!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1192193195197198243

Komentáře

• Mace bouřný konec nikdy nedobyl

a ted z jiného soudku https://cs.wikipedia.org/wiki/Ptolemaiovci#/media/File:EgyptianPtolemies.png nepřipomíná vám to něco :D
  • No tak Mace nebyl nikdy žádná elita ve válčení. Spojí-li síly Aegon a Martellové tak na tam bude Jon - jestli nepomře a Doran což je na přemožení Tyrella dost. A i takový Tarly může zemřít mino bitevní pole.
  • p1e9t9r2 napsal(a):

Mace bouřný konec nikdy nedobyl

a ted z jiného soudku https://cs.wikipedia.org/wiki/Ptolemaiovci#/media/File:EgyptianPtolemies.png nepřipomíná vám to něco :D

Mě leda Kleopatra že měla nejřív Caesara, tam to nevyšlo. Tak šla po Antoniovi ale pak je asi odsouzena k záhubě. Ale kdo je teda Augustus?
  • @Tyrion Lannister ok, uznávám, že randyll tarly je pádný důvod, proč se radši k povstalcům otevřeně nehlásit... na druhou stranu, jak už jsem psala, může to být jediná šance...
    Tady by možná mohla pomoct taktika "zpozdilý lord frey" :-D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Vito
    Vito napsal(a):

p1e9t9r2 napsal(a):

Mace bouřný konec nikdy nedobyl

Mě leda Kleopatra že měla nejřív Caesara, tam to nevyšlo. Tak šla po Antoniovi ale pak je asi odsouzena k záhubě. Ale kdo je teda Augustus?
    Mne spíše Daenerys připomíná faráona Achnatona, který také dělal jen dobro a dopadlo to špatně.
  • hodor_the_king napsal(a):

@Tyrion Lannister ok, uznávám, že randyll tarly je pádný důvod, proč se radši k povstalcům otevřeně nehlásit... na druhou stranu, jak už jsem psala, může to být jediná šance...

Tu už asi zvolili v údolí.

• @Tyrion Lannister @Vito já myslel, ten rodokmen :D
  • Inteligentní Dany dle jejích kritiků:
    akt první:
    "Dany tvůj otec nebyl takový jakého sis vysnila a jak ti o něm říkal tvůj bratr a tví ochránci. Víš byl to pěkný magor a kretén."
    "ach otevřel jsi mi oči můj drahý příteli. Jsem ráda, že tě mám"

akt druhý:
    "čus bus, jsem syn někoho o kom jsi nikdy neslyšela a mě jsi nikdy neviděla. Tož vezmeš si mě? Mám na to dekret od našich fotříků"
    "ach, pochopitelně si tě vezmu. Jak jen bych mohla nevěřit muži, kterého neznám a jeho otce také ne"

telenovela hadra :-D
    Inteligentní Dany ve skutečnosti
    Akt první
    "Ahoj Miri, tady můj manžel potřebuje výlečit. Vím, že jeho muži znásilnili tebe a ostatní ženy, vypálil vaše pole a vykradl vaše domy, ale je to moje srdce a hvězdy, tak věřím, že mu jistě pomůžeš a nepokusíš se ho zabít". :-D

Akt druhý
    "Tisíce, ale nikdy dračice."
    "Tak na co čekáš, co na tom, že to před všema budu vypadát jako ta naivní holka za kterou mne všichni mají, když se nechám manipulovat takovým cucákem."

Akt třetí
    "Moje místo je tady, ne v Západozemí. Nejsem schopná udržet území, ale vůbec mne nenapadne vzít všechny ty chudáčky otroky do Západozemí sebou, kde by mi můžou pomoct získat trůn a ještě najít lepší život."
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @hodor_the_king Mace válečník není, ale co Randyll Tarly? Navíc Aegon je obležený v Bouřlivém konci, takže Tyrellové stačí čekat
  • Hele, já jí to taky dlouho vyčítal ty její faily, ale ať se v zálivu klidně učí a dělá chyby.. je to taková její tréninková zóna :D Uvědom si kolik jí je let. To jak vyjebala s otrokáři v Astaporu a získala neposkvrněné je naopak právě jedna z nejlepších partií ve hře. Navíc to nikomu neřekla, ani svým poradcům, které si tak v podstatě i otestovala.
    @sfik
    sfik napsal(a):

Hele, já jí to taky dlouho vyčítal ty její faily, ale ať se v zálivu klidně učí a dělá chyby.. je to taková její tréninková zóna :D Uvědom si kolik jí je let. To jak vyjebala s otrokáři v Astaporu a získala neposkvrněné je naopak právě jedna z nejlepších partií ve hře. Navíc to nikomu neřekla, ani svým poradcům, které si tak v podstatě i otestovala.

