Myslím že jo...jejich rod měl něco společného s Targaryeny, když dobyli Westeros. Já se snad na Vichry už ani netěším...všechny ty teorie čtenářům i Martinovi přerůstají přes hlavu.
@Henky: Tehdy ano, ale i později - jeho babička z otcovy strany byla Rhaelle T., dcera Aegona V (jako ano, bratra maestra Aemona), takže ji i docela dobře mohl zažít. BTW: Železný trůn oficiálně nárokoval přes toto následnictví, nikoli přes to, že jej krvavě dobyl.
@Jay Veď práve preto sa pýtam, ono tá teória už znie nudne, pretože je to na každom fóru, každý to vie, je to tu dlho. Lenže to nie je chyba tej teórie, tož. Mne príde (keď sa na to pozriem akoby som o nej nevedel) celkom pravdepodobná, možno by som to tam sám nevidel a prekvapilo by ma to.
@Gepeto: Souhlasím, já pořád věřím tomu, že tak to bude. Jen upozorňuji, že ohranost není chybou teorie, ale rychlosti mistrova psaní, zní dostatečně věrohodně a proč by měla být predestinující - smíchám-li led a oheň, můžu dostat páru i vodu, možností je dost... :o)
Přesně jak říká Jay, ta teorie je ohraná kvůli tomu dlouhému čekání. Třeba pro člověka, kterej se dostal ke knihám až teď a přišel na tu teorii, je to nové, úžasné a chce to s někým probrat, ale člověk, kterej na to přišel před 10 lety už může být tímhle neustále dokola omílaným objevem spíš znechucenej :-) to ale nemění nic na tom, že ta teorie je postavená na velmi dobrých argumentech a pro děj knihy je i vcelku zásadní. Já osobně ani nevěřím, že by nebyla pravdivá a pokud není, bude to pro mě vcelku zklamání.
Ale Tyrion prosím ne, za prvý mě ty argumenty nijak zvlášť nepřesvědčily a za druhý bude s takovou na konci každej druhej člověk Targaryen, objevenej Jon a znovuzrozenej Aegon by postačili.
Mňa by celkom zaujímalo, odkiaľ autori Světa ledu a ohně berú tie časové údaje. Mám pocit, že niečo z toho v ságe ani nie je. Áno, v knihách je strašne veľa textu a niektoré súvislosti si človek všimne až na druhý, tretíkrát, ale konkrétnych časových údajov má Martin v knihách málo a veľakrát pôsobia protichodne. Mne napríklad strašne vadí, že niektoré postavy "zostarli" počas piatich kníh o 2 roky, ale napr. Arya a Tomen len o rok - aj keď Arya najprv, keď bola s bratrstvom, tvrdila, že ochvíľu bude mať "deset a jeden rok", ale v Braavose má stále 10. Myslím, že čas nemá Martin úplne do detailov premyslený a to je škoda.
Čo sa týka Tyriona, nejde mi do hlavy, že by človek ako Tywin ostával v úrade pobočníka, ak by mal čo len najmenšie podozrenie, že mu kráľ znásilnil ženu. Z úradu aj z KL nahnevanýodišiel, keď mu Aerys zobral Jaimeho do KG, a sprznenú manželku by strávil v pohode?
Komentáře
BTW: Železný trůn oficiálně nárokoval přes toto následnictví, nikoli přes to, že jej krvavě dobyl.
Ale Tyrion prosím ne, za prvý mě ty argumenty nijak zvlášť nepřesvědčily a za druhý bude s takovou na konci každej druhej člověk Targaryen, objevenej Jon a znovuzrozenej Aegon by postačili.
Čo sa týka Tyriona, nejde mi do hlavy, že by človek ako Tywin ostával v úrade pobočníka, ak by mal čo len najmenšie podozrenie, že mu kráľ znásilnil ženu. Z úradu aj z KL nahnevanýodišiel, keď mu Aerys zobral Jaimeho do KG, a sprznenú manželku by strávil v pohode?