Novinky o natáčení 5. řady Hry o trůny - Ice & Fire

upraveno 29. července 2014 v 5. řada
imageNovinky o natáčení 5. řady Hry o trůny - Ice & Fire

V uplynulém týdnu se v San Diegu konal festival Comic Con a nechyběl ani tradiční panel se seriálem Hra o trůny. Fanoušci se dočkali slušné porce novinek ohledně natáčení páté řady, které vám teď přinášíme v krátkém shrnutí. Nejočekávanější bylo … celý článek

Read the full story here

«13456712

Komentáře

• To Georgovo prohlášení mě potěšilo :-).
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 28. července 2014
    zvláštní....
  • Jestli je George jako já, tak ten měsíc stejně strávil prokrastinací. :-)
  • @sveva nebo se zúčastní jako komparzista natáčení v Dubrovníku =D
  • @Everett_Young co je zvláštní ? teda kromě toho že je to zvláštní jako vždycky :D
  • upraveno 29. července 2014
    Tak Obara se mi tedy vůbec nelíbí a stejně tak nesmyslné přeobsazování. A asi je zbytečné psát, že podle popisu, jsem si Yezzana představovala také trochu jinak. :D :( Tu rošádu Tyene = Ellariina dcera se zálibou v dýkách (kterou má Nym), zatím radši nijak nehodnotím.

...no dobrá... :D
    Quentyna a jeho cestu nejspíše vypustí úplně. (To bych jim i odpustila. Kromě osvobození draků, nemá žádný zásadní vliv na děj - nebo nám alespoň zatím nebyl ukázaný)

Je možné, že vypustí i Arianne? Jsem zvědavá jak vyřeší tu vazbu Martellů na Targaryeny, kdyby měl Doran pouze jednoho potomka, pokud jí tedy nebudou ignorovat - to snad ne. No pokud Arianne nebude, bude to zase nemilý spoiler pro knihu. :(
  • @Madelin Věci, které v seriálu ještě nebyly, bych dávala do spoileru, minimálně u článků o seriálu. :-)

Jinak Arianne už je de facto pohřbená... Pokud je Trystane Doranův dědic a podle všeho zastoupí roli Arianne v tom Myrcellině komplotu, tak je v podstatě zbytečná. A vzhledem k tomu, že kolem Conningtona a Aegona je taky ticho po pěšině, tak by ani pak neměla co dělat. Co se týče Quentyna, tak u něj si taky umím představit, že ho zastoupí Trystane. Po neúspěšné korunovaci Myrcelly ho může Doran poslat za Daenerys a dál už to známe... Mnohem víc mi vadí, že Dorne bude v páté řadě očividně hodně dominovat, bohužel asi na úkor ostatních dějových linek. Zas tak zajímavý mi v knížkách nepřišlo a pochybuju, že to D&D nějak vylepší, takže se na to fakt netěším. Jsou to ovšem jen spekulace.
  • @sveva
    No já moc nečekám že by to tam vůbec bylo. Jsou to takové věci, bez kterých se snadno obejdou - jediný výsledek "Myrcellina komplotu" je její zjizvená tvář a smrt Aryse, který v seriálu snad ani není a celá ta Quentynova cesta se taky dá nahradit nějakým jiným troubou který otevře dveře, nemyslím si právě, že by tam místo něj poslali Trystana a seriálový Doran zůstal bez dětí. Ale pak si říkám o čem by to celé Dorne vlastně bylo. :D Zbylo by popojíždění v poušti, sem tam proložené záběrem na něčí prsa.

No na Aegona jsem úplně zapomněla, že by se vlastně měl objevit už v téhle sérii. :(
  • Už se těším až se
    upálený Trystane pojede provdat k Bouřlivému konci za neexistujícího Aegona. To trumfne i RW
    :wall:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Everett_Young
    Pokud tam Aegon vůbec bude (a jestli jo, tak zřejmě až v 6. sérii), dá se to poměrně snadno obejít - buď se objeví Trystanova mladší sestra, o které se zatím nemluvilo, nebo Doran může nechat legitimizovat své neteře. Vyřešit se to dá.
  • Tweet od bývalej predstaviteľky Myrcelly :)
    image
  • @Nevada
    To nevím tedy, jak by vypadalo, kdyby začali najednou tahat z rukávu nějaké sestry. A jestli by si král byl ochoten vzít nějakou neteř, navíc původně nemanželskou... :D Každopádně jestli Arianne skutečně nebude, dost mě naštvou. Pokazí tím celou tu pointu Dorne a jeho zvyklostí. Aegon být musí, to by byla rána pod pás - a co by celou dobu dělal Tyrion? A vůbec jsem zvědavá jak se s tím vším poperou. Mám podezření, že si vypujčí jména a prostředí, vymyslí si svoje vlastní pokračování a já na to nebudu koukat. :/
  • @Madelin
    Tyrion stráví pár dílů s Varysem a pak rovnou narazí na Joraha... Naprostá neexistence Aegona v seriálu naznačuje, že až tak důležitý ve finále nebude, což jsem fakt vědět nechtěla a hlavně jsem doufala v opak. :-/ Jasně, pořád to může být tím, že se D&D opravdu radikálně odkloní od předlohy, ale moc tomu nevěřím. Ani tomu, že by ho představili až v předposlední sérii.
    @sveva
    Doufám v to, že by ho představili až v té šesté, nebo na konci páté. Také tam není nikdo nový z postav z Železných ostrovů, takže by jsme možná z toho zatím představeného obsazení neměli tolik plašit... Hlavně že víme, kdo bude hrát Yezzana. :D