Lehce nabyla, lehce pozbyla. :-D
    Panovník musí projevovat dobré nápady neustále, ne jen příležitostně. U ní je prostě problém ta naivita, v tom si je podobná s Nedem Starkem, nedokáže se na věci dívat z reálného pohledu. Ona by byla ideální v mírových dobách, s nějakým kvalitním pobočníkem, který by krotil tu naivitu v ní. Jenže se těžce nehodí do války, kdy prostě ne vždycky je možné se zachovat jako archanděl Gabriel

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    ale ať se v zálivu klidně učí a dělá chyby.. je to taková její tréninková zóna
    Ano, kéž by každý monarcha měl tréninkogé pískoviště, kde si může hrát s osudy a životy lidí. Jsou to koneckonců jen Essosané, těm nemá co vadit, že se stali objektem experimentu...
  • @Achileus jak už jsem psala:
    hodor_the_king napsal(a):

@Tyrion Lannister ok, uznávám, že randyll tarly je pádný důvod, proč se radši k povstalcům otevřeně nehlásit... na druhou stranu, jak už jsem psala, může to být jediná šance...

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tyrion Lannister napsal(a):

Akt třetí
    "Moje místo je tady, ne v Západozemí. Nejsem schopná udržet území, ale vůbec mne nenapadne vzít všechny ty chudáčky otroky do Západozemí sebou, kde by mi můžou pomoct získat trůn a ještě najít lepší život."

No jasné, a všetky Západozemské facebookové diskusie z tých imigrantov budú nadšené =D
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Tyrion Lannister @Vito já myslel, ten rodokmen :D

Eh tak to si asi stojím na vedení, protože takovejhle rodokmen má snad celý Zapadozemí.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. září 2015
    @Vito Pripomína Targaryenský rodokmeň
    Teda jeho pravú stranu
  • upraveno 6. září 2015
    @Tyrion Lannister Já bych neodsuzoval, stále se vemte, že je to dítě. Je jí teprve 16 jak by jste v 16 uvažovali. V 13 ji nezkušenou provdali, kdy nebyla schopná ani odporovat násilnickému bratrovi. Navíc díky tomu věku, tam můžeme vidět ty aspekty nezkušenosti a rány, které ji utváří. Žádný učený z nebe nespadl a jak bylo řečeno teprve se učí. Nikdo nepředpokládal, že bude vládnout spíš max, že ji někam provdají a prakticky s bratem byli neustále na útěky a hosty u různých lidí. Spíš co bych vytknul učí se moc pomalu mohla by ten proces urychlit
    @Gepeto Přeně a kleoptatra i její sourozenci byli naprosto normální bez viditelného defektu :D
    upraveno 6. září 2015
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Tyrion Lannister Já bych neodsuzoval, stále se vemte, že je to dítě. Je jí teprve 16 jak by jste v 16 uvažovali. V 13 ji nezkušenou provdali, kdy nebyla schopná ani odporovat nicknack’s bratrovi. Navíc díky tomu věku, tam můžeme vidět ty aspekty nezkušenosti a rány, které ji utváří. Žádný učený z nebe nespadl a jak bylo řečeno teprve se učí. Nikdo nepředpokládal, že bude vládnout spíš max, že ji někam provdají a prakticky s bratem byli neustále na útěky a hosty u různých lidí. Spíš co bych vytknul učí se moc pomalu mohla by ten proces urychlit
    @Gepeto Přeně a kleoptatra i její sourozenci byli naprosto normální bez viditelného defektu :D

