Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1415416418420421581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. května 2016
  • JayJay
    upraveno 27. května 2016
    @flanker.27: Sorry, ale komplex méněcennosti (lidově mindrák) a neschopnost přiznat vlastní chybu je něco úplně jiného. Stejně jako je něco jiného tvrdit něco o Polácích a o jednom Polákovi - Samozřejmě, mezi Poláky, Čechy, Moraváky, právníky i matfyzáky se skoro jistě najdou jak zakomplexovaní, tak i neschopní sebereflexe.
    Jestli ti to z toho nevyplynulo, tak to začínám názorem, že to je výrok stejně "na úrovni" jako překladatelské extempore našeho prezidenta. Pokud bys to ani z toho nepochopil, myslím tím, že něco takového může veřejně vyslovit jen blbec (ani ne nutně zamindrákovaný). Odvozovat z toho jednoho případu, že jsou zamindrákovaní (nebo blbci), protože tak zněla Uglova prvotní teze) Poláci (Evropané, nebo na koho všeho bys to chtěl případně vztáhnout) bych považoval stejně inteligenčně na výši jako tebou uvedený výrok.
    EDIT: Ostatně můj názor je, že Poláci (ne všichni, ale podstatná většina) nemají rádi Rusy kvůli historicky špatným zkušenostem stejně jako "my" neměli rádi Sudeťáky, teď "nemáme" úplně rádi migranty (tady bych rád viděl ty zkušenosti, ale dejme tomu) a hnědočechy a tak jako Slováci "nemají" rádi Maďary - To není mindrák, to jsou prostě špatné zkušenosti. A že to nějaký "expert" vede do extrémů a bude tvrdit, že můžou snad i za vyhynutí dinosaurů... No, v každá dostatečně velké skupině se se statistickou jistotou bude vyskytovat alespoň jeden blb.
  • @flanker.27: Ne, nejsou. Člověk bez sebereflexe (Joff) skončí jako nepříčetný až nesvéprávný.
    Komplex méněcennosti (Minderwertigkeitskomplex z toho mindrák) se buď projevuje sebelítostí nebo velikášstvím (lord Farquad a něco o kompenzaci). ... v reálném případě by mě napadl někdo úplně jiný, ale to by se ti nelíbilo...
    - To jsou dvě naprosto odlišné diagnózy s naprosto odlišnými důsledky.
    Polákům (většinově a nepotkal jsem jich zrovna málo) se při připomenutí Ruska spíše než sebelítost "otvírá kudla v kapse", ale ne nemyslím si, že by cíleně chtěli vyvolávat válku, jen jsou prostě ostražití a nedůvěřiví. Že mají ve vedení státu blbce... no, jestli jen jednoho, můžeme jim závidět. :o)
    @Jay není v tom nic, co by se vylučovalo, naopak se to skvěle doplňuje. Právě ta neschopnost přiznat vlastní chybu či ji svalovat na jiné je ukázkovým projevem toho, že já sám se bojím, že tím utrpí mé již tak maličké sebevědomí, stejně jako vysoké věže malého krále, co vlastně technicky není král.
    Jinak děkuji za to "můžeme závidět", já mám hrozně rád, když někdo mluví "za mne" ve smyslu co komu také já můžu závidět =D
  • pro tyhle debaty se tady vytvořila Aréna šampioni :D http://www.icefire.cz/forum/discussion/51848/arena/p1
  • Hej ľudia :D rozličný pokec takže :D
    Niekde som čítal podľa niekoľkých ľudí aký sú herci z GoT naozaj :D dokonca aj podľa videí tam ľudia rozoberali aký asi sú :D
    Lena Headey je vraj aj v skutočnosti taká mrcha :D :D
    A Nikolaj Coster Waldau (či ako sa to píše :D ) je vraj fajn chlapík :D
    Aký sú ostatný? :D teda podľa vás? :D ako si ich ako osoby a povahy predstavujete? :D
  • Pod Heineken mimochodem patří i Starobrno a jo, i ten Zlatý bažant se v pivovaru Starobrno částečně vyrábí. Heineken to nejspíš naštěstí nebude už z důvodu zmíněného v článku a nebyla by to ani moc dobrá marketingová taktika. Když už přeprodat, tak bych byla pro Asahi. Sami tuším dokonce mají nebo měli českého sládka.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @DonPadre Tomu se říká kapitalismus :D
    Klaus mladší o korespondenčním hlasování. Docela se mi to líbí:
    http://www.novinky.cz/komentare/404902-komentar-korespondencni-snatek-vaclav-klaus-ml.html
  • @flanker.27: jo, to je napsané pěkně. Rozhodně bych nepodceňoval tu kontrolní funkci sčítání hlasů za jednotlivé volební okrsky, kterou zmiňuje. Tam je fakt jakákoliv větší manipulace s výsledky okamžitě vidět.

Už jsem to tu psal u nějakých přechozích voleb - já bych ani neumožnil dávat preferenční hlasy, pokud člověk nevolí v místě trvalého bydliště, ale na "voličák". Osobám dlouhodobě žijícím mimo území republiky bych ve shodě s autorem neumožnil volit vůbec.

@Jay: ten polský mindrák zdaleka není záležitost 20. stol. (proto jsem také použil spojení "staletí živený"). Prostě kdysi byli schopni hrát s Ruskem první ligu. Pak Rusko postoupilo do extraligy, zatímco oni spadli zpátky do kraje (kam patří). Ditto Švédsko, a libovolný jiný stát kromě Číny, co se kdy v minulosti s Ruskem kočkoval (šlo to hlavně ve chvílích, kdy Rus zrovna řešil souběžně 4 další věci). Jenom Poláci se s tím nějak nedokážou srovnat.

Aby nevznikla mýlka - tím nechci říct, že by měl ten menší rezignovat na svoje zájmy. Jenom je třeba si uvědomit, v čem spočívají, a nehrát si na něco, čím nejsem. Takový Vietnam je na tom ve vztahu k Číně podobně, ovšem jedná jako hrdý a svrchovaný stát, aniž by působil trapně.

• @Dreamer @DonPadre @svoa00: Já nevím, v čem spatřujete zásadní rozdíl, jestli majitelem je stát, SAB Miller nebo Heineken? V zásadě může být změna jen a pouze v tom, komu plynou zisky... když to vytáhnou na lepší pivo, tak s tím možná dokážou vydělat víc, naopak když se jim propadne kvalita (zvýší cena), tak je možné, že je převálcuje je konkurence a celá slavná investice půjde do kopru... Kde vidíte problém?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/216452801240020/

TVL, jak je tohle možný? Fakt doufám, že se to nezamete pod koberec, ale moc tomu nevěřím.
    K dotyčným doktorům (lékaři na rozdíl od nich léčí) mě nenapadá nic moc slušného.
  • JayJay
    upraveno 31. května 2016
    @Jay Tohle není na hraně. Tohle je za hranou - za experimentální léčbu (výzkumnou) se tu neplatí a to, že museli zaplatit lidé zahrnutí do výzkumu je protiprávní. A to, že lidé nezahrnutí do výzkumu platili za něco, co není prokázané, je taky za hranou.
    Je mi z těch doktorů zle (a nejen z nich).
  • JayJay
    upraveno 31. května 2016
    @Jay To, že je z ČSSD mi je úplně putