Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
1235789

Komentáře

• Upřímně přiznávám, že ta scéna se Sansou mě tak zhnusila děj seriálu, že se už na něj vůbec netěším dále.. možná se radši už ani dívat nebudu. :onfire: :spike:

Ten článek na novinkách mě vážně pobavil tak to sem dávám pro zpestření.. :wall:
  • upraveno 20. května 2015
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 21. května 2015
    Mě to teda to "znásilnění" taky nepřišlo nijak zvlášť divný. Jako Drogo si dával Dany úplně stejně a to jsme je u toho oba viděli na obrazovce, nikdo se nepozastavoval. Tady jsme neviděli nic, nic co by mě pohoršovalo. Nevim, co viděla ta paní z Ameriky, ale já viděla záda Sansy (záda lidí vidím běžně na koupálku) a pak obličej Theona (toho už jsem taky viděla dřív). Na seriál se budu koukat dál, protože doufám v peprnější scénky :)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    A to pokud se nepletu D&D rikali, ze Sansa je jejich nejoblibenejsi postava. Nechapu, jak neco takoveho mohli kdy tvrdit, kdyz ted zahodili cely jeji vyvoj jenom pro ukojeni jejich zvrhle potreby.
  • @Dreamer @Vena Martin taky tvrdil, že jedna z jeho oblíbených postav je Ned Stark a co mu proved :) Ale nevím, jak nějaký zkušený divák mohl pochybovat, že šlo opravdu jenom o laciné citové vydírání. A o zvrhlosti scénáristů se radši zmiňovat nebudu, bylo by to na dlouho.
  • Jako co Vás na tom citově vydíralo? Sansa je blbá pipka a tak dostává, co si zaslouží... Já to čekala :)
  • Mně přijde, že je to normální středověku odpovídající scéna, nechápu, proč to všichni pořád řešíte.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Phoebea To je prave to, v knize blba neni. Naivni? Ano, ale blba ne. V serialu je naivni i blba. Navic se v knize jeji charakter nejak vyviji, v serialu ji porad vracej do KL.
    Skoro to vypada, jako by tvurci serialu Sansu vyuzivali jenom pro vyvoj ostatnich postav (v KL Tyriona, ted Theona) a ted ji navic jeste hodili pod vlak jenom aby sokovali divaky. K nicemu jinemu jim asi neni dobra.

@Mellien Nikdo nekritizuje, ze tam dali takovou scenu (krome asi nekterych americanu). Problem je, kterou postavu k tomu vyuzili.
  • upraveno 21. května 2015
    Mě na tom mrzí hlavně to, že se tím prokázalo, že pro scénáristy jsou scény z bordelů, detaily mučení nebo jiné úchylárny stejně důležité z hlediska vyprávění jako například Tyrionovy rozhovory s Tywinem nebo bitva na Pěsti. Což mě u seriálu jako je Hra o Trůny mrzí. Sérii od série se to stupňuje a pak se vymlouvají, že nelze budovat stejně propracovaný příběh jako v knihách, s tím ať na mě nechodí. Změny jsou nutné, to chápu, ale pro mě jako diváka zvolili blbou cestu a proto na to nekoukám. To stěhování Sansy na Zimohrad mi fakt vyrazilo dech, když jsem si to přečetla a nestačím zírat. Prostě pokud je v předloze nějaká prasárna nebo jiná drastická scéna D&D ji samozřejmě zbožňují a nechtějí o ni diváky připravit a ještě přijdou s něčím navíc. Je smutné, že to co se sledovanosti týče tak dobře funguje.
    @Rybba Jako zjednodušení to funguje, ale jaký má podle tebe seriálová Sansa smysl bytí?

P.S. Jsou to právě takové blbé názory, že ideální seriály jsou nekonečné, kvůli čemu se točí tak málo dobrých seriálů. Ano, je mnohem jednodušší je dělat jako nenáročné vyplnění času se starými známými postavami. Ale víš, co dává příběhu (stejně jako životu - hej dneska je ze mě úplný otec Fura) smysl? Že má konec.
  • Taky nejsem zrovna na větvi z toho, jak mrhají casem na podobne scény, bordelove chvilky atd. Mohli by to využít dějově, ale proste je to faktor co táhne. Smutne. Z mého pohledu.
    @Rybba mně jde celou dobu o to, že Jeyne Pool mohli prostě a klidně vynechat a ne nahrazovat. Že je Ramsay zvrácený úchyl už snad ukázali nebo ne? Takže tuhle třešničku na dortu mohli s klidem vypustit. Ale holt chtěli dramatizovat linku Sansy a dát jí více prostoru a udělat z ní opět oběť. O nějaké Malíčkovy plány ohledně Zimohradu atd. zjevně podle reakce Benioffa nešlo, prostě si zamiloval sadistické hrátky Ramsaye a Jeyne a přišlo mu velmi líto, že by je musel vypustit.
  • @Postradatelná Zlatá slova, lady Faidro, k tomu všemu nemám mnoho co dodat :applause: .
    Dorne - hrůza hrůz, ty tři holčičky bojovnice, choreografie soubojů, neskutečně "náhodné" setkání a vůbec, celá ta pseudomaurská stylizace Dorne pro mne tedy nic moc.
    Margery přihodit na rožeň k Lorasovi - tu seriálovou beze všeho, její představitelku nesnáším už od Tudorovců a jen mne mrzí, že tady jí holt tu palici asi neuseknou :evil: .
    Ten gif, co jsi dala na konce příspěvku hovoří za vše, bravo :-D .
    Braavos - přátelé všimli jste si jak nám ta malá funebračka rychle dospívá? Jsem zvědav, jak si s jejím rozpukem poradí tvůrci v dalších sériích
    :-k .
    Cersei - blbka jako vždy, dozvídá se od Malíčka s ohromným úžasem to, co už si díky superutajení činnosti Pána teleportů cvrlikají havrani po celém Západozemí.
    Sansa - na to jsem byl enormně zvědav, podle všeho toho humbuku kolem ztráty jejího věnečku jsem čekal něco na způsob filmů "Zvrácený", "Saló aneb 120 dnů Sodomy" nebo alespoň "Dítě z Maconu" a on se z toho vyklubal docela decentně natočený sentimentální povzdech nad ztrátou pelu nevinnosti :twisted: . Ne, ale teď vážně - připadá mi, že značná část oněch údajně pobouřených reakcí byl spíš chytrý marketingový tah tvůrců seriálu, než cokoliv jiného.
    Jediné pozitivum v této epizodě (snad nejslabší za těch necelých 5 sérií) pro mne představuje Tyrion a Jorah a to je dost málo, takže se nebojím říct, že pokud hodlá HBO pokračovat v tomto duchu, brzy asi nebudu jediný, koho to přestane bavit úplně...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Rybba Ehm. Každé ženské postavě, kterou nemáš rád, přeješ znásilnění? Sakra, do teď jsem žila v tom, že dějovou linku na Zimohradě použili, protože tam mají úchyla, kterého hraje oblíbený herec, ale Sansina dějová linka je úplně zbytečná. Pozdravuj Martina, až ho zase budeš mít na telefonu.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Denebola momentalne nema logiku ziadna Sansa(knizna, filmova)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.