Novinky o natáčení 5. řady Hry o trůny - Ice & Fire

upraveno 29. července 2014 v 5. řada
imageNovinky o natáčení 5. řady Hry o trůny - Ice & Fire

V uplynulém týdnu se v San Diegu konal festival Comic Con a nechyběl ani tradiční panel se seriálem Hra o trůny. Fanoušci se dočkali slušné porce novinek ohledně natáčení páté řady, které vám teď přinášíme v krátkém shrnutí. Nejočekávanější bylo … celý článek

Read the full story here

2456712

Komentáře

• Oops napsal(a):

Tak nahý pochod jsem tipoval na 6. sérii, ale nechce se mi věřit, že by jakákoliv herečka dovolila natáčet tuhle scénu a i kdyby to zamaskovali (nebo jinak ošéfovali), tak proč potřebují povolení od města?

Třeba kvůli rozsahu scény: přerušení dopravy, zamezení přístupu turistům a nežádoucím divákům v barevných havajských košilích...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Madelin napsal(a):

Myrcella je domnělá dcera Roberta a snoubenka Trystana...

Protože tam není snoubenkA, ale snoubenkY! Já vím, kdo je Myrcella, ale ta věta má prostě 2 významy - proto říkám, že mi to chvíli trvalo, než mi došel ten druhý...

@sveva Byl to pro mě ořech, ale nakonec jsem ho rozlouskla :D
  • Nevada napsal(a):

Úplně normálně,

jako třeba objevení se Margaery a Yary ve druhé sérii, nebo Edmura ve třetí. Taky není problém ji v téhle sérii mezi řečí zmínit ve stylu "Moje mladší sestra Isolda je s matkou na návštěvě v Norvosu..." (ale to asi ne, na to si D+D obvykle nehrají a tahají králíky z klobouku až dle potřeby).
    Důležité bude, jestli ta neteř, původně nemanželská bude nebo nebude dědičkou Dorne.

Proč něco dělat jednoduše, když to jde i složitě, že :-)

• No jsem zvědav jestli to bude ještě horší než čtvrtá řada a jestli něco překoná Jon vs. kovadlina a ještě k těm pískovým sestrám. Neměly by být totálně hot? Tak proč jsou absolutně cold...
  • Jon má tvrdou skořápku, to se ví :D
  • @Kalam Mekhar hot budou teprve u toho sandsnakes grupáče ;-)
  • Arianne a Aegon podle mě určitě budou :), ale začínám si dělat starosti, jestli nezapomněli na Grayjoye :-?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. července 2014
    Madelin napsal(a):

No Edmure, Margaery atd. byli uvedeni, když se k nim příběh dostal. Ale když už budeme v Dorne, budou nám představeny všechny postavy a Arianne by od někud vytáhli až ve chvíli potřeby a před tím o ní ani nemluvili, působilo by to podle mě divně.

Pokud by umřel Trystan místo Quentyna a udělali by to tak, že další na řadě budou hadi, dědila by Obara - to se mi nezdá. Vážně si neumím moc představit jak to tam bez Arianne a nedej bože Aegona celé zamotají. :/
    Já jen odpovídala Everettovi jak se to dá zařídit, ne že to nutně udělají. A že to bude působit divně? Jo, ale co taky čekat od tohoto seriálu. Stejně to bude velká část diváků považovat za supersenzashow a nejlepší na světě ;)
    Pokud tam Trystanovu sestru budou v následujícím ději potřebovat, tak si ji tam prostě dosadí. Nebude to poprvé, co představí postavu podstatně později a ne moc logicky oproti knihám.

Pokud tam Aegon bude, tak ho nejspíš Dorne podpoří jen na základě příbuzenství a touze po pomstě a svatbu do toho plést ani nebudou.
    brbr napsal(a):

Proč něco dělat jednoduše, když to jde i složitě, že :-)

Přesně :-D
  • upraveno 29. července 2014
    Myslite si, ze v 5. serii predbehnu Branovo POV z tanca? Lebo jeho dejova sa mi zda, ze zasla v serialy najdalej (vlastne aj Sansa je dost daleko) a takyto stav, by bol pre mna moment, kedy by som prestal pozerat show, aspon kym budu vichry... :-?
    Na idnes otitulkovali video s novými postavami. Text "budu hrát jednoho z Areo Hotah" pobavil nemálo.
    http://kultura.idnes.cz/nove-tvare-hry-o-truny-0bi-/filmvideo.aspx?c=A140729_130235_filmvideo_spm
  • Nevada napsal(a):

Pokud tam Aegon bude, tak ho nejspíš Dorne podpoří jen na základě příbuzenství a touze po pomstě a svatbu do toho plést ani nebudou.

