!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1187188190192193243

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Gepeto Doran je jouda
  • @Gepeto Doran mne spíš přišel jako taktik, než zbrklý válečník. Ted má amádu, která může bojovat. Válka ho nevyčerpala a je na tom nejlépe ze všech. Navíc jak říkal dorne nemá tolik obyvatel, aby si mohlo dovolit prohru.
    @p1e9t9r2 Tak čerstvé armády Údolí a Dobře asi budou jazýček na vahách
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Achileus 8
    Achileus napsal(a):

@Dreamer No Daenerys by si dobře rozuměla se Cersei :-D

To vìš, sestry vždy při sobě stojí :-D
    @Tyrion Lannister Ještě přibrat Selyse,Sansu a Lysu a mohli by hrát mariáš :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Tyrion Lannister Jestli narážíš na teorii, že zlatá dvojčata by mohla být Aerysovými potomky, tak nemohla.
    upraveno 29. července 2015
    @Nevada To nevíš, že všechny Tywinovi děti jsou kukavčí
    dračí?
    @Achileus Jen Tyrion ;)
    @Nevada Ne a ne
    No Jon Sníh je Targaryen, podle některých Tyrion. Kdo ještě? Walder Frey, Malíček, Varys, Hodor?
    Jon a Tyrion ti nestačí?

Je to samozřejmě jen teorie. Uvidíme, co Vichry a Sen přinesou. Nicméně Jaime a Cersei jsou díky Světu ledu a ohně jako Aerysovi bastardi vyloučeni.
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

@Tyrion Lannister Jestli narážíš na teorii, že zlatá dvojčata by mohla být Aerysovými potomky, tak nemohla.

Mám vlastní teorii, Daenerys je ve skutečnosti Tywinova dcera, když se Tywin dozvěděl, co Aerys dělal s Joannou, rozhodl se, že vrátí úder stejným zpúsobem a pod rouškou noci se vplížil k Rhaelle do komnate, protože Lannisterové vždycky splatí své dluhy. :-P
    @Nevada Jestli někdy vůbec přijdou :-D
    Já mám zase teorii, že Walder Frey, Malíček a Hodor jsou Targaryeni a Jiní jsou ti hodní, kteří bojují proti zlým Dětem lesa a lidem
    @Tyrion Lannister Myslíš jako v době, kdy hrál mrtvého brouka, zatímco se s armádou potají blížil ke Královu přístavišti?

@Achileus Tady se bavíme o teoriích, vycházejících z náznaků v knihách Písně ledu a ohně. Ne o smyšlenkách typu "plácnu první hovadinu, která mě napadne."
    Pravda, poslední dobou se tady každá druhá diskuze změnila na přehlídku "ostrovtipu", aneb plácni co největší píčovinu.
  • Tak co čekat všechyn možné teorie jsou probrány kniha dopsaná není a furt se čeká. Kdyby aspoň zase uvolnil jednu kapitolu :(
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

@Tyrion Lannister Myslíš jako v době, kdy hrál mrtvého brouka, zatímco se s armádou potají blížil ke Královu přístavišti?

@Achileus Tady se bavíme o teoriích, vycházejících z náznaků v knihách Písně ledu a ohně. Ne o smyšlenkách typu "plácnu první hovadinu, která mě napadne."
    Pravda, poslední dobou se tady každá druhá diskuze změnila na přehlídku "ostrovtipu", aneb plácni co největší píčovinu.

On nepoťřeboval armádu, na tohle mu stačilo dvacet dobrých mužů. : twisted

A ted z iineho soudku, můj osobní tip na sampiona Cirkve v Cerseine soudu bojem
    http://awoiaf.westeros.org/index.php/Tybolt_Hetherspoon
    @Nevada Tak už jsem četl větší šílenosti.... namátkou: Euron= Dario Naharys, Bloodraven pracující pro Jiné, Hodor bastard nějakého Starka, Divocí spolupracující s Jinými, Strong s hlavou Robba Starka, Brandon a Arya dračí hlavy číslo dvě a tři, Jon je syn Nedá a Lyanny a na konec celá sága je Nedova noční můra. Ono čím delší čekání bude na Vichry a Sen tím větší hovadiny se budou vymýšlet, nakonec se dozvíme, že Malíček je dávno ztracený Stark.
  • @Tyrion Lannister copak tybolt byl nějak extrémě nábožensky založený? (teď si ho vůbec nevybavuju, kdy se vůbec objevil?)
    @hodor_the_king
    hodor_the_king napsal(a):

@Tyrion Lannister copak tybolt byl nějak extrémě nábožensky založený? (teď si ho vůbec nevybavuju, kdy se vůbec objevil?)

