čarodejnica z hory a Maeggi.
  • Mne sa tiež páčila myšlienka finálneho súboja Sandor vs. Gregor.
    To by nám tu ešte chýbalo, ďalšie aktívne božstvo a rovno sedemčlenné. Veštecký sen mohol prísť aj bez asistencie Sedmy , ale ani ich vplyv nie je vylúčený.Ja to vidím skôr na jednorázového jasnovidca, keď vôbec nejakého jasnovidca.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Docela by mě pobavilo, kdyby zranění Lorase byl jen podvod zahraný na Cersei a právě Rytíř květin nastoupil proti Strongovi.
    Jako další z možností by byl Garlan. Předpokládám, že Martin ho nepředstavil jako milého, čestného a schopného rytíře jen tak z dlouhé chvíle. Navíc kdyby přitom zemřel, tak by to vzbudilo i lítost čtenářů. Další sympatická postava kaput, jako bonus nešťastná těhotná vdova. To by se Martinovi mohlo líbit.
    @Everett_Young
    Marně přemýšlím kde.
  • @Nevada Vlastně ne, omlouvám se, vdova šla taky do kytiček :twisted:
  • Máte problém s Aegonem jako Targaryenem, ale už nemáte problém s Varysem Targaryenem, Jaimem a Cersei Targaryenovými, Tyrionem Targaryenem a dalšíma. Spíš uvěřim tomu že je Varys targaryen než tomu že Aegon Targaryen není.
    @JoffreyWater A podaktorí zároveň neveria, že Varys je Targaryen zrovna tak, ako neveria, že ním je Aegon. Akoby sme tu všetcib oli jeden klan... Ja tiež verím kadejakej blbosti, čo neverí zvyšok, tak prečo ,MY' neveríme?
  • Já nehážu všechny do jednoho pytle, ale spousta lidí tady vymýšlí mnohem větší bláznoviny než já.
  • A když už jsme u toho, napadl mě význam Quentyna v sáze. Třeba tam byl jenom proto aby pustil draky na svobodu, aby ukázal že jenom dračí lordi můžou ovládat draky a taky tam třeba nešlo tak úplně o něj, ale o ty rytíře co s nim přijeli do Mereenu. Třeba právě oni tam mají sehrát nějakou důležitou roli, ne on.
    Jestli je z Daaria barevná tapeta na meereenských hradbách, tak by Gerris mohl utěšovat Daenerys.
    Ale já doufám, že nejdůležitější rolí pro zbylé Dorny bude žrádlo pro draky...
  • upraveno 18. května 2014
    Já zase doufám že pro ně bude využití jako pro kingsguard (queensguard)
  • @Nevada Tapeta na meerenských hradbách :applause: :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. května 2014
    @JoffreyWater Dávám Aegonovi knihu, maximálně dvě =D
  • Som tu nová, práve druhýkrát čítam ságu a niektorým teóriám na tomto fóre sa nestačím diviť :-) Pridám jednu svoju:
    To, že Jon Sníh je syn synom Lyanny ma napadlo až pri druhom čítaní. Už pri prvom sa mi ale zdala absolútna blbosť totožnosť mladého Grifa ako mŕtveho Rhaegarovho syna. Elia možno bola chorá, ale nebola sprostá, aby si nevšimla zámenu, a ak o tom vedela, ako to, že netrvala aj na záchrane seba a princeznej? Myslela som si, že mladý Grif je skôr Lyannin syn a stará sa o neho na Nedove želanie Ashara (Lemore), ktorej dcéra zomrela, alebo sa narodila mŕtva (také niečo spomínal Barristan v Tanci). S tým by sedela aj jedna veta z AGoT, v tej kapitole, kde sa Ned lúči s Cat za asistencie Malíčka, nechce spolupracovať s Malíčkom, ale spomína, že už aj v minulosti musel uzavrieť dohodu s človekom, ktorý sa mu hnusil (Varys?). No a teraz ma napadá úplne uletená teória - čo ak Lyanna mala dvojčatá? Staršie - dedič trónu - (alebo proste nápadnejšie lebo má svetlé vlasy) by odišlo do bezpečia za more a o mladšieho by sa postaral Ned.