Tak svatbu do toho nepletou ani v knížkách, zatím. ;-) A někteří z nás si myslí, že na to nedojde ani v budoucnu.

upraveno 29. července 2014
    sveva napsal(a):

Nevada napsal(a):

Tak svatbu do toho nepletou ani v knížkách, zatím. ;-) A někteří z nás si myslí, že na to nedojde ani v budoucnu.

Jasně :)

Myslela jsem svatba jakože předpokládaný sňatek. Čekám, že Doran bude chtít využít příležitosti a přece jen zkusí Arianne posadit na trůn. Ovšem plány jsou jedna věc, jejich naplnění věc druhá :) Ale není bez zajímavosti, že tím by se z Trystana stal opravdu Doranův dědic.
  • Přiznejte se kdo komentuje na idnesu? :-s
  • Tak myslím že Aegona nevynechají. Tyrion bude z Varysem a Mopatisem. Možná i chvíli na lodi a Aegon dorazí později. Prostě to natáhnou. A s Ariane je to asi definitivní :(
  • Já bych si přál, aby se seriál oddělil od předlohy a šel svou vlastní cestou. Zní to jako klišé, ale kdyby se jim povedlo udělat dobrý a trochu odlišný příběh, byl bych moc rád. Je asi jasné, že dřív nebo později Martina předeženou a nerad bych si dopredu prozrazoval děj. Naopak taková moznost dvou odlišných příběhů z oblíbeného zapadozemi, to zní dobře. Ať už s Arianne nebo bez ni :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Mellien To mohli začít s odlišným příběhem rovnou. proč si vůbec vybírat něco k adaptaci, když se tím nehodlám řídit.
  • @flanker.27 Protože je to fajn námět, přiáhne to plno lidí, už to má kvalitní fanouškovskou základku, je to atraktivní a nemusí to vymýšlet od znova :D To, že je to adaptace, ještě neznamená že se musí řídit doslova tím, co je tam napsáno... to už záleží na tom, jak to mezi sebou mají pošachované atd.

Tobě by to třeba vadilo, ale já bych byl za druhý "pohled" na svět ledu a ohně rád, klidně bych se rád koukl i na upravé llinky, alternativní konce... třeba i štastné? :)
  • alternativní linka...dobře, ale ať je pořádně udělaná

a z toho, co jsme zatím viděli, nechápu, že by vyškrtli takovou divošku jako Arianne
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Pane světla, ochraňuj nás, protože noc je temná a plná failů.

Lidi jenom podle té logiky, že je Arianne zbytečná, protože ji může nahradit Trystane.
    V tom případě já jsem zbytečný, protože mě může nahradit Shireen.
    Cersei a Jaime jsou zbyteční, protože je můžou nahradit Myrcella a Tommen.
    Euorn je zbytečný může ho nahradit jeden z těch jeho bastardů.
    Mace Tyrell je zbytečný může ho nahradit Willas.

Já lidi nevím, ale podle vaší logiky je zbytečný v knihách snad úplně každý.
    Jinak, že by Aegon neměl mít v sáze důležitou roli. Neřekl snad Rhaegar, že on sám je PÍSNÍ LEDU A OHNĚ. Mě přijde, že v tom případě, by nějakou roli mít měl(poměrně významnou).
  • @Stannis_Baratheon
    kde to muzu podepsat? :-)
  • upraveno 30. července 2014
    @Stannis_Baratheon Hele, né že bych měl něco proti tvé logice, ale porovnávat postavu Arianne (která tam zatím byla co se za nehet vejde a její úlohu může, opravdu může zastat i kdokoli jiný s Dorne (pokud moc a moc chcete tu love story, tak to bude nějaký písečný had) s postavami typu Stannis, Cersei a Jaime, kteří tvoří páteř příběhu, vidíš ten rozdíl?

