!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1191192194196197243

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @sfik Podle mě se Jiní do Západozemí nedostanou, respektive budou zastavení Hlídkou, většina Černých padne a svět se o nich nikdy nedoví, zatímco Jiní budou zastavení, v Západozemí se bude dal vesele hrát Hra o trůny
  • Achileus napsal(a):

@sfik Podle mě se Jiní do Západozemí nedostanou, respektive budou zastavení Hlídkou, většina Černých padne a svět se o nich nikdy nedoví, zatímco Jiní budou zastavení, v Západozemí se bude dal vesele hrát Hra o trůny

Přesně moje řeč. Jednak to dává příběhu větší smysl a druhak by se mu to do posledních dvou knih ani nevlezlo...
  • Achileus napsal(a):

Myslíš jako, že Černí svedou nějakou epickou bitvu s Jinými někde v Zemích věčné zimy? A všichni tam pomřou? Protože já si tedy nedovedu představit jiný způsob, jak by se svět mohl nedoznědět, co se stalo (Černí by o tom asi všem řekli...)
  • upraveno 1. září 2015
    sfik napsal(a):

@Vito Já si myslím že POV Malíčka a Varyse se buď nedočkáme vůbec nebo úplně v poslední knize, protože POV se odehrává v hlavě těch postav, což by nám odkrylo jejich motivy... To určitě neudělá, protože ví, že milujeme nesnášet, že nevíme co si zrovna ti dva myslí :D

Jinak s tou invazí Jiných jsem zvědav... Někdo tvrdí že se proženou Západozemím, ale to pak budou děsně rychle zastaveni (jinak si ve dvou knížkách nedokážu představit epický boj s nemrtvými + dořešení vztahů a bojů postav). Hlavně aby se, až dopíše Vichry nerozhodnul, že ve Snu to nezvládne a že napíše ještě osmou knihu "Winter is coming again" :D

Asi ne no, ale jak a proč to dělají to by bylo zajímavý. No já si zase myslím, že se přez zeď dostanou. Ale kdo je zastaví, to jsem teda zvědav. Pochybuju, že bude nějaká Aliance rodů. Nejspíš v tom budou mít prsty draci. Dost mě vrtá v hlavě ten Bran a Bloodraven s Dětmi. Když oni byli v té jeskyni u něj tak na ně nemrtví nemohli tak asi i Jiní taky ne... Možná k tomu ještě přidá slovo Benjen a nebo Studenoruký.
    Aby nakonec Sen o jaru nebyl fakt jen sen a příjde Falešné léto. V epilogu pak bum prásku a Jiní za chvilku v Dorne...
    Jako klidně to může rozdělit na 3 části tu knížku, nikde není psané že to nemůže mít 2000 stran.
    hodor_the_king napsal(a):

neříkal náhodou GRRM, že další POV už nebude přidávat?

Zatím platí to, že ten kdo bude ve Vichre a nezemře bude i ve Snu. Žádné nové POV postavy tak jako naposledy třeba Hotah...
    Achileus napsal(a):

Tak to bych se hooodně divil. To by pak celá ta dějová linie na Zdi a povídačky o Jiných a Zimě byla úplně o ničem. Zastavili by je jedině, měli by hodně můžů. To by šlo, mají divoké ale nemají žádného velitele, který by ukočíroval nejen Hlídku, ale i divoké. A příjde-li nějaký velitel , který by byl schopnej to všechno udržet tak jako první popraví ty vzbouřence a bude spoléhat na divoké a bude tam kde byl Jon. (Napadá, že by se mohl vrátit Benjen, ten má autoritu, ale kdo ví kde je.)
    Celé to s Jinými a a se zdí bude záležet hlavně na tom Jonovi. Jestli je po něm - Hlídka je namydlená, tam už nikdo není.
  • Mikjan napsal(a):

Achileus napsal(a):

