!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1185186188190191243

Komentáře

• upraveno 22. července 2015
    Někdo tu vykrádá rudou svatbu, ale nápad to není vůbec zlý :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @hodor_the_king
    hodor_the_king napsal(a):

Někdo tu vykrádá rudou svatbu, ale nápad to není vůbec zlý :twisted:

Nevykrádám pouze volně inspirováno. Předtím totiž proběhne ještě hromádné znásilnění. :twisted: Změna je život.
  • @Tyrion Lannister to ale pořád vypadá na dílo freyů, znásilnění jenom dodává věrohodnost :D
    @hodor_the_king

@Tyrion Lannister to ale pořád vypadá na dílo freyů, znásilnění jenom dodává věrohodnost :D

Nééé, ti jen podřézavají a hazí do řeky.
  • @Tyrion Lannister no kdyby byl Waldy trochu mladší, co my víme :D :twisted:
  • Hromadné znásilnění draků? :anxious:
    upraveno 23. července 2015
    @Henky
    Henky napsal(a):

Hromadné znásilnění draků? :anxious:

Jen dvounohé dračice :twisted:
  • @Tyrion Lannister Chmure, ty máš multiúčet?
  • Upřímně? Daenerys klidně může podobně brutálně umřít ke konci Snu o jaru, když to bude pro záchranu Sedmi království, a to klidně i jako poslední zástupce rodu. Targaryeni jsou takhle tragičtí. Pokud by ji Martin posadil na Železný trůn, tak bych (podobně jako v případě, kdyby si Boltonové na konci hřáli zadky na Zimohradě, Freyové v Řekotočí a Lannisterové na Železném trůně) ty knížky hodila do kotle.
  • @svoa00 Neříkej, že ti princezna nepřirostla k srdci :D Od žebračky se tak dobře vypracovala
  • Nejde o spoiler ale skôr o úvahu, kto nám ešte ostal v hre o tróny?
    1. Sansa/Malíček
    2. Daenerys
    3. Železný trón tj. Lannisterovci, Tyrelovia a ?Boltoni? ?Freyovia?
    4. Stannis/?Rickon?
    5. Martellovci/Aegon
    6. Euron Greyjoy

Prvých troch poznáme od začiatku ságy.

Sansa možno odstráni Malíčka možno ostane jeho bábkou. Teoretický majú armádu Údolia, možno aj Riekotočia a Severu. Ide však Sanse o získanie Trónu alebo o to ide Malíčkovi? Ak by vyhodila Sansa Malíčka z okna stačil by jej domov? Stala by sa kráľovnou Severu alebo by sa chcela pomstit všetkým a získať aj ostatné územia? A akú šancu na získanie 7 kráľovstiev by nakoniec mala?

Daenerys ASI získa Dothrakov čím posilní svoju armádu no stále je daleko od Západozemia. Karty tam možno zamieša Tyrion a Vicatarion.

Koalícia Źel. trónu je na tom momentálne veľmi zle, rozhádaní medzi sebou, stratili Tywina ktorý ich držal pokope a su pod útokom na rôznych miestach. Celkovo sa číslo 3. berú ako záporáci ságy takže trón asi nebude patriť im.

č.4 je Stannis spolu so Severom ak získa Rickona. Stannis nebol hráčom od začiatku ságy prišiel až v druhom diely no aj tak sa v príbehu vyskytuje už dosť dlho. Mel ho videla s korunou na hlave ale vieme že jej veštby nie sú spoľahlivé. Myslím si že vyhrá bitku o Zimohrad
    (seriál v žiadnom prípade neberiem do úvahy)
    ak mu prídu posily zo Slobodných miest tak má možno šancu získať aj trón. No myslím že Stannis si ako jediný z "hráčov" uvedomuje aj hrozbu Iných a to mu bude osudným.

Teraz ide o tú moju úvahu ma niekto iný šancu získať trón? Môže získať trón niekto kto nebol v príbehu "od začiatku"?

Martell x Aegon má silnú armádu je aktívny a má "nárok".
    Greyjoy má armádu, mágiu, možno získa aj draka. Títo hráči sa však objavili len nedávno.

Nechá Martin vyhrať niekoho kto sa objavil až v poslednej knihe? Ak by sa tak stalo aký pocit by ste z toho mali? Cítili by ste sa "oklamaný" že trón získal niekto koho sme spoznali len nedávno? Aká je však úloha posledných 2 menovaných (č. 5. a 6.)? Ide len o naťahovanie deju? Lebo to by bolo zas sklamanie pre mňa.

