Začínám mít pocit, že se to Martin rozhodl fikaně udělat jako Gilian Flynnová s adaptací svého románu Zmizelá. Seriál bude mít jiný konec a děj než knihy, aby to čtenáře a popřípadě diváky neodradilo od čtení, ba naopak je to přilákalo. To by nebyl špatný nápad, beztak už je seriál alternativní dějovou linií knih.
Jenže řadu lidi by dva konce naopak od čtení odradily. Alternativních ukončení si je člověk schopen vymyslet sám habaděj. Autorský konec pak považuji za ten primární, protože by mněl odpovídat dlouhodobému konceptu, nosné myšlence celého díla. Konec, který má svůj význam ve vytvořeném světě, odpovídá tokům v příbězích a tvoří, sním hlavu a patu. Pokud budou dva, deset, milion, konců, nemohou už být oba ty pravé. Jeden z nich bude slátanina.
@Everett_Young Eh. Chápu, kolik lidí čeká, že Sansa bude znásilněná - přesně by to odpovídalo té scénáristické fan fikci. Podle mě ta traumatizující scéna bude souviset se smrtí Robina. Jestli to bude něco znamenat pro jeho knižní verzi je mi vite kde.
@Everett_Young Oh no, jak tě tohle napadlo :D Jsem málo zkažená, že jsem tohle nevymyslela. Sakra. Ani bych se nedivila, kdybys měl pravdu :D Věřím, že tahle scéna by zaujímala většinu času dílu :D
Kdepak, supertraumatic scéna bude, že Malíček nechá unést pana Drápa, bude za něj požadovat enormní výkupné a poté co jej dostane (přestože jinak se teroristům neustupuje), tak jej nemilosrdně zavraždí...
Komentáře
:wall:
... hlavně teda pro mě jako diváka...
LOL (Grammy)