No tak Mace nebyl nikdy žádná elita ve válčení. Spojí-li síly Aegon a Martellové tak na tam bude Jon - jestli nepomře a Doran což je na přemožení Tyrella dost. A i takový Tarly může zemřít mino bitevní pole.
@Tyrion Lannister ok, uznávám, že randyll tarly je pádný důvod, proč se radši k povstalcům otevřeně nehlásit... na druhou stranu, jak už jsem psala, může to být jediná šance... Tady by možná mohla pomoct taktika "zpozdilý lord frey" :-D
Inteligentní Dany dle jejích kritiků: akt první: "Dany tvůj otec nebyl takový jakého sis vysnila a jak ti o něm říkal tvůj bratr a tví ochránci. Víš byl to pěkný magor a kretén." "ach otevřel jsi mi oči můj drahý příteli. Jsem ráda, že tě mám"
akt druhý: "čus bus, jsem syn někoho o kom jsi nikdy neslyšela a mě jsi nikdy neviděla. Tož vezmeš si mě? Mám na to dekret od našich fotříků" "ach, pochopitelně si tě vezmu. Jak jen bych mohla nevěřit muži, kterého neznám a jeho otce také ne"
Inteligentní Dany ve skutečnosti Akt první "Ahoj Miri, tady můj manžel potřebuje výlečit. Vím, že jeho muži znásilnili tebe a ostatní ženy, vypálil vaše pole a vykradl vaše domy, ale je to moje srdce a hvězdy, tak věřím, že mu jistě pomůžeš a nepokusíš se ho zabít". :-D
Akt druhý "Tisíce, ale nikdy dračice." "Tak na co čekáš, co na tom, že to před všema budu vypadát jako ta naivní holka za kterou mne všichni mají, když se nechám manipulovat takovým cucákem."
Akt třetí "Moje místo je tady, ne v Západozemí. Nejsem schopná udržet území, ale vůbec mne nenapadne vzít všechny ty chudáčky otroky do Západozemí sebou, kde by mi můžou pomoct získat trůn a ještě najít lepší život."
Hele, já jí to taky dlouho vyčítal ty její faily, ale ať se v zálivu klidně učí a dělá chyby.. je to taková její tréninková zóna :D Uvědom si kolik jí je let. To jak vyjebala s otrokáři v Astaporu a získala neposkvrněné je naopak právě jedna z nejlepších partií ve hře. Navíc to nikomu neřekla, ani svým poradcům, které si tak v podstatě i otestovala.
@Tyrion Lannister Já bych neodsuzoval, stále se vemte, že je to dítě. Je jí teprve 16 jak by jste v 16 uvažovali. V 13 ji nezkušenou provdali, kdy nebyla schopná ani odporovat násilnickému bratrovi. Navíc díky tomu věku, tam můžeme vidět ty aspekty nezkušenosti a rány, které ji utváří. Žádný učený z nebe nespadl a jak bylo řečeno teprve se učí. Nikdo nepředpokládal, že bude vládnout spíš max, že ji někam provdají a prakticky s bratem byli neustále na útěky a hosty u různých lidí. Spíš co bych vytknul učí se moc pomalu mohla by ten proces urychlit @Gepeto Přeně a kleoptatra i její sourozenci byli naprosto normální bez viditelného defektu :D
Co ty víš, třeba Martin překvapí, Azorem bude Drogon a Dany se bude muset nechat obětovat (sežrat) pro záchranu říše :twisted:
Jinak 16 let není zas tak málo, Robb se stal králem severu ve stejných letech (i když ten není zrovna vhodným příkladem :-D ) a Jon velitelem Noční hlídky.
@suertuda lepší příklad 2 děti jedno budou od 3 let učit bojovat s mečem a umění války a druhému v 13 daj do ruky meč a bojuj. Kdo bude lepší bojovník v vojevůdce v okmažiku, kdy jeden drží poprvé v roce meč a druhý s ním vyrůstal.
Komentáře
a ted z jiného soudku https://cs.wikipedia.org/wiki/Ptolemaiovci#/media/File:EgyptianPtolemies.png nepřipomíná vám to něco :D
Tady by možná mohla pomoct taktika "zpozdilý lord frey" :-D
akt první:
"Dany tvůj otec nebyl takový jakého sis vysnila a jak ti o něm říkal tvůj bratr a tví ochránci. Víš byl to pěkný magor a kretén."
"ach otevřel jsi mi oči můj drahý příteli. Jsem ráda, že tě mám"
akt druhý:
"čus bus, jsem syn někoho o kom jsi nikdy neslyšela a mě jsi nikdy neviděla. Tož vezmeš si mě? Mám na to dekret od našich fotříků"
"ach, pochopitelně si tě vezmu. Jak jen bych mohla nevěřit muži, kterého neznám a jeho otce také ne"
telenovela hadra :-D
Akt první
"Ahoj Miri, tady můj manžel potřebuje výlečit. Vím, že jeho muži znásilnili tebe a ostatní ženy, vypálil vaše pole a vykradl vaše domy, ale je to moje srdce a hvězdy, tak věřím, že mu jistě pomůžeš a nepokusíš se ho zabít". :-D
Akt druhý
"Tisíce, ale nikdy dračice."
"Tak na co čekáš, co na tom, že to před všema budu vypadát jako ta naivní holka za kterou mne všichni mají, když se nechám manipulovat takovým cucákem."
Akt třetí
"Moje místo je tady, ne v Západozemí. Nejsem schopná udržet území, ale vůbec mne nenapadne vzít všechny ty chudáčky otroky do Západozemí sebou, kde by mi můžou pomoct získat trůn a ještě najít lepší život."
Teda jeho pravú stranu
@Gepeto Přeně a kleoptatra i její sourozenci byli naprosto normální bez viditelného defektu :D
Jinak 16 let není zas tak málo, Robb se stal králem severu ve stejných letech (i když ten není zrovna vhodným příkladem :-D ) a Jon velitelem Noční hlídky.