Vubec, ale je otcem Melary, kterou Cersei zabila účastv souboji pro něj může byt moznosti k odplate.
    A ne neobjevil, velky George ho uvedl jen v dodatku. Predpoklada, ze se teprve objevi.
  • @Tyrion Lannister moment, zase tápu... melara je ta kamarádka z flashbacku? Co spadla do studny? Nebude tím pádem její otec už povážlivě starý?
    @hodor_the_king
    hodor_the_king napsal(a):

@Tyrion Lannister moment, zase tápu... melara je ta kamarádka z flashbacku? Co spadla do studny? Nebude tím pádem její otec už povážlivě starý?

Nikdy jsem netvrdil, že to je ideální kandidát, proti Strongovi, ale potřebujeme někoho, kdondo toho vůbec půjde.
  • @Tyrion Lannister hm.. je pravda, že většina těch, co by měli šanci porazit stronga je jaksi mrtvá nebo velmi daleko, ale přece jen... že by církev až ak neměla na výběr?
  • JayJay
    upraveno 30. července 2015
    @Nevada: Odpověděla sis do jisté míry sama - Jestli tomu drakovi jezdec "voní", nebo ho ovládá opravdu jeho krev, nebo jestli jezdec prostě používá nevědomky magii... každopádně musí mít takový člověk něco navíc. Já bych to jen doplnil o to, že v cirkuse jsou krotitelé tygrů (často rodiny) a nějakou tygří krev, tygří pach, nebo tygří magii bych jim nevěřil, ale já bych do té klece nevlezl, protože bych se bál (to umí údajně zvířata vycítit, takže už to je špatně), že skončím jako předkrm. Každopádně tvrdit, že nikdo jiný než můj rod takovou ultimátní zbraň neumí ovládat byl od Targaryenů sakra dobrý tah i kdyby to nebyla pravda a celé to bylo jako cvičit psa, vylepšené o to, že je cvičili na povely ve Valyrijštině, kterou taky nezná každý.
  • @Jay Valyrijštinou se mluví zálivu otrokářů a umí ji dost lidí, takže bych o tomto pochyboval mrtvý jazyk to rozhodně není
  • @p1e9t9r2: Taky jsem to za mrtvý jazyk neprohlásil, nicméně i to by celkem byla pravda, protože Awoiaf rozlišuje High Valyrian - jazyk kterému se Targaryeni učili a Bastard Valyrian coby jazyk používaný v některých svobodných městech. Každopádně, jak když cvičíš psa - apriori bude reagovat na daný povel od tebe. Když budu chtít minimalizovat riziko, aby provedl "Trhej" na cizí povel, tak zvolit slovo, které znám já a nemnoho dalších lidí (plus se možná používá nějaká zkomolenina na druhé straně světa, kam ostatně se svým psem nepojedu - teď nemluvím o Dany, ale o tom, že tak to pravděpodobně dělali Targaryeni od Dobyvatele po Drakozhoubu) je dost dobrý nápad, zvlášť když moje vydání povelu nikdo nepřežije a budu mít dobrou krycí pohádku a la dračí krev... Jinak HV má údajně 8 pádů, tak kdo by se divil, že se to "nikdo" neučí a že se to komolilo a pravděpodobně zjednodušilo.
    upraveno 30. července 2015
    @Jay Takže souhlasíš, že draky ovládá "dračí krev" (ať už je to významem cokoliv, třeba ta magie), ale ne výhradně "targaryenská dračí krev"?
    V indigovém šeru rozlišila seschlé rysy Neumírajícího po své pravici, prastarého muže, vrásčitého a bez vlasů,
    jehož pokožka měla temně fialovou barvu a jehož rty a nehty byly modré, tak tmavé, že vypadaly téměř černé.
    Dokonce i bělmo jeho očí bylo modré. Slepě hleděl na stařičkou ženu na opačném konci stolu, na jejímž těle tlely šaty
    z bledého hedvábí. Jedno seschlé ňadro měla po qarthénském způsobu odhalené a byla vidět špičatá modrá
    bradavka, tvrdá jako stará vyschlá kůže.
    Nová teorie, Neumírající mají něco společného s Jinými a nemrtvými. Názory?
    Co by s nimi jako měli mít společného?
    Ta zmodralá pokožka je důsledek pití jakéhosi lektvaru.
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

Co by s nimi jako měli mít společného?
    Ta zmodralá pokožka je důsledek pití jakéhosi lektvaru.

Teď jsem si to taky uvědomil, že díky černému stínu mohou po čase zmodrat i další čáasti těla, ale jen mne to tak napadlo i vzhledem k tomu jejich mrtvolnému vzhledu. Každopádně modré oči budou práce toho pití.
    @Tyrion Lannister Tullyove a Baratheoni máj taky modre oci, znamenato, že máj neco spolecneho s Jinymi? :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.