Škola :-/

upraveno 6. listopadu 2010 v Rozličný pokec

Tak bych se měl učit, popřípadě spát (dneska jsem byl na zkoušce, zítra jdu na další...vlastně včera jsem byl na zkoušce a dneska jdu na další...) a místo toho hraju na BrainKing Člověče, nezlob se a tady pročítam příspěvky za posledních pár dnů nepřítomnosti... Ach jo, internet je strašlivá věc...

1234689

Komentáře

• upraveno 17. prosince 2015
    @sfik Já perníčky napeču, pak tomu dám tak týden, to půlka zmizí no a nakonec nazdobím zbytek. :twisted:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Dreamer napsal(a):

...před třemi roky jsem byla schopná připálit vodu na čaj...

Myslím si, že aj toto si žiada talent... Taký iný rozmer talentu =D
  • @Gepeto a to nechtěj vědět, jak jsme kdysi s bráchou vařili polívku z pytlíku =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Dreamer Len nesmie človek zabudnúť, že sáčky sa majú rozbaliť. Všetky. Aj tie vnútri. :D
    Len mi nevrav, že sa vám prevarili rezance.
  • Môj otec raz hasil pražiace sa hranolky vodou. Je mi fakt ľúto, že som ešte nebola na svete (asi až o takých 18 rokov) a nemohla vidieť, ako to v tej kuchyni potom vyzeralo. Ale teraz mu varenie celkom ide.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Aviv Už vám návštěvy neumírají na otravu jídlem? :-D
  • upraveno 17. prosince 2015
    @Gepeto ale né, tam byl problém v postupu, radši se tím nebudu chlubit :D

@Aviv to ti ani líto být nemusí, ono když hodíš zmražený do rozpálenýho oleje (ne, že bych o tom něco věděla :anxious:), tak je to taky slušný ohňostroj, tu vodu si ani nechci představovat.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 17. prosince 2015
    Dreamer napsal(a):

tu vodu si ani nechci představovat.

Bořiči mýtů na to dělali zajímavé pokusy. Zkoušeli jaký olej udělá největší plamen, fakt jsem čuměla a nikdy, ale NIKDY nebudu hasit olej vodou! :onfire:
  • tu vodu si ani nechci představovat.
    Jak by řekla moje mamina "a jakej chudák to pak musí uklízet"
    Když si představím celou kuchyni zalitou vybombeným olejem, tak bych se tam radši odstřelil než to uklízel. Nevím proč se říká o přilévání oleje do ohně místo vody do oleje. Protože se mi stalo přesně to co @Dreamer a to nejsem úplnej kuchařskej elév. Jenom jsem se nekouknul do toho pytliku s hranolkama a nasypal je do friťáku rovnou, ony už byly nějaký přemrzlý a obalený v ledu. Takže ano, měl jsem vážně sebevražedný úmysly :D
  • Achileus napsal(a):

@Aviv Už vám návštěvy neumírají na otravu jídlem? :-D

Ne. :D On byl totiž tehdy jen kluk, první stupeň nebo tak nějak. Teď už ví líp než hasit olej vodou.
  • Krisa napsal(a):

Dreamer napsal(a):

Bořiči mýtů na to dělali zajímavé pokusy. Zkoušeli jaký olej udělá největší plamen, fakt jsem čuměla a nikdy, ale NIKDY nebudu hasit olej vodou! :onfire:
    A ktorý olej mal najväčší plameň?
  • AvivAviv
    upraveno 18. prosince 2015
    sfik napsal(a):

Jak by řekla moje mamina "a jakej chudák to pak musí uklízet"
    Když si představím celou kuchyni zalitou vybombeným olejem, tak bych se tam radši odstřelil než to uklízel. Nevím proč se říká o přilévání oleje do ohně místo vody do oleje. Protože se mi stalo přesně to co @Dreamer a to nejsem úplnej kuchařskej elév. Jenom jsem se nekouknul do toho pytliku s hranolkama a nasypal je do friťáku rovnou, ony už byly nějaký přemrzlý a obalený v ledu. Takže ano, měl jsem vážně sebevražedný úmysly :D
    To zní jak jinde zmíněná Sebevražda Khalem - obecně známým tupým předmětem. Akorát tady by to byla obecně známa výbušnina. Ale to nezní tak dobře.

• Možná jsme se nepochopili - na zedničinu (nebo nějakou podobnou trivialitou to začalo) nepotřebuji TOP3 z Evropy,... Jasně dostat se na světovou špičku, nejde stylem "v pětatřiceti se rozhodnu, že se stanu mistrem v ...", to nejde vydřít. Už jen proto, že spousta jiných na to to vydřít měla dekády náskok. Ale když budu motivovaný, tak bych měl být schopen vydřít, že budu lepší než 50% náhodně vybraných lidí. Když budu chtít být lepší, tak to vydřu na 75% atd. Otázka je, jak velké cíle si budu klást a jak moc je budu chtít dosáhnout.
    - a ne, není to o tom "chci být lepší než TENHLE", ale chci dosáhnout TÉHLE ÚROVNĚ
    @brbr: Vánoce v příbramském hornickém domečku, vstup za 20,-, většinou tam zdobení perníčků ukazují... jako, já s tím mám taky problém, ale člověk, který to fakt umí by ti měl umět poradit, jakou úroveň mají mít prostředky (třeba u tance je sakra rozdíl mít civilní a taneční obuv - to je nebe a dudy, aniž by člověk cokoli změnil na svém umění), jestli nemáš řídkou polevu, případně poradit správný gryf při zakončení tahu... Jako samouk si možná zbytečně učení ztěžuješ... :o)
  • Krisa napsal(a):

Hmmm, hranolky na táboře 1995 - nějak se ta balení chladila v potoce a když jsme to kydli na pánvičku (obrácená víčka kotlíku na ohništi) s olejem, tak ty plameny šly do výšky 2m a víc...
    ... ale to je o tom, učení není o tom nedělat chyby, když chci něco umět, tak musím vědět, že když to udělám takhle, nebude to dobře... (Ostatně Tolkien: Spálená ruka naučí víc než stovkja varování před ohněm) Ale to už je opět téma praxe v edukativním systému...