Myslíš jako, že Černí svedou nějakou epickou bitvu s Jinými někde v Zemích věčné zimy? A všichni tam pomřou? Protože já si tedy nedovedu představit jiný způsob, jak by se svět mohl nedoznědět, co se stalo (Černí by o tom asi všem řekli...)
    Tak oni nemusí nutně všichni umřít, ale proč by jim jejich příběh o výhře nad Jinými kdokoliv v Západozemí věřil? Prostě se z toho stane jen další historka, kterou budou staré chůvy strašit děti ;-)
  • upraveno 1. září 2015
    @Vito
    Tak to bych se hooodně divil. To by pak celá ta dějová linie na Zdi a povídačky o Jiných a Zimě byla úplně o ničem.
    No, zase by to bylo hodně hořký konec. Ani by tam nic nebylo zbytečného. Oni by zachránili celej ten svět. Takže by to byla hodně velká událost a ta hořkost by byla v tom že nad případnými povídačkami na jihu o těchto událostí by každý mávnul rukou a hlídka by nikdy nezískala prestiž, kterou kdysi měla..

Kdysi už jsem o tomhle možném konci psal, ale všichni mi na to odepsali, že čekají něco mega, že Jiní roztrhají Západozemí na kusy... A výherci "hry" zůstane jen zdecimovaná země..
  • upraveno 2. září 2015
    sfik napsal(a):

@Vito

Tak to bych se hooodně divil. To by pak celá ta dějová linie na Zdi a povídačky o Jiných a Zimě byla úplně o ničem.
    No, zase by to bylo hodně hořký konec. Ani by tam nic nebylo zbytečného. Oni by zachránili celej ten svět. Takže by to byla hodně velká událost a ta hořkost by byla v tom že nad případnými povídačkami na jihu o těchto událostí by každý mávnul rukou a hlídka by nikdy nezískala prestiž, kterou kdysi měla..

Kdysi už jsem o tomhle možném konci psal, ale všichni mi na to odepsali, že čekají něco mega, že Jiní roztrhají Západozemí na kusy... A výherci "hry" zůstane jen zdecimovaná země..
    No je pravda, že by to odpovídalo Hlídce. Bez uznání chránit Říši.
    No já totiž předpokládám, že když se celá ta série jmenuje Píseň ledu a ohně a doposavaď to ještě v podstatě nebylo zmíněno tak proti Jiným se postaví Draci. Eventuelně Night King a Azor Ahai.
    Když teda nepočítám s tím, že je zastaví draci ale černí, tak i kdyby padla většina černých, tak vždycky zůstane na živu jeden kdo o tom podá zprávu. I kdyby se o tom teda svět nedověděl, tak Sam se bude chtít dostat zpátky na Zeď a tam nikoho nenajde, vrátí se zpátky do Citadely a tam jim řekne, co se stalo. Pak ho buď zabijou a nebo mu uvěří. Kdyby ho zabili tak tam pošlou někoho jiného, ten se taky vrátí a nebo nepodá zprávu, tím by ale šli mistři proti sobě a proti Západazomemí. Nevěřím, že by si nikdo nevšiml, že na Zdi nikdo není. Navíc je tam ještě ten bankéř z Železné banky a ten bude chtít aby Zeď přežila. Jinak co? Podpoří penězi Jiné?
  • @Vito Moc spekulujeme :D zamrzne moře a jiní obejdou zed a je to. Někde jsem tady už četl, že jiní se na druhý kontinent dostali po moři, když zamrzlo
  • @p1e9t9r2 No tak ale přece kdyby chtěli tak už i Jiní můžou zyrznou moře. Však všude je psané jaká je zima když jsou kolem. Tak by pro ně neměl být problém zamrznout moře...

