!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1189190192194195243

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister Proč teda Quentyn skončil jako pečeně?
    Můj názor je, že draka násilím k ničemu nepřimějete (nebo přimějetepřimějete, ale to by pak nebyl hezkej pohled). Drak vás buď přijme ( pak vítej do klubu)
    Nebo nepřIjme ( pak máte smůlu a naučte se jezdit na koni)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Tyrion Lannister Mne to, že Euron tam poslal Vikiho tiež príde podozrivé, ale napriek tomu, Euron by tam Victariona samého neposlal, keby ho predtým Čtec nezbuzeroval, nebol to jeho pôvodný ani chcený plán. Ibaže by bol schopný vyvinúť plán B tak rýchlo.
    @Tyrion Lannister Daenerys je taky blb a neskončila jako Quent
    @Tyrion Lannister Na inteligenci matr od dragon
    @Tyrion Lannister Nebo na draka hrubá síla neplatí. Buď tě přijme jako svého pána, nebo tě upeče
  • Omlouvám se za vstupování do debaty, ale mám dojem, že se točíte v kruzích :D . Jinak myslím, že Dany začíná Drogona pomalu dostávat pod kontrolu, viz. její poslední kapitola v tanci, kdy společně čekají na khalassar. Jestli za to ale může magie, krev, dračí sympatie, náhoda nebo cokoli jiného, na to si počkám do Vichrů, pokud někdy budou...
  • upraveno 4. srpna 2015
    @Achileus U něj byl problém, že se pokoušel zkroti jednoho draka a zapomenul na toho druhého, který ho upekl. Inak v knize jsou zmínky i o krocení divokých draků a ne každého člověka k sobě pustilin a ani ti draci co přišli o jezdce nebyli moc povolní, ale hned na ně neútočili, protože na lidi byli zvyklí.

Inak proč by nemohli být i měniši krvevran byl zelenověstec, což je schopnost dětí lesa a prvních lidí.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. srpna 2015
  • @Nevada @p1e9t9r2: Svět Ledu a Ohně jsem nečetl, takže to vypadá, že máte trochu delší pozorování :o). Jinak drak je samozřejmě velmi specifické stvoření a minimálně z dob AL to vypadá, že vždy měl každý drak nejvíc jednoho "krotitele" a naopak žádný krotitel nezvládal více draků (stylem místo draka AB si dnes vezmu XY), což samo o sobě myslím reálně nemá obdobu. Každopádně to, že si drželi know-how uvnitř rodiny mi i skrze výcvik přijde možné - podobně jako krocení tygrů se drželo mezi světskýma (což byla taky často "rodina") - a nevím jak vy, ale já bych do tygří klece nevlezl, ani kdyby mi vysvětlili co a jak (nemluvě o tom, že u ultimátní zbraně, kterou draci byli zřejmě nikdo nebyl hrrr do toho vyzvonit svoje know-how potenciální konkurenci...)
  • @Nevada: Ostatně i Daenerys má Blackwoodskou krev - Black Betha (královna od Aegona V alias Egga) je její prabába, jestli počítám dobře...
    @Achileus: Jinak Daenerys nemám rád a souhlasím, že inteligencí si s Quentynem nezadá, nicméně tam je evidentně pouto přes to zrození - to, že ji i mláďata považují za matku mi celkem dává smysl...
    @Jay No třeba budou Victoriana a Tyriona považovat za tatínky
  • @Achileus: Tak záleží na tom, co budou s Dany dělat :o)
    Ne, tak u Dany to je přirozené - z jejich tehdejšího pohledu to byla "ta velká slepice, co je vyseděla... :o)", při porovnání s jejich současnou velikostí je i Hora jen prcek...
    @Jay U tohoto budou dělat s Daenerys.... Nejdřív jí zneužijou a pak podříznou. I když tvoje věta nabízí mnoho výkladů
  • Myslel jsem to polopaticky - mají-li je považovat za "tatínky", co asi tak musí dělat s tím, koho považujou za "maminku"... Krom píchačky v tom jiný výklad nevidím.
    @Jay Skupinovou? :twisted:
  • @Jay nekaž teorii o 3 potomcích targarenů :P
    @p1e9t9r2 Tak Targaryeni mají na příbuzenství trochu jiný náhled a myslím, že Daenerys by vůbec proti trpaslíkovi a pirátovi neměla námitky, obzvlášť pokud by to byli bratranci :-D
  • @Achileus Hele to nevíš Egg se snažil tomu zabránit, ale jeho dvě děti se mu vzepřeli protože se do sebe zamilovali a nic jim v tom nezabránilo.
    @p1e9t9r2 Lásce neporucis, navíc nemohli porušit rodinnou tradici
    @Tyrion Lannister Do posmrtnýho života Západozemí se asi musí stát dlouhá fronta :-D
  • @Tyrion Lannister Tak tady uvažujete co udělá viktarion nebo tyrion, ale dany je ted aktuálně u dothraků s drakem které se musí naučit ovládat a je na boj moc mladý viz jeho zranění v aréně.
    upraveno 10. srpna 2015
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.