Novinky o natáčení 5. řady Hry o trůny - Ice & Fire

upraveno 29. července 2014 v 5. řada
imageNovinky o natáčení 5. řady Hry o trůny - Ice & Fire

V uplynulém týdnu se v San Diegu konal festival Comic Con a nechyběl ani tradiční panel se seriálem Hra o trůny. Fanoušci se dočkali slušné porce novinek ohledně natáčení páté řady, které vám teď přinášíme v krátkém shrnutí. Nejočekávanější bylo … celý článek

Read the full story here

1246712

Komentáře

• upraveno 4. srpna 2014
    @pavel

Quentyna Trystane nemůže nahradit, ale klidně by ho mohli vypustit. Zajímavá postava to moc nebyla a udělala jen jednu důležitou věc.
    A vypustit draky může kdokoliv, třeba Selmy nebo Šedý červ, když bude chtít zaměstnant vojenskou posádku Meereenu nebo je budou chtít zachránit před Hizdarem, který je bude chtít utratit. Ostatně si tvůrci něco vymyslí.

I když Trystane musí mít staršího mužského sourozence! Ve třetím díle druhé série říká Tyrion Pycellovi, že Myrcellu hodlá provdat za nejmladšího syna Martellů.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @brbr
    1) Možno, že k svadbe nedôjde, zvrhne sa to pri Královnotvorectve a Doran, ktorý už vidí túto cestu v ťahu, sa rozhodne vybrať alternatívu
    2) Doranovi napadne, (opäť rátam s tým, že k svadbe ešte nedošlo), že Dany je lepšia partia a Myrcellu uchlácholia, alebo sa Trystaneovi ešte odcudzí kvôli tragédií pri Královnotvorectve (čo by bolo strašne zaujímavé pre ich lovestory... Taká stredoveká sajrajt sága...)
    3) Možno tam Trystane nepôjde kvôli sobášu, ale oznámiť Dany, že jej brat si mal brať jednu z hadíc a teda, že technicky sú spojenci a pôjde za ňou diplomaticky...

Pokojne sa možno budú chcieť zahrať na ničiteľov lásky, vytvorenia skvelú lovestory pre tínedžerky a tá sa skončí my vieme ako.

Alebo Quentyn naozaj bude úplne vynechaný, tí dvaja pamprdúsi sú v Meereene zbytoční, celá linka a POV bola zbytočná a tak sa ani nikto z Dorne do Meereenu trepať nebude...

Alebo tam Doran doletí na lietajúcom vozíku...

Možností je veľa... Quentyna by šlo nahradiť, rovnako aj Arianne. Pri troche kreativity a zmyslu pre dodrbávanie dejových línií...
  • @Gepeto Co je to Královnotvorectvo???? Asi si nějak sedím na vedení.

@Nevada Uff, ta teorie je strašidelná.
    Já tajně doufám, že Trystan s Myrcellou budou žít šťastně až do smrti :-)
    @brbr
    Myslené celá tá fraška okolo snahy korunovať Myrcellu. Tá kapitola sa volal Královnotvorkyňa. Queensmaking/Queensmaker ak chceš :)
  • upraveno 10. srpna 2014
    KDyž jsem viděl obsazení tady

http://www.edna.cz/game-of-thrones/videa/obsazeni-postav-pro-5-serii/

Tak jsem si říkal že Mance byl ještě zlatá volba. Vždyť ti herci vypadají úplně jinak než postavy... a chudák přeobsazená Myrcella, jedna malá bloncka za druhou,... nechápu to :D

Enzo Cilenti (Yezzan zo Qaggaz).

1. Nedůležitá postava
    2. Postava má být morbidně obézní, pochcávat se a smrdět močí, nakonec chcípnout na úplavici.
    --------- Ten herec na to prostě a jednoduše nesedí. Má to být škaredější brácha Jabby Hutta a ne tenhle hezoun.
  • @Gepeto Aha (chybí tu smajlík, který se plácne do čela).
  • @brbr Použij ten co plácá hlavou o zeď.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @M1on Ten nevyjadřuje prozření, ale zklamání :-)
  • @Nevada No, lepší než kdyby umřel na konci natáčení a museli to všechno přetáčet.. 86je fajn věk na umření a ještě evidentně při něčem co měl rád.