  • @Tris Tak Eliu zachráni nemohli, dospělou ženu těžko vyměníš. A co se týče princezny, tak nenašli nikoho, kdy by ji nahradil. Pokud to dobře chápu, tak se to všechno dělo během plenění Králová přístaviště, proto neměli moc času. Vlastně o tom Elia ani nemusela vědět. Proti téhle teorii je hlavně Varysův rozhovor s Kevanem. Proč by mu lhal?

• @JoffreyWater
    Quentyn tam podle mě nebyl kvůli tomu aby ovlivnil linku Daenerys, ale jeho smrt ovlivní plány Dorana (už jenom že to byl jeho syn).
  • upraveno 18. května 2014
    Aegon si, tuším, barvil vlasy, ale Blackfyreovci neměli stříbrozlaté vlasy Targaryenů ne, tak proč by si je musel jinak barvit? :-k jinak ta teorie, že je Blackfyre mi příjde víc sexy, než kdyby to byl Targaryen :dance:
  • Prečo vymeniť? Varys by ich mohol odpratať všetkých troch, poznal tajné chodby z hradu, tak ako vyviedol Tyriona. A Varys hovorí Kevanovi o Aegonovi, ale čo ak tým nemyslí syna Elii ale Lyanny? O Lyanninom synovi menom Aegon tu už niekto špekuloval, aj keď v tej špekulácii to malo byť nakoniec zmenené na Jon.
  • Šlo o to, aby nikdo nevěděl, že žije. A je jedno jestli je Elii nebo Lyanny, pořád je Targaryen. Ale s tou Lyanou mi to přijde už hodně překombinované.
  • Kdyby Aegon nebyl Targaryen, tak mi potom uniká jeho význam v sáze a podle mě by to potom byla naprosto zbytečná postava. Jestli to bude opravdu Blackfyre, tak celou ságu asi spálim. Už tak mi jeho oživení přišlo debilní, kdyby se z něho najednou měl vyklubat úplně někdo jiný (Blackfyre, Mopatisův syn...), tak asi pojedu Martinovi vysklít okno. Prostě to je Rhaegarův údajně mrtvý syn a basta.
  • @Gepeto zlý topic, o tomto sa hádate inde :D
  • Pokud by byl Aegon Lyannin syn, tak nevím jestli by s ním ztrácel Varys čas jako s dalším... (jak se říká targaryanům-bastardům)..

Ale tady to asi nevymyslíte, stejně ho martin srazí ze žebříku na hradbách nějakýho hradu :)
  • @JoffreyWater a basta naj argument... návrat Blackfyrea by mohol znamenať vojnu medzi ním a Dany, prepojovalo by to jeho poviedky s knihami. Je to Martinova sága môže si robiť čo chce.
    Ja mam Gryfa rád (narozdiel od väčšiny) a je mi jedno či je čierny alebo červený drak. Ja skôr dúfam že ho Martin nezabije hneď pri prvej alebo druhej bitke.
  • A jestli Varys a Illyrio chtějí dosadit Targaryeny zpátky na trůn, tak už jednoho Targaryena mají (Daenerys), proč by si to ještě komplikovali tím, že budou za Targaryena vydávat někoho kdo Targaryen není? Akorát by tím riskovali další válku, a pokud chce Varys opravdu mír a klid tak mi opravdu uniká význam jejich jednání.
  • AvivAviv
    upraveno 18. května 2014
  • AvivAviv
    upraveno 18. května 2014
    @JoeGyry Blackfyre vs. Targaryen? Myslím, že to by na Martina mohlo sedieť. Síce netuším ak chce všetok ten dej napchať do dvoch kníh, ale takýto zvrat udalostí by bol zaujímavý.
    Keď ho sem tak riskantne vrátil, hádam ho nebude hneď vyhadzovať z hry.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.