Kleopatra spáchala sebevraždu kobrou, to znamená, že Daenerys spáchá sebevraždu drakem. Huráá. :twisted:
    image
  • Co ty víš, třeba Martin překvapí, Azorem bude Drogon a Dany se bude muset nechat obětovat (sežrat) pro záchranu říše :twisted:

Jinak 16 let není zas tak málo, Robb se stal králem severu ve stejných letech (i když ten není zrovna vhodným příkladem :-D ) a Jon velitelem Noční hlídky.
  • Gepeto napsal(a):

Akt třetí

No jasné, a všetky Západozemské facebookové diskusie z tých imigrantov budú nadšené =D
    Imigranti už do Západozemí pronikli, pustil je tam Jon přeci :-D
    @suertuda
    suertuda napsal(a):

Gepeto napsal(a):

Akt třetí

Imigranti už do Západozemí pronikli, pustil je tam Jon přeci :-D
    A ti nikomu nevadí, tak proč by měli Essosané? =D
  • @suertuda Tjn, ale Robba k tomu vychovávali a zrovna čestný Nedd si na tom patrně zakládal. Zatím co dany měla praštěného Viseryse
  • @Tyrion Lannister nikomu nevadí? Myslím, že noční hlídka by tak úplně nesouhlasila, jak už ostatně dali jonovi najevo :-D
  • @p1e9t9r2 : to je jak omlouvat psa, který tě pokouše, protože měl zlého majitele. Dá se to sice pochopit, ale prsty už ti to nevrátí :roll:
  • @suertuda lepší příklad 2 děti jedno budou od 3 let učit bojovat s mečem a umění války a druhému v 13 daj do ruky meč a bojuj. Kdo bude lepší bojovník v vojevůdce v okmažiku, kdy jeden drží poprvé v roce meč a druhý s ním vyrůstal.
  • flanker.27 napsal(a):

ale ať se v zálivu klidně učí a dělá chyby.. je to taková její tréninková zóna
    Ano, kéž by každý monarcha měl tréninkogé pískoviště, kde si může hrát s osudy a životy lidí. Jsou to koneckonců jen Essosané, těm nemá co vadit, že se stali objektem experimentu...
    Tak cynický samozřejmě nejsem. Je to přeci problém astaporských, že si nabytou svobodu, nedokáží udržet. To samé to bude s Meereenem, nebo nemusí, záleží kdo tam po D nastoupí. Ona spoustě lidem dala šanci na další život, k tomu se zatím moc adeptů na trůn nedokázalo přiblížit..

Možná že je naivní a zároveň je logické že si nějakou podobnou fází bude muset projít, ale lehce se z ní může stát opravdu někdo kdo tu společnost (nejen ve Westerosu, ale i Essosu) reformuje. Nebude to rozhodně zadarmo. A soudit se dá až na konci, čili až se Martin uráčí ságu dopsat. A to se pak hodnotí zase děsně jednoduše. Jde o to jestli její snahy o zlepšení systému dokážete kladně ohodnotit už teď.
    Tak cynický samozřejmě nejsem. Je to přeci problém astaporských, že si nabytou svobodu, nedokáží udržet.
    Ano, takhle se vymlouvají všichni spasitelé, co navzdory všemu zdravému rozumu zavádějí demokracii v Iráku a spol.
    Jak bysme se asi vyvíjeli my v Evropě, kdyby sem někdty kolem roku 1350 mezi hordy negramotných nevzdělaných nevolníků přišla jakási cizí armáda, pobila feudály a prohlásila "máme za úkol vás osvobodit, teď si ve svobodných volbách rozhodněte o dalším osudu." Prostě pitomost, asi jako kdyby někdo zbavil psa pána, který ho týrá, a pak ho nechal v poušti, že teď už o sobě může rozhodovat. Tahle argumentace se zkušebním obdobím je snad nejhorší možná obhajoba, jakou pro Daenerys kdo kdy vymyslel.
  • Tak Danny neměla nikoho kdo by ji vychoval... Její Brácha byl Magor, ale Jorah ji zase učil za pochodu. Ostatní měli svoje učitele.
    Soucit s jejím děstvím není kvalifikace na trůn.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.