Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jestli ti to z toho nevyplynulo, tak to začínám názorem, že to je výrok stejně "na úrovni" jako překladatelské extempore našeho prezidenta. Pokud bys to ani z toho nepochopil, myslím tím, že něco takového může veřejně vyslovit jen blbec (ani ne nutně zamindrákovaný). Odvozovat z toho jednoho případu, že jsou zamindrákovaní (nebo blbci), protože tak zněla Uglova prvotní teze) Poláci (Evropané, nebo na koho všeho bys to chtěl případně vztáhnout) bych považoval stejně inteligenčně na výši jako tebou uvedený výrok.
EDIT: Ostatně můj názor je, že Poláci (ne všichni, ale podstatná většina) nemají rádi Rusy kvůli historicky špatným zkušenostem stejně jako "my" neměli rádi Sudeťáky, teď "nemáme" úplně rádi migranty (tady bych rád viděl ty zkušenosti, ale dejme tomu) a hnědočechy a tak jako Slováci "nemají" rádi Maďary - To není mindrák, to jsou prostě špatné zkušenosti. A že to nějaký "expert" vede do extrémů a bude tvrdit, že můžou snad i za vyhynutí dinosaurů... No, v každá dostatečně velké skupině se se statistickou jistotou bude vyskytovat alespoň jeden blb.
Komplex méněcennosti (Minderwertigkeitskomplex z toho mindrák) se buď projevuje sebelítostí nebo velikášstvím (lord Farquad a něco o kompenzaci). ... v reálném případě by mě napadl někdo úplně jiný, ale to by se ti nelíbilo...
- To jsou dvě naprosto odlišné diagnózy s naprosto odlišnými důsledky.
Polákům (většinově a nepotkal jsem jich zrovna málo) se při připomenutí Ruska spíše než sebelítost "otvírá kudla v kapse", ale ne nemyslím si, že by cíleně chtěli vyvolávat válku, jen jsou prostě ostražití a nedůvěřiví. Že mají ve vedení státu blbce... no, jestli jen jednoho, můžeme jim závidět. :o)
Jinak děkuji za to "můžeme závidět", já mám hrozně rád, když někdo mluví "za mne" ve smyslu co komu také já můžu závidět =D
Niekde som čítal podľa niekoľkých ľudí aký sú herci z GoT naozaj :D dokonca aj podľa videí tam ľudia rozoberali aký asi sú :D
Lena Headey je vraj aj v skutočnosti taká mrcha :D :D
A Nikolaj Coster Waldau (či ako sa to píše :D ) je vraj fajn chlapík :D
Aký sú ostatný? :D teda podľa vás? :D ako si ich ako osoby a povahy predstavujete? :D
http://www.novinky.cz/komentare/404902-komentar-korespondencni-snatek-vaclav-klaus-ml.html
Už jsem to tu psal u nějakých přechozích voleb - já bych ani neumožnil dávat preferenční hlasy, pokud člověk nevolí v místě trvalého bydliště, ale na "voličák". Osobám dlouhodobě žijícím mimo území republiky bych ve shodě s autorem neumožnil volit vůbec.
@Jay: ten polský mindrák zdaleka není záležitost 20. stol. (proto jsem také použil spojení "staletí živený"). Prostě kdysi byli schopni hrát s Ruskem první ligu. Pak Rusko postoupilo do extraligy, zatímco oni spadli zpátky do kraje (kam patří). Ditto Švédsko, a libovolný jiný stát kromě Číny, co se kdy v minulosti s Ruskem kočkoval (šlo to hlavně ve chvílích, kdy Rus zrovna řešil souběžně 4 další věci). Jenom Poláci se s tím nějak nedokážou srovnat.
Aby nevznikla mýlka - tím nechci říct, že by měl ten menší rezignovat na svoje zájmy. Jenom je třeba si uvědomit, v čem spočívají, a nehrát si na něco, čím nejsem. Takový Vietnam je na tom ve vztahu k Číně podobně, ovšem jedná jako hrdý a svrchovaný stát, aniž by působil trapně.
TVL, jak je tohle možný? Fakt doufám, že se to nezamete pod koberec, ale moc tomu nevěřím.
K dotyčným doktorům (lékaři na rozdíl od nich léčí) mě nenapadá nic moc slušného.
Je mi z těch doktorů zle (a nejen z nich).
V tomhle se prostě neshodneme. To, že někomu, kdo byl zahrnut do výzkumu řekli, že má poslat prachy, jinak nic nedostane, je za hranou. Doktoři o tom věděli, protože psali maily, že termín mají, ať se dohodnou o platbě, takže o těch penězích vědět museli, to mi nikdo nevymluví.
A zkusil bys to, já bych to taky zkusila, téměř každý by to zkusil, proto je hrozná prasárna využívat takových lidí. ALS je děs, zkusil bys zavolat i Vlastovi Plamínkovi...
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3639497
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/405202-migrantu-je-v-evrope-prilis-meli-by-se-casem-vratit-konstatoval-dalajlama.html
http://www.ceskatelevize.cz/porady/11483158486-souvislosti-jana-pokorneho/216562220750009/
Je to celkem zajímavé, několik názorů z různých úhlů, ne se vším souhlasím, ale jak známo, názory se nejlépe třídí v debatě. Kdyby ČT dávala víc prostorů takovým debatám místo prefabrikovaných názorů, bylo by to jen dobře.
to EURO pujde jako po drátkách :D v ulicích voda a domenstranti, v ochrance teroristi :D