!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1161162164166167243

Komentáře

• @Tris nejspíš když byl Tywin pobočník krále
  • A ta ironie, že si Robert Baratheon vlastně vzal Targaryenku :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Henky On sám pochádzal čiastočne z Targaryenov tuším.
  • Myslím že jo...jejich rod měl něco společného s Targaryeny, když dobyli Westeros. Já se snad na Vichry už ani netěším...všechny ty teorie čtenářům i Martinovi přerůstají přes hlavu.
  • JayJay
    upraveno 9. prosince 2014
    @Henky: Tehdy ano, ale i později - jeho babička z otcovy strany byla Rhaelle T., dcera Aegona V (jako ano, bratra maestra Aemona), takže ji i docela dobře mohl zažít.
    BTW: Železný trůn oficiálně nárokoval přes toto následnictví, nikoli přes to, že jej krvavě dobyl.
  • upraveno 9. prosince 2014
    @brbr Prečo? Lebo je ohraná alebo lebo sa ti zdá nepravdepodobná alebo lebo by to bolo moc predestinujúce?
    @Jay Veď práve preto sa pýtam, ono tá teória už znie nudne, pretože je to na každom fóru, každý to vie, je to tu dlho. Lenže to nie je chyba tej teórie, tož. Mne príde (keď sa na to pozriem akoby som o nej nevedel) celkom pravdepodobná, možno by som to tam sám nevidel a prekvapilo by ma to.
  • @Gepeto Protože chci, aby nebyl Ned takovým hrozným Mirkem Dušínem :-) A taky nepřeju Jonovi targaryenský původ.
  • @Gepeto: Souhlasím, já pořád věřím tomu, že tak to bude. Jen upozorňuji, že ohranost není chybou teorie, ale rychlosti mistrova psaní, zní dostatečně věrohodně a proč by měla být predestinující - smíchám-li led a oheň, můžu dostat páru i vodu, možností je dost... :o)
  • Přesně jak říká Jay, ta teorie je ohraná kvůli tomu dlouhému čekání. Třeba pro člověka, kterej se dostal ke knihám až teď a přišel na tu teorii, je to nové, úžasné a chce to s někým probrat, ale člověk, kterej na to přišel před 10 lety už může být tímhle neustále dokola omílaným objevem spíš znechucenej :-) to ale nemění nic na tom, že ta teorie je postavená na velmi dobrých argumentech a pro děj knihy je i vcelku zásadní. Já osobně ani nevěřím, že by nebyla pravdivá a pokud není, bude to pro mě vcelku zklamání.

Ale Tyrion prosím ne, za prvý mě ty argumenty nijak zvlášť nepřesvědčily a za druhý bude s takovou na konci každej druhej člověk Targaryen, objevenej Jon a znovuzrozenej Aegon by postačili.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada a není možné že si Tywin vzal ženu do KL ? Vždyt Lysa byla tkay v KL když byl pobočník Arryn ne ?
  • @Nevada a při té výjimečné návštěvě ji Aerys naložil :) mě se ta teorie taky nelíbí ale musí se vše zvážit
    Nerozumíš psanému textu? Vždyť píšu, že v tom prvním případě je to tam vyloučené! :)
  • @Nevada asi ne ja se bavím o Tyrionovi nevím o čem ty
  • @Nevada já taky pořád polemizuju o Tyrionovi to o dvojčat jsem hned zavrhl takže tak :)
  • upraveno 9. prosince 2014
    @Nevada Aha, to jsou mi teda věci. To bylo taky v Atlasu? Trochu mě začíná GRRM štvát :wall:
  • @Jay Já jsem si říkala, jestli se ozve nějaký rýpal :-D
  • @Nevada Vzhledem k tomu jaký je Mace ňouma je možné, že vlastně ani ten Loras není jeho :twisted:
  • Mňa by celkom zaujímalo, odkiaľ autori Světa ledu a ohně berú tie časové údaje. Mám pocit, že niečo z toho v ságe ani nie je. Áno, v knihách je strašne veľa textu a niektoré súvislosti si človek všimne až na druhý, tretíkrát, ale konkrétnych časových údajov má Martin v knihách málo a veľakrát pôsobia protichodne. Mne napríklad strašne vadí, že niektoré postavy "zostarli" počas piatich kníh o 2 roky, ale napr. Arya a Tomen len o rok - aj keď Arya najprv, keď bola s bratrstvom, tvrdila, že ochvíľu bude mať "deset a jeden rok", ale v Braavose má stále 10. Myslím, že čas nemá Martin úplne do detailov premyslený a to je škoda.

Čo sa týka Tyriona, nejde mi do hlavy, že by človek ako Tywin ostával v úrade pobočníka, ak by mal čo len najmenšie podozrenie, že mu kráľ znásilnil ženu. Z úradu aj z KL nahnevanýodišiel, keď mu Aerys zobral Jaimeho do KG, a sprznenú manželku by strávil v pohode?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.