@Gepeto On by mu ten jeden suchar denně neuškodil, ale mě by stačilo kdyby prostě neříkal která postava přežije a říkal to kdyžtak jenom svojí ženě a ne veřejnosti.
@JoffreyWater Zopakujem si kolečko? :) Kořeny čarostromu Bran potřebovat nebude. Tudíž k nim nebude přirostlý.
@Edmund Tyrion je odsouzený královrah a navíc otcovrah, který prohrál boží soud. Bude sice záležet na tom, kdo bude nakonec králem, ale přesto je velmi nepravděpodobné, že by kdy Skálu zdědil. Odpor církve bude příliš velký, a ani Aegon či Daenerys nebudou mít moc důvodů mu ji dávat. Jeho podpora Targaryenům je spíš v radě, než síle. Vazalové Lannisterů za ním nepůjdou.
@JoffreyWater Choď do kníhkupectva a nájdeš tam veľa ďalších knižiek od rozličných autorov a s rozličnými dejmi a všetky fantasy. Tiež mi vadí, že to Martinovi trvá, ale zase nebudeme sa tváriť, akoby sa ďalšej knihe záviseli životy. Je naozaj kopa iných fantasy sérií. Ja som sa ešte nedostal k tomu prečítať Pána prsteňov (všetky tri knihy ale už čakajú v poličke), potom tu mám Latinský jazyk, učebnicu C++ a Vládcu vlkov a to som ešte chcel načať Anatém a Stormlight Archives, takže deficitom materiálu na čítanie neoplývam... Len tak ku príkladu..
@Gepeto Zrovna čtu toho Bohatýra a pak tu mám nějaký dračí oheň, nevím o čem to je, asi o nějakém dračím ohni, ještě jsem se k tomu nedostal. A až se k tomu dostanu a přečtu to tak znovu zavítám do knihovny. Ale na Martina čekám už strašně dlouho.
ahojte všetci. opakoval som si Tanec s Drakmi, pod chorvátskym slnkom sa mi to nejak dobre číta :) V mellisandrinej prvej kapitole je niečo o tom, že vidí Jona najskôr ako Jona, potom ako Ducha a potom zase ako Jona. To mi príde ako celkom jasné vodítko k tomu čo sa s Jonom udeje. iná vec mi nie je jasná, poprosím o názory účastníkov fóra: podobne ako veľa iných ľudí, považujem mladého Griffa za podhodeného targaryena. teda nie za Aegona ale za nejakého Blackfyra. Vychádzam z toho, že Ilyrio a Varys (ktorý "vedia všetko") intrigovali najskôr v prospech Viserysa a Deanerys. Ak by považovali Griffa za pravého, tak by ho uprednostnili, nie? druhá možnosť je že ho "skrývali" zámerne. tretia, že som nie niečo dôležité prehliadol. hm?
@sarven to že Daenerys podhodili koniarovi a chceli Viserysa vyzbrojiť jazdou ktorá by hrady/pevnosti ťažko dobila a len rabovala nebolo podľa mňa veľmi uprednostňovanie.
Viserysova uloha mohla spočívať v oslabení Robertovej armády. Alebo ako Róbert spomínal (aspoň myslím že to bol on) pred Dothrakmi by sa skryli do pevností a nechali by ich rabovať obyčajných ľudí. Ak by to tak urobili tak by obyčajný ľud mohol prísť zachrániť práve Aegon ktorý by si tým získal ich náklonnosť.
@Edem Podle mě je považoval jen za drahokamy. Nemohl tušit, že se draci po 150 letech znovu vylíhnou. Kdyby ano, tak by s nimi asi Daenerys nepustil do koňské prdele světa, resp. asi by jí je vůbec nedával.
Pokud vím, tak první plán zněl že se zlaté společenstvo připojí k Viserysovi a armádě Dothraků, jenže se to pojebalo. Druhý plán zněl že se zlaté společenstvo připojí k Daenerys v Quarthu (myslím) jenže to se taky pojebalo. Třetí plán zněl že se Aegon se zlatým společenstvem připojí k Daenerys v zálivu otrokářů, jenže to pojebal Tyrion. O tomhle mluví nějaký člen zlatého společenstva když se k nim připojí Grifové.
Jinak mě napadla jedna věc ohledně rudé svatby, konkrétně se to týká Roslin Frey. Napadlo mě jestli to skutečně je Freyka, pokud vím tak na to že je Freyka je hezká a myslím že jí ani neviděla Catelyn když jí Walder Frey představoval svoje dcery, takže to třeba je jenom nějaká selka které zaplatili aby hrála jeho dceru na rudé svatbě. Jenom taková moje spekulace.
V Hostině o ní pořád mluví jako o člence rodu Freyů a navíc starý Walder čeká, jestli se jí narodí syn, aby mohl Edmura zabít, až bude mít jeho legitimního dědice.
ešte sa vrátim k téme, Aegon vs Danny. ďalšou stopou je svadobný kontrakt s Dorne. Zdá sa, že ani princ Doran nevedel o Aegonovi, keďže za pôvodnú verziu považoval Arienne a Viserys. príde mi to trochu zvláštne takto mávať dvojkou a trojkou v rodovej línii a skrývať jednotku.
@Nevada Aha hmm, ja som to pozeral len cez wiki a tam je Tristan Rivers označení len ako bastard, outlaw and exile. Takže som nepredpokladal že by patril k vyššej vrstve Spoločenstva.
@Damocles tu spoilery používať nemusíš. Gerold Dayne je Temnohviezda a nie Temnoslunce? Alebo sa mýlim?