Mallister? takže budou volby..?
    @pavel Prečo prepána by to všetko pretáčali? To by som z čírej lenivosti využil nejaký filmový trik, urobil ho CGI ako v inom filme/seriály, alebo sa ho snažil vynechať s posledných scén slovne a dať tam zozadu komparza...
  • @Gepeto Dobře tak ne na konci, ale třeba v půlce, kdy by zůstalo spoustu nedotočeného. CGI nevyřeší všechno, navíc by jim sundali rozpočet na draky a místo toho by jsme měli nějakého Gargamela z 3D Šmoulů.
    Cynický jsem obvykle ve společnosti, která mě zná a dobře to snáší, proto radši napíšu, že ideální by bylo, kdyby neumíral.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Dobře tak ne na konci, ale třeba v půlce, kdy by zůstalo spoustu nedotočeného.
    @pavel
    Tak by řekli že sera Mallistera někdo zavraždil aby si usnadnil kariérní postup. Thorne by měl další důvod proč kopat do Sněha, chudáčka maličkého který jakožto nedoceněný bastard chtěl ukázat co v něm je a tak odstranil Mallistera aby se stal lordem Comanderem. A celou sérii by řešili kdo zabil Mallistera což je něco co se v knížce nestalo a to je přece pro HBO ideální. Taky by Jonova údajná vina mohla posloužit jako záminka k jeho poslední kapitole v tanci
  • @Everett_Young @pavel: A nebo by jej přeobsadili jako Horu a jen by se z ničeho nic tvářili, že je to ten samý člověk, a že vůbec nevypadá jinak...
    Mimochodem, proč tam píšou, že je nejstarší člen hlídky? Není jím náhodou Aemon?
    Jinak samozřejmě, dobrého člověka je vždy škoda...
  • Treba mysleli nejstarsi clen hereckeho ansablu, co hraje postavy nocni hlidky...ale to je moc dlouhy :-)
  • @biggris: 86, ten co hraje Aemona podle všeho 91 (někde jsem našel narození 4.4.1923) - Panenko skákavá, to jsem netušil, že je Aemonovi vážně věkem až tak blízko...
  • upraveno 12. srpna 2014
    @Jay Já jo a
    už od druhý serie se bojim, aby neopustil seriál dřív než by měl.
  • @M1on
    už snáď vydrží tu jednu sériu...alebo pretiahnu commander voľbu a na lodičky so Samom sa vydá až v ďalšej??
    @Everett_Young CSI Kriminálka Sever =D Ideálny materiál
  • upraveno 12. srpna 2014
    Tak já musím říct, že navzdory všem názorům jsem s výběrem Dorana spokojená, pár makeapových úprav (pár ošklivých boulí , vozík a pár děcek ve fontáně, na které bude čumět...) a je to vlastně ten Doran, kterého jsem si představovala. Nymeria je taky hodně dobrá volba (pro mě) a nakonec High Sparow... herce, který ho bude hrát jsem si oblíbila už v jiných filmech a tahle role je ušitá přesně pro něho. Takže za mě dobrý.

Jako jestli tam Ariana bude, budu ráda. Ale kdyby se měli věnovat všem, tak by ten seriál musel mít ještě o deset sezon víc. Takže bych to viděla tak, že pokud tam budou chtít nechat něco z toho, co Ariana provedla, pak to za ní odehraje představitelka Nym. Nejsem si jistá, jestli její dějová linka je pro budoucí děj natolik důležitá, aby tam byla. A jak už se tu psalo, pokud tam nebude, tak krom sympatií zase tak klíčová není i když bych jí tam ráda měla.

• Já jsem si Dorana vždycky představoval jako otce Roberta Bruce z filmu Statečné srdce...a i přesto se stal mojí nejoblíbenější postavou =D
  • JayJay
    upraveno 13. srpna 2014
    Nevada napsal(a):
    Hmmm, tak jsem tentýž článek dnes viděl na Idnesu... Ale toho nesmyslu "nejstarší člen NW" se drží jak židovská víra...
    EDIT: ... Jo aha, "Spáčilová", já si úplně nevšiml, ale tahle paní je ohledně recenzí "legenda"...
  • @Jay Ta diskuze pod tím =D
  • @M1on: No, on taky titulek "veterán Hry o trůny" je v tomto případě dost debilní. Každopádně vypadá to, že někdo náhodou na to že není nejstarší přišel... ale je pravda, že Maester Aegon taky není úplně přesné... Občas bych tam i do dikuze přispěl,... ale ty podmínky ... no, tak se jen bavím.
  • Gepeto napsal(a):

@pavel Prečo prepána by to všetko pretáčali? To by som z čírej lenivosti využil nejaký filmový trik, urobil ho CGI ako v inom filme/seriály, alebo sa ho snažil vynechať s posledných scén slovne a dať tam zozadu komparza...

obávam sa, že nevieš o čom hovoríš. to sú omnoho ťažšie riešenia. pretočiť buď s iným hercom, alebo upraviť na inú postavu je jednoduchšie.
  • upraveno 13. srpna 2014
    Lidi uvažujte, to že
    Aegonova představitele ještě neznáme, neznamená, že tam nebude, ba naopak, pro seriálového fanouška by existence dávno mrtvého Aegona mohla být dost velký spoiler.

Dornové: To s těmi Doranovými dětmi také nechápu, kdyby vypustili Arianne, tak Trystane ani Quentyn nemají povahu na to, aby ji jeli korunovat a myslím, že bez této scény tam ani Myrcella být nemusí. A kdyby měl Trystane nahradit Quentyna, tak je Myrcella v Dorne zbytečná, takže by měli být všechny jeho děti na scéně, aby to dávalo smysl.

Bývalá herečka Myrcelly se na tu roli hodila lépe, nechápu proč ji přeobsazovali, má přírodní zlaté kudrnaté vlasy a vypadá skoro stejně staře jako král Tommen (přeobsazený), s tou novou budou mít co dělat, aby nevypadala jako starší sestra Joffreyho.

U těch Greyjoyů mě to mrzí: O Balonově smrti jsme se měli dozvědět ještě před Robbovou a teď to vypadá, že Královolba začne až od okamžiku, kdy Aša (Yara) přijede z Hrůzova a oznámí, že je Theon mrtvý.

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Edmund ne lidi, ale ty uvažuj. Jsi v seriálovém vlákně tak to zaspoileruj než to vykecáš dřív než casting.
    sarven napsal(a):

Gepeto napsal(a):

obávam sa, že nevieš o čom hovoríš. to sú omnoho ťažšie riešenia. pretočiť buď s iným hercom, alebo upraviť na inú postavu je jednoduchšie.
    Tak asi som fakt príliš lenivý. Ja by som to radšej na konci pre pár posledných scén obišiel než robil odznova.
    upraveno 13. srpna 2014
    @Edmund A najlepšie zaspoileruj nie len ten jeden odstavec ale aj druhý a posledný.
  • @Gepeto @Everett_Young No co no taky se mi párkrát povedlo zaspoilerovat to co jsem nemusel a to co jsem musel jsem nechal odkrytý. =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.