Volby
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Osobně bych nebyl proto, aby byl člověk nucen odpracovat nějaké roky, ale školné by to chtělo.
Nesnáším ten přístup, já se tady vzdělám a pak tradá vydělávat penízky do Německa. Nevyčítám to ani tak těm lidem. Prostě využívají systému, který jim to umožňuje. Je to ale špatně. Školné by odpudilo věčné studenty a přineslo prachy do školství.
A hlavně bych zrušil soukromé střední a vysoké školy. A mnohým středním školám bych tento statut vzal a udělal z nich zase učňáky. Je to možná radikální názor, ale ten přebytek různých pseudoškol degraduje celé školství. Jsem přesvědčen, že nejlepší školy jsou státní.
Pokud se odvádí přímý výkon práce, odvádí člověk to, k čemu byl vyškolen a co je smyslem toho oboru i studia.
P. S. Můj odpor ke školnému se pochopitelně netýká případu věčných studentů :)
http://www.svetkolemnas.info/novinky/domaci/1893-jak-funguji-ceske-medialni-agentury-pro-pruzkum-verejneho-mineni-exkluzivni-vypoved-natvrdo-zamestnance-o-praktikach
Nicméně že minimálně televize mění vyznění původně natočeného tak, jak se jí líbí, a používá k tomu ne lži, ale řekněme kreativní práci s pravdou, s tím mám zkušenost přímo osobní :)
To je právě tak "kreativní práce s pravdou", o které jsem mluvil :) Uvést nějaký fakt, ale doplnit ho vhodnými slovy či legendou.
Sám jsem v 90. ltetech asi 2 roky docházel do tehdy dost populárního televizního pořadu Na hraně (a byl jsem i tu a tam slyšet v televizi, hehe :) ). A teď. Třeba jednou tam byl coby host blahoslavený prezident Havel. V Dejvickém divadle, kde se pořady natáčely, pokaždé celé setkání trvalo asi hodinu a půl, v televizi to bylo sestříháno na cca 40 minut. Když pořad s Havlem pak uváděla moderátorka (jestli si to pamatuju, chodilo to obvykle se 14denním zpožděním a natáčelo se tehdy každý týden), nadšeně (a to nemyslím jen ironicky, skutečně skoro extaticky) oznamovala divákům, že "mladí lidé zdrželi pana prezidenta celou hodinu a půl". Jasné zadání zpozitivnit to v očích diváků. nebyla to lež. Skutečně to hodinu a půl trvalo. Jenže hodinu a půl to trvalo pokaždé, nebylo to nic výjimečného a ani jinak se pořad s Havlem nelišil od pořadů s jinými hosty. Leč ČT to musela odprezentovat jako něco mimořádného, jako že se prezident těšil mimořádné přízni.
I jinak to bylo hezky zvládnuté, bežně se stávalo, že v tom, co běželo v televizi, byly k sobě dávány věci, které ve skutečnosti zazněly v jiných souvislostech a nenavazovaly na sebe a podobně. Tehdy frčela čtyřkoalice, takže výstupy směřovaly
A proč jsem tam chodil? Protože jsem tradičně brávali politické hosty po pořadu na pivo a dozvídali se věci, které od nich v televizi slyšet nebyly. Např. tehdy, doba Zemanova premiérství, se řešil státní rozpočet. Pozvali jsme Macka, ten se omluvil, že nemá čas, ale slíbil nám, že si ho udělá a k jeho cti nutno říci, že slib dodržel, o pár dní později nás pozval do ústředí strany a pokecali jsme asi 2 hodiny. O tom rozpočtu - ODS tehdy vykřikovala, že rozpočet sestavený ČSSD bude zkázou pro zemi a blabla, že to nikdy nepodpoří. Macek nám pak soukromě řekl, že ve skutečnosti lepší rozpočet sestavit nelze, ale chtějí něco za něco.