Mance stiahnutý z kože nie je, z kože by mali byť stiahnuté kopijnice. On je v klietke a jediné čím sa môže zahriať sú práve kože z kopijníc. Teda ak je bastardov list pravdivý (o čom ja pochybujem)
@Damocles: Myslím, že v linku, který obsahuje spoiler v názvu se nemusíme trápit zakrýváním textu... Dopis Jonovi: Metoda úspěšné lži - schovej ji mezi hromadu pravdy - osobně myslím, že pravda je, že chytil kopinice (90%) (jestli jo, pak jejich stažení z kůže je 100%), Mance možná (70%), že porazil Stannise spíše ne (20%),... ale to může být přání otcem myšlenky... Dany: S tím khalem má nevyřízený účet, takže jeho smrt vidím jako tutovku a o tom, že získá jeho khalassar nepochybuju,... ale i to je jen část původního Drogova. Tyrion: Mě se líbí ta představa o "námořníkově ženě"... Takže by mohl potkat i dceru. :o)
Aby zařval Mance po té, co přežil svoji smrt a byl slavně odhalen nic netuším čtenářům - to by bylo asi divný i na Martina... Já hlavně čekám, jak se projeví to, co řekl ten lord Manderly (nevím to přesně, nemám tu knížku) Davosovi - v čem je ten zakopaný pes - aneb čím vlastně podrazí Boltona.
Nejdřív jsem si myslel, že dal něco do jídla a sám má nějaký protijed nebo je něco ve víně - ale to se zatím nepotvrdilo. Rozbroje v Zimohradu sice jsou, ale to taky není ono. Ty vraždy měly na svědomí kopinice. Bolton starší mu nevěří a sleduje ho - ale Manderly Davosovi naznačil, že má nějaký plán...
Komentáře
Kořeny čarostromu Bran potřebovat nebude. Tudíž k nim nebude přirostlý.
@Edmund Tyrion je odsouzený královrah a navíc otcovrah, který prohrál boží soud. Bude sice záležet na tom, kdo bude nakonec králem, ale přesto je velmi nepravděpodobné, že by kdy Skálu zdědil. Odpor církve bude příliš velký, a ani Aegon či Daenerys nebudou mít moc důvodů mu ji dávat. Jeho podpora Targaryenům je spíš v radě, než síle. Vazalové Lannisterů za ním nepůjdou.
V mellisandrinej prvej kapitole je niečo o tom, že vidí Jona najskôr ako Jona, potom ako Ducha a potom zase ako Jona. To mi príde ako celkom jasné vodítko k tomu čo sa s Jonom udeje. iná vec mi nie je jasná, poprosím o názory účastníkov fóra:
podobne ako veľa iných ľudí, považujem mladého Griffa za podhodeného targaryena. teda nie za Aegona ale za nejakého Blackfyra. Vychádzam z toho, že Ilyrio a Varys (ktorý "vedia všetko") intrigovali najskôr v prospech Viserysa a Deanerys. Ak by považovali Griffa za pravého, tak by ho uprednostnili, nie?
druhá možnosť je že ho "skrývali" zámerne.
tretia, že som nie niečo dôležité prehliadol.
hm?
Viserysova uloha mohla spočívať v oslabení Robertovej armády. Alebo ako Róbert spomínal (aspoň myslím že to bol on) pred Dothrakmi by sa skryli do pevností a nechali by ich rabovať obyčajných ľudí. Ak by to tak urobili tak by obyčajný ľud mohol prísť zachrániť práve Aegon ktorý by si tým získal ich náklonnosť.
príde mi to trochu zvláštne takto mávať dvojkou a trojkou v rodovej línii a skrývať jednotku.
o to vtipnejšie ak jednotka je čierny peter :)
Gerold Dayne je Temnohviezda a nie Temnoslunce? Alebo sa mýlim?
Mance stiahnutý z kože nie je, z kože by mali byť stiahnuté kopijnice. On je v klietke a jediné čím sa môže zahriať sú práve kože z kopijníc. Teda ak je bastardov list pravdivý (o čom ja pochybujem)
Dopis Jonovi: Metoda úspěšné lži - schovej ji mezi hromadu pravdy - osobně myslím, že pravda je, že chytil kopinice (90%) (jestli jo, pak jejich stažení z kůže je 100%), Mance možná (70%), že porazil Stannise spíše ne (20%),... ale to může být přání otcem myšlenky...
Dany: S tím khalem má nevyřízený účet, takže jeho smrt vidím jako tutovku a o tom, že získá jeho khalassar nepochybuju,... ale i to je jen část původního Drogova.
Tyrion: Mě se líbí ta představa o "námořníkově ženě"... Takže by mohl potkat i dceru. :o)
Takže kam chodí všechny děvky? Do přístavu?:)
Aby zařval Mance po té, co přežil svoji smrt a byl slavně odhalen nic netuším čtenářům - to by bylo asi divný i na Martina... Já hlavně čekám, jak se projeví to, co řekl ten lord Manderly (nevím to přesně, nemám tu knížku) Davosovi - v čem je ten zakopaný pes - aneb čím vlastně podrazí Boltona.
Nejdřív jsem si myslel, že dal něco do jídla a sám má nějaký protijed nebo je něco ve víně - ale to se zatím nepotvrdilo. Rozbroje v Zimohradu sice jsou, ale to taky není ono. Ty vraždy měly na svědomí kopinice. Bolton starší mu nevěří a sleduje ho - ale Manderly Davosovi naznačil, že má nějaký plán...