!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1189190192194195243

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister Proč teda Quentyn skončil jako pečeně?
    Můj názor je, že draka násilím k ničemu nepřimějete (nebo přimějetepřimějete, ale to by pak nebyl hezkej pohled). Drak vás buď přijme ( pak vítej do klubu)
    Nebo nepřIjme ( pak máte smůlu a naučte se jezdit na koni)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Proč teda Quentyn skončil jako pečeně?

Protože to byl idiot.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Tyrion Lannister Mne to, že Euron tam poslal Vikiho tiež príde podozrivé, ale napriek tomu, Euron by tam Victariona samého neposlal, keby ho predtým Čtec nezbuzeroval, nebol to jeho pôvodný ani chcený plán. Ibaže by bol schopný vyvinúť plán B tak rýchlo.
    @Tyrion Lannister Daenerys je taky blb a neskončila jako Quent
    @Gepeto
    Gepeto napsal(a):

@Tyrion Lannister Mne to, že Euron tam poslal Vikiho tiež príde podozrivé, ale napriek tomu, Euron by tam Victariona samého neposlal, keby ho predtým Čtec nezbuzeroval, nebol to jeho pôvodný ani chcený plán. Ibaže by bol schopný vyvinúť plán B tak rýchlo.

Tak fakt, roh má své mezery.
    :twisted:
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Daenerys je taky blb a neskončila jako Quent

Upřesni přesně, na co narážíš, protože teď se v tom trochu ztracím. :3eyed:
    @Tyrion Lannister Na inteligenci matr od dragon
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister Na inteligenci matr od dragon

To není moc o inteligenci. Quentyn byl posera, navíc tam ti draci byli dva. A Dany taky není, kdovíjak inteligentní, ale ani jí by nenapadla ta sebevražedná mise. Krom toho Daenerys má vůči těm zvířatům vytvořené pouto a pak je tu ta podivná věc, že s tou ohnivzdorností je to u ní taková sranda. :-D Někdy vzplane, někdy ne. :D
    @Tyrion Lannister Nebo na draka hrubá síla neplatí. Buď tě přijme jako svého pána, nebo tě upeče
  • Omlouvám se za vstupování do debaty, ale mám dojem, že se točíte v kruzích :D . Jinak myslím, že Dany začíná Drogona pomalu dostávat pod kontrolu, viz. její poslední kapitola v tanci, kdy společně čekají na khalassar. Jestli za to ale může magie, krev, dračí sympatie, náhoda nebo cokoli jiného, na to si počkám do Vichrů, pokud někdy budou...
  • upraveno 4. srpna 2015
    @Achileus U něj byl problém, že se pokoušel zkroti jednoho draka a zapomenul na toho druhého, který ho upekl. Inak v knize jsou zmínky i o krocení divokých draků a ne každého člověka k sobě pustilin a ani ti draci co přišli o jezdce nebyli moc povolní, ale hned na ně neútočili, protože na lidi byli zvyklí.

Inak proč by nemohli být i měniši krvevran byl zelenověstec, což je schopnost dětí lesa a prvních lidí.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    p1e9t9r2 napsal(a):

Inak proč by nemohli být i měniši krvevran byl zelenověstec, což je schopnost dětí lesa a prvních lidí.

Bloodraven je z matčiny strany Blackwood, což jsou potomci Prvních lidí. A tuším jako jediný rod jižně od Šíje zůstali u víry ve staré bohy.
    upraveno 4. srpna 2015
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Achileus U něj byl problém, že se pokoušel zkroti jednoho draka a zapomenul na toho druhého, který ho upekl. Inak v knize jsou zmínky i o krocení divokých draků a ne každého člověka k sobě pustilin a ani ti draci co přišli o jezdce nebyli moc povolní, ale hned na ně neútočili, protože na lidi byli zvyklí.