Samozrejme ide len o úvahy a v tejto úvahe máme na konci knihy 7 kráľovstiev nie teóriu o roztrhnutí vlády.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 27. července 2015
    @JoeGyry Podle mě Tyrellové oddělaj většinu Lannisteru, starý Frey natáhne brka, potomstvo se mezi sebou vyvraždí. Ramsay zabije Roose, načež ho zabije Theon. Stannis doby je Zimohrad. Tyrion se s Druhými syny pokusí dobýt Západ. Sansa se vdá za Harryho, Malíček zabije Roberta. Victoria rozdrtí qarthskou flotilu. Drogon si osmaží Jhagův khalasaar.Daenerys se vrátí do Meerenu
  • @Achileus Walder Frey a umřít? To vážně? Ten bude na konci ságy sedět na hromadě mrtvol,he, a slavit 150. Den jména, he.
    Jinak podle mě spadnou velké rody následně
    Arryn Robert zemře na předávkování Sladkospankem.
    Baratheon Stannis dobije Zimohrad, poté padne v boji s mrtvolamimrtvolami
    Grejyoy Ztratí Štítové ostrovy. Aeron vyvolá vzpouru proti Vranímu oku. Asha padne v bitvě o Zimohrad. Theon se pokusí zabít Ramsaye a umře. Victoria zachrání Meeren.
    Lannister Většina rodu bude pobita na příkaz Tyrella. Tyrion se pokusí dobít Casterlyovu skálu.
    Martell Přidají se k "Aegonovi". Nápadnou Rovinu.
    Stark Rickon se za podpory Manderlyho a Stannise vrátí domů. Sansa se vdá za Harryho. Arya se vrátí do Západozemí. Bran zůstane za Zdí.
    Targaryen Daenerys se vrátí do Meerenu.
    @hodor_the_king Umře, v návaznosti na jeho smrt napíše Martin další ságu, která se bude jmenovat Jak Walder Frey zemřel a co z toho vzešlo. Sága bude mít cca devatenáct dílů
  • @Achileus nevěděl jsem, že královna Victoria se snaží získat trůn Západozemí... (pokud máš na mysli toho Greyjoyského barbara, tak ten se jmenuje Victarion)
    @Everett_Young Ze Západozemí se stane britská kolonie
  • @Achileus závod: umře dřív grrm nebo walder frey? Protože pokud grrm, tak frey už je vpodstatě nesmrtelný :twisted:
    @hodor_the_king

@Achileus závod: umře dřív grrm nebo walder frey? Protože pokud grrm, tak frey už je vpodstatě nesmrtelný :twisted:

Ha, ve svých fanfikcích to zkurvysyna můžu zabít třeba tisíckrát.
    :twisted:
  • @Tyrion Lannister a pak ho zase tisíckrát oživit. Nene, tak jednoduše se zpozdilého lorda nezbavíme :hand:
    @hodor_the_king Freye teda podle mě happyend nečeká. Říční krajiny na pokraji vzpoury, Bratrstvo je z vesela likviduje. Většina armády na Severu a pozice jejch spojenců (Bolton) se hroutí. Lannister a Tyrella nějací Freyové nezajímají, leda by je chtěli použít jako obětní beránky
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@hodor_the_king Freye teda podle mě happyend nečeká. Říční krajiny na pokraji vzpoury, Bratrstvo je z vesela likviduje. Většina armády na Severu a pozice jejch spojenců (Bolton) se hroutí. Lannister a Tyrella nějací Freyové nezajímají, leda by je chtěli použít jako obětní beránky

Frey hlavně už brzo umře stařím, dřív než se k němu kdokoliv dostane, tady bych byl bez obav.
    @Tyrion Lannister V tom případě budou Freyové v háji úplně
    @Achileus
    Achileus napsal(a):

@Tyrion Lannister V tom případě budou Freyové v háji úplně

Se pozabíjí mezi sebou o ten most, no jo na to jsem zapomněl.
  • @Achileus @Tyrion Lannister you know nothing. Mistr aemon byl o 8 let starší než frey, který mimochodem určitě nikam nepojede lodí, aby mu to podlomilo zdraví. Jedinou nadějí na jeho smrt jsou nedočkaví dědici a lady stoneheart, ale ti první už čekali dost dlouho, aby to ještě pár let vydrželi a cat teď zrovna řeší jiného křivopřísežníka. A hlavní argument nakonec: grrm má ve zvyku masakrovat hlavně oblíbené rody a při vší úctě (dělám si srandu, žádná úcta!), kdo by měl rád freye... no a při logice, jakou se sága zatím řídí nakomec zjistíme, že walder je azor ahai (pokud mu to dřív ramsay nevyfoukne)...
    @hodor_the_king

@Achileus @Tyrion Lannister you know nothing. Mistr aemon byl o 8 let starší než frey, který mimochodem určitě nikam nepojede lodí, aby mu to podlomilo zdraví. Jedinou nadějí na jeho smrt jsou nedočkaví dědici a lady stoneheart, ale ti první už čekali dost dlouho, aby to ještě pár let vydrželi a cat teď zrovna řeší jiného křivopřísežníka. A hlavní argument nakonec: grrm má ve zvyku masakrovat hlavně oblíbené rody a při vší úctě (dělám si srandu, žádná úcta!), kdo by měl rád freye... no a při logice, jakou se sága zatím řídí nakomec zjistíme, že walder je azor ahai (pokud mu to dřív ramsay nevyfoukne)...

@Achileus @Tyrion Lannister you know nothing. Mistr aemon byl o 8 let starší než frey, který mimochodem určitě nikam nepojede lodí, aby mu to podlomilo zdraví. Jedinou nadějí na jeho smrt jsou nedočkaví dědici a lady stoneheart, ale ti první už čekali dost dlouho, aby to ještě pár let vydrželi a cat teď zrovna řeší jiného křivopřísežníka. A hlavní argument nakonec: grrm má ve zvyku masakrovat hlavně oblíbené rody a při vší úctě (dělám si srandu, žádná úcta!), kdo by měl rád freye... no a při logice, jakou se sága zatím řídí nakomec zjistíme, že walder je azor ahai (pokud mu to dřív ramsay nevyfoukne)...

To, že Aemon byl o osm let starší neznamená, že se toho věku dožije i Walder, nehledě na to, že to je čistě invididuální záležitost.
    @hodor_the_king On na tom zdravotně není bůh ví jak
  • @Tyrion Lannister já jen říkám, že byli i starší než on, takže se do hrobu ještě chystat nemusí
  • @Achileus jo, posledních tak 30 let se čeká, že už brzo umře, já vím, ale nepovažuju to za moc důvěryhodné
    @hodor_the_king I kdyby nezemřel, Freyové končí
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.