• Mali aj nejakú zaujímavú farbu?
  • Hmmm, tak jsem vyráběl perníčky, a přesně v duchu mnou propagovaného "držet se receptu" jsem v první várce přehlédl "dvě lžičky jedlé sody" (a to jsem ji den předtím kvůli tomu kupoval)... Jako druhá várka vyšla OK, ale tu první jsem neměl odvahu prohnat troubou,... no, uvidíme, jaké to opomenutí bude mít důsledky... (tipuji, že budou tvrdší, ale zase budou držet tvar z formičky,... no uvidím). I chybování je (a možná nejdůležitější) součást učení.
  • To by byla sranda kdyby se ukázalo, že ty bez sódy chutnaj lépe.
  • @Aviv: Chuti jako takové se neobávám, bojím se, že budou jak podrážka...
  • Tak budou jak trpasličí chleba a poslouží jako bezva jídlo na cestu. Po jediném kousnutí dokážeš jít ještě kiláky a kiláky. Za něčím mnohem jedlejším. :D
  • @Jay tak z nich alespoň budou super ozdoby na stromeček nebo dárečky pro blízké :)
  • Kamarádka tuším dělává bez sody celkem běžně, není to takový problém. Akorát samozřejmě nenaskočí tolik. Mají teda ještě speciální postup, nechávají je v troubě opravdu jenom chviličku, jsou měkké i povytažení a zůstanou tak. Ale zase to nemusí každému sednout, jsou potom takové trošku gumovější.
  • JayJay
    upraveno 23. prosince 2015
    Tak jsem to prohnal troubou a fakt jsem nevěřil, jak moc dokážou blbý dvě lžičky sody ovlivnit jeden a půl kila těsta... (co si budem říkat, po třetím plechu - tj. potom, co už bylo připraveno - jsem se vrhl na snahu tam tu jedlou sodu dostat ex-post). No, zas jsem o něco moudřejší...
    @Dreamer: Ozdoby by asi byly řešení,... kdybych měl stromeček a touhu se s těmi perníčky vykrajovat a zdobit. Mě teda popravdě napadlo spíš, že při podstatně snazším tvarování by šly použít jako vrhací hvězdice...
    @Lara: Tak ono jedlou sodu může v receptu nahrazovat třeba prdopeč, ale v tomhle receptu nic takového nebylo a bez toho KP se tím dá fakt skoro zabíjet
    Ale je třeba to vidět pozitivně - mám radost, že se mi povedlo dopředu (skoro) odhadnout, jaký to bude mít dopad... :o) (To skoro je tam proto, že podrážka je o dost měkčí a po dopadu na stůl většinou necinkne... ale zase se nedrolí)
    @Jay Čínský bojový muffin?
  • @Krisa: Předpokládám, že jde o nějakou hlášku, která mě minula, neb nepochybuji, že rozdíl mezi muffinem a perníčkem poznáš.
    U muffinu bych čekal užití pouze jako dělovou kouli, tohle má vzhledem k možnostem přípravy univerzálnější užití (v Evropě se zakládá jako ostří oštěpu, v Asii se vrhá ve tvaru hvězdic a Australané používají banánovitě zahnutý tvar, který má tendence se vracet...) :o).
    @Jay Jop, je to z filmové verze Charlieho andílků, kdy Lucy Liu pekla borůvkové muffiny (byly tvrdý jak bota, proto by se daly použít jako zbraň) :)
  • Já hlasuju za ten trpasličí chleba. Teď ještě uhádněte odkud ho mám. ;-)
  • @Jay To jsem myslela jaksi samozřejmě, že nebyla použita soda ANI ten prášek do pečiva. Jinak bych o tom nepsala. Ale ono je to strašně o zvyklostech, jak kdo peče, tyhle záležitosti se blbě popisují a každý na to má vlastní fígl. Nicméně je-li vhodné místo k uležení, tak to může zachránit i ty nejtvrdší perníky. ;-)
  • Perníčky napeklo se z 3 kil mouky a do vánoc nezbyl ani jeden :D aneb co dokážou 4 chlapy tak rychle zkonzumovat
  • U nás tak minule dopadli také drobné okrúhle koláčiky z piškót a mliečnej náplne s polevou z čokolády a mandličkou v strede. Najprv ich bola spústa a potom už neboli žiadne.
  • upraveno 25. prosince 2015
    @Aviv
    také drobné okrúhle koláčiky z piškót a mliečnej náplne s polevou z čokolády a mandličkou v strede
    Vážně to takhle máte jako pojmenovaný? :D Jakože na krabici ve které jsou uložené máte napsané také drobné okrúhle koláčiky z piškót a mliečnej náplne s polevou z čokolády a mandličkou v strede, případně když prosíš o další, řekneš "prosím, dones ještě také drobné okrúhle koláčiky z piškót a mliečnej náplne s polevou z čokolády a mandličkou v strede :D

Pardon musel jsem :D :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.