Bloodraven byl/je nápůl Blackwood - potomci prvních lidí ;-). Inu, ty Danyiiny pokroky nejsou tak velké, když jí Drogon neodvezl zpátky.
  • @Nevada @p1e9t9r2: Svět Ledu a Ohně jsem nečetl, takže to vypadá, že máte trochu delší pozorování :o). Jinak drak je samozřejmě velmi specifické stvoření a minimálně z dob AL to vypadá, že vždy měl každý drak nejvíc jednoho "krotitele" a naopak žádný krotitel nezvládal více draků (stylem místo draka AB si dnes vezmu XY), což samo o sobě myslím reálně nemá obdobu. Každopádně to, že si drželi know-how uvnitř rodiny mi i skrze výcvik přijde možné - podobně jako krocení tygrů se drželo mezi světskýma (což byla taky často "rodina") - a nevím jak vy, ale já bych do tygří klece nevlezl, ani kdyby mi vysvětlili co a jak (nemluvě o tom, že u ultimátní zbraně, kterou draci byli zřejmě nikdo nebyl hrrr do toho vyzvonit svoje know-how potenciální konkurenci...)
  • @Nevada: Ostatně i Daenerys má Blackwoodskou krev - Black Betha (královna od Aegona V alias Egga) je její prabába, jestli počítám dobře...
    @Achileus: Jinak Daenerys nemám rád a souhlasím, že inteligencí si s Quentynem nezadá, nicméně tam je evidentně pouto přes to zrození - to, že ji i mláďata považují za matku mi celkem dává smysl...
    @Jay No třeba budou Victoriana a Tyriona považovat za tatínky
  • @Achileus: Tak záleží na tom, co budou s Dany dělat :o)
    Ne, tak u Dany to je přirozené - z jejich tehdejšího pohledu to byla "ta velká slepice, co je vyseděla... :o)", při porovnání s jejich současnou velikostí je i Hora jen prcek...
    @Jay U tohoto budou dělat s Daenerys.... Nejdřív jí zneužijou a pak podříznou. I když tvoje věta nabízí mnoho výkladů
  • Myslel jsem to polopaticky - mají-li je považovat za "tatínky", co asi tak musí dělat s tím, koho považujou za "maminku"... Krom píchačky v tom jiný výklad nevidím.
    @Jay Skupinovou? :twisted:
  • @Jay nekaž teorii o 3 potomcích targarenů :P
    @p1e9t9r2 Tak Targaryeni mají na příbuzenství trochu jiný náhled a myslím, že Daenerys by vůbec proti trpaslíkovi a pirátovi neměla námitky, obzvlášť pokud by to byli bratranci :-D
  • @Achileus Hele to nevíš Egg se snažil tomu zabránit, ale jeho dvě děti se mu vzepřeli protože se do sebe zamilovali a nic jim v tom nezabránilo.
    @p1e9t9r2 Lásce neporucis, navíc nemohli porušit rodinnou tradici
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@p1e9t9r2 Lásce neporucis, navíc nemohli porušit rodinnou tradici

Tak Victarion se to dá samozřejmě vyřešit rohem na námluvy , ale uvidíme. :twisted: Ohledně Tyriona, myslím, že se z Meerenu vypaří zpátky na západ společně s Druhými syny, aby obsadil Casterlyovu skálu a nárokoval si Západní krajiny. Danerys příslíbí poslední blowjob a nashledanou v posmrtném životě. =D :twisted:
    @Tyrion Lannister Do posmrtnýho života Západozemí se asi musí stát dlouhá fronta :-D
  • @Tyrion Lannister Tak tady uvažujete co udělá viktarion nebo tyrion, ale dany je ted aktuálně u dothraků s drakem které se musí naučit ovládat a je na boj moc mladý viz jeho zranění v aréně.
  • Achileus napsal(a):

@Jay Skupinovou? :twisted:

Plánuješ povídku do dalšího kola fan-fikce? :o)
    upraveno 10. srpna 2015
    @Jay
    Jo, ale je to tajemství
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.