Tak jestli spekulujem tak mě napadlo toto: Tak šlo by to projít v podstatě i ze Stínu za Ašajem do Země věčné Zimy. Dany to provede. Ta naplní část proroctví: „Aby ses dostala na sever musíš jít na jih. Abys dosáhla západu, musíš jít na východ. Abys mohla jít dopředu, musíš zamířit dozadu, a aby ses dotkla světla, musíš projít stínem.''
    Sever jih by seděl, Západ Východ taky, dopředu dozadu to se dá naroubovat na všechno - v podstatě teďka je vzadu když je zase v Khalessaru, a projde Stínem. To by šlo ne? Pak se dotkne Azora ať je to kdo je to (Jon) a jak bude v ohrožení Jinými přiletí draci. Jiní padnou, jeden drak taky, Dany si vezme Jona osedlají každej jednoho draka. Akorát chudera jestli se objeví za Zdí v těch hadrech co má tak asi zmrzne...
  • @Vito S tím souhlasím, ale zatím tam moc nespěchala a blbnula v zálivu otrokářů
    @p1e9t9r2 Naštěstí, poslední co Západozemí potřebuje je další neinteligentníneinteligentní královna
  • @Achileus S tím bych oponoval taky si musíme uvědomit, že jí je jenom 16 či 17 a schopnosti už prokázala víc než dost. Navíc v kontrastu světa, dělá co může.
  • @p1e9t9r2 ona to "myslí dobře", ale na druhou stranu, co vlastně dokázala dlouhodobě změnit?
    @hodor_the_king Rozvrátila města v Zátoce, způsobila tam válku, místo Quentyna si vzala jakéhosi tupce, nedokáže přijmout pravdu o Aerysovi, to jsou ty její změny :-D
  • @Achileus zapomněls ještě: darovala světu tři neovladatelné draky a zlomila jorahovi srdce :twisted:
    @hodor_the_king a souloží s Daryem. Od začátku ságy mám pocit, že by si rozuměla se Cersei
  • @Achileus nebo s melisandrou... :-k mají společnou víru v proroctví, navíc oheň, draci, ...
  • Tak kdyby třeba Doran ještě dlouho žil tak by jí mohl dělat pobočníka. Pobočník vládne...
    @Vito Doran Pobočníkem nikdy nebude, to by musel porazit Tyrelly :-D
  • @Achileus Ty se po smrti kevana sežerou a lanistery, tedy z toho co z nich zbylo
    @p1e9t9r2 A proč by to dělal? Dorne nemůže vést válku bez spojenců
  • @Achileus Mohlo by s Aegonem ten má zlaté společenstvo velmi dobře organizovaná armáda. Lanisterové jsou vyčerpaní bouřní lordi škoda mluvit. Rovina pod útoky železných. Kevan je zavražděn kdo teď bude vládnoucí hlava Lanisteru navíc to vypadá na Tyrelly. Plus církevní armády. Železná banka chce zpět svoje peníze Stanis je nemá šanci splatit, takže pokud je budou chtít nezbyde jim ve finále než podpořit právě Aegona. Jo a povedlo se mu dobýt nedobytný hrad bouřný konec. Ted záleží co udělá stříbrná královna, jestli přiletí s drakem nebo zůstane kdesi neznámo kde.
    @p1e9t9r2 Dorne se na Aegona může na krásnokrásno vykašlat, kde je jistota, že Blackfira podpoří?
  • @Achileus Stále nevíme zda blackfire je nebo není :P a doran na rodinu drží to je jeho citlivá část jeho milovaná sestra. Pokud si bude myslet, že je to jeho synovec bude na něj držet
  • @Achileus aegon by mohla být doranova jediná šance na pomstu. Není už pak ve výsledku jedno, jestli je pravý nebo ne?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @hodor_the_king

@Achileus aegon by mohla být doranova jediná šance na pomstu. Není už pak ve výsledku jedno, jestli je pravý nebo ne?

Pokud ho Mace nerozdrtí dřív než stihnou Dorazit posily z Dorne. A také Petyr Baelish a jeho master plan vstupuje do závěrečné fáze. Údolí bude teď hrát také roli.
  • @Tyrion Lannister já myslím, že doran to možná i riskne. Koneckonců, mace nikdy nebyl válečník.... a malíček imho počká až se pobijí mezi sebou bez potřeby přidávat se na něčí stranu...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @hodor_the_king

@Tyrion Lannister já myslím, že doran to možná i riskne. Koneckonců, mace nikdy nebyl válečník.... a malíček imho počká až se pobijí mezi sebou bez potřeby přidávat se na něčí stranu...

Doran to riskne, to je možné, ale Mace nějaké zkušenosti má, navíc s ním bude Randyll Tarly.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.