A nebo je možná obsazení Aegona utajené, přeci jenom by to byl docela spoiler, lidé by se začali ptát kdo to je a tak - to je takové moje zbožné přání. :)
    Mimochodem, ve druhé řadě říká Tyrion, že Myrcella se zasnoubí s "nejmaldším synem Martellů", jsem zvědavá, jestli to nějak okecají nebo ne.
    A Benioff teď taky někde říkal, že v páté řadě zjistíme, o co Varysovi skutečně jde. No nemůžu se dočkat. :-)

EDIT:
    @Madelin Jj, já jsem plašan. No dobře, nadávat budu až to bude definitivní... :-)
    co stresujete vsetci? ved nikto nepovedal ze toto je posledny casting pre dalsiu sezonu.
    Arianne i Aegon
    podla mna stopercentne budu
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 29. července 2014
    @duny Aký zmysel by dávalo obsadiť všetky Dorne postavy až na Arianne? To ako budú natáčať v španielsku a potom sa tam exkluzívne vrátia pre Arianine scénky? Tuším tam už natáčajú nie?
    Hoci s Aegonom to je pravda
    , možno si ho nechali na neskôr.
    @Gepeto No když má být Trystan dědic, podle informací, tak se bojím, že Arianne vážně nebude. Přijde mi, že jí budou nahrazovat Nym, tam kde bude potřeba. Jsem zvědavá, co řeknou o zbylých písečných hadech, protože pokud si pamatuji, Oberyn řekl Cersei, že má osm dcer.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Madelin Mne to nemusíš vysvetľovať ;-) Ja dunymu vysvetľujem práve to, že Arianne zrejme nebude keďže už obsadili hercov pre Dorne dej.
  • @Gepeto To já si jen tak smutně konstatuju. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    V roli Myrcelly Baratheon, (domnělé) dcery krále Roberta a snoubenky Trystana Martella
    Nad touto větou jsem docela dlouho hloubala, protože v knize nebylo, že by Cersei měla být snoubenkou Trystana Martella nebo, že by Myrcella nebyla Cerseina :D
  • @Krisa O Cersei tam přeci není ani slovo.
  • @Madelin No ved o to ide :)
    Ta veta sa totiz da pochopit ako "dcery rodica A a rodica B"
  • @Hildegarda No to možná ano, ale jedině někým Hrou o trůny naprosto nedotčeným...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. července 2014
    @Madelin No hádej proč mi to nedávalo smysl, protože to není pravda... ;)
  • @Krisa Jakto že není? :D Myrcella je domnělá dcera Roberta a snoubenka Trystana...
    Jak píše Hildegarda někdo by si to mohl špatně vyložit, ale tady je asi každému jasné jak to je. Jinak kdyby si to chápala takto, znamenalo by to, že Myrcella je svoje vlastní dcera. :D
    Tak nahý pochod jsem tipoval na 6. sérii, ale nechce se mi věřit, že by jakákoliv herečka dovolila natáčet tuhle scénu a i kdyby to zamaskovali (nebo jinak ošéfovali), tak proč potřebují povolení od města?

@duny
    Na pár celkem důvěryhodných serverech se objevil popis, kde byl Trystane označen jako dědic Dorana. Doufám, že je to chyba.
    A Aegona můžou klidně nasadit až v další sérii.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Madelin napsal(a):

@Nevada

To nevím tedy, jak by vypadalo, kdyby začali najednou tahat z rukávu nějaké sestry. A jestli by si král byl ochoten vzít nějakou neteř, navíc původně nemanželskou... :D
    Úplně normálně,
    jako třeba objevení se Margaery a Yary ve druhé sérii, nebo Edmura ve třetí. Taky není problém ji v téhle sérii mezi řečí zmínit ve stylu "Moje mladší sestra Isolda je s matkou na návštěvě v Norvosu..." (ale to asi ne, na to si D+D obvykle nehrají a tahají králíky z klobouku až dle potřeby).
    Důležité bude, jestli ta neteř, původně nemanželská bude nebo nebude dědičkou Dorne.
    duny napsal(a):

co stresujete vsetci? ved nikto nepovedal ze toto je posledny casting pre dalsiu sezonu.

Arianne i Aegon
    podla mna stopercentne budu
    To, že castingové video bylo zveřejněno na Comic Conu, hodně napovídá. Před druhou sérií to udělali taky tak, a byly tam všechny významné postavy. Další obsazení bylo už jen do nevýznamných rolí.
    Aegona osobně neodepisuju,
    ale tipuju ho až na 6. sérii.
    Krisa napsal(a):

V roli Myrcelly Baratheon, (domnělé) dcery krále Roberta a snoubenky Trystana Martella
    Nad touto větou jsem docela dlouho hloubala, protože v knize nebylo, že by Cersei měla být snoubenkou Trystana Martella nebo, že by Myrcella nebyla Cerseina :D
    To psal nějakej hotentot (kterej se vždycky směje titulkům na Seznamu...!). :-) Původně jsem tam měla "krále Roberta Baratheona se Cersei Lannister", ale nakonec mi to už přišlo moc kostrbaté.
  • @Nevada No Edmure, Margaery atd. byli uvedeni, když se k nim příběh dostal. Ale když už budeme v Dorne, budou nám představeny všechny postavy a Arianne by od někud vytáhli až ve chvíli potřeby a před tím o ní ani nemluvili, působilo by to podle mě divně.

Pokud by umřel Trystan místo Quentyna a udělali by to tak, že další na řadě budou hadi, dědila by Obara - to se mi nezdá. Vážně si neumím moc představit jak to tam bez Arianne a nedej bože Aegona celé zamotají. :/
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.