Dokonce i ten Mace s Euronem jsou porzatím důležitější a méně nahraditelní...
    Aegon bude
    ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. července 2014
    @Mellien To že se nějaká postava objeví až ve čtvrté knize neznamená, že nebude dále podstatná. Euron se v seriálu zatím ani neobjevil, Mace se mihl v pár scénách. Knižní Mace nahraditelný je, protože nevyvíjí žádnou činnost. Nosnou páteří Tyrellů je HyperBába. BRatry Greyjoye jde teoreticky osekat, ale ještě nevíme jakou roli budou mít, takže pokud je v seriálu vynechají, tak je tím pádem celkem jasné že do dalšího děje (kromě Aši) nezasáhnou nijak významně
    čti: Victariona prostě sežere drak a bude od něj pokoj i s celou jeho flotilou, Aeron se utopí a Euron uklouzne na schodech
    . Vynechání Arianne také naznačuje že její úděl ve Vichrech
    vyjednávání u Bouřlivého konce + případný sňatek
    nebudou nijak důležité. Takže tímhle vyškrtáváním nám seriál celkem jasně naznačuje, čeho se dočkáme.

EDIT: Navíc jelikož příběh Arianne ještě neskončil tak můžeš těžko posoudit jestli zastupitelná je, nebo není. Klidně může skončit na Iron Throne s
    Aegonem

nebo taky ne. Nebo může skončit na Iron Throne s
    Daenerys
    =D
    Jak říkám, dokud ta příběhová linka není uzavřená, těžko poznáš, jestli zastupitelná je, nebo není.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. července 2014
    Protože je to fajn námět, přiáhne to plno lidí, už to má kvalitní fanouškovskou základku, je to atraktivní a nemusí to vymýšlet od znova
    To jsou ovšem důvody, proč adaptovat, ne proč adaptovat, aniž bych byl věrný předloze. Už jsme to probírali několikrát. Ne vždycky změny v adaptaci znamenají, že se mi to zpracování nelíbí. Vůči GoT jsem zaměřený z toho důvodu, že je podle všech mých měřítek podstatně horší než předloha, a to zcela zbytečně. Vynechávání postav, měnění charakteru těch, které si do seriálu přenesly aspoň jméno, často ořezávání výborných dialogů nebo jejich úplná aměna. Měnit? Dejme tomu, pokud si udržíte srovnatelnou úroveň. V tomhle případě ale to prostě nechápu, když vymýšlejí hůře, zatímco mají k ruce kavlitu originálu.
    Tobě by to třeba vadilo, ale já bych byl za druhý "pohled" na svět ledu a ohně rád, klidně bych se rád koukl i na upravé llinky, alternativní konce... třeba i štastné?
    V tom případě by bylo třeba na místě adaptovat z toho světa jiné příběhy, třeba z minulosti Západozemí, když už chci něco jiného než co nabízí sága. Tak jako fandovské povídky tady :)
  • Dyť už je to alternativní show plná klišé, tak nevím co řešíte. Tohle jste mohli řešit po první sérii, v současnosti je to s křížkem po funuse...
  • Co tu zas vsichni plasi :D vzdyt to je jen cast toho castu :) zbytek se objevi casem... jako to bylo uz driv... taky tu driv byl chaos a bes, ale nakonec vetsina dulezitych postav byla... Chlapec s modryma vlasama bude tak klid :) Bez tak to delaj jen, proto aby se mohli smat jak vetsina nerdu nadava na forech :D
  • Taky si myslím, ze krom arianne(mozna i ta) všichni budou...
  • upraveno 31. července 2014
    Lidi toto mě neuvěříte...

Na jaře jsem byl v Irsku i na místech kde se natáčela AGoT, na podzim pojedu do Španělska a podívám se i do Alcazáru v Andalusii a kdyby se mi povedlo přemluvit rodiče abychom, když jsme byli před týdnem v Chorvatsku, jeli do Dubrovniku byl bych na všech natáčecích místech! :-D :-? :-(
  • @_Já_ To se máš. :-D Já už se několik let chystám na Island...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já byl teď v Norsku a jako další mám na seznamu také Island :-)

@_Já_ Je to v Irsku pěkný. Je tam na co koukat? Byl jsi pobytově, poznávací, nebo něco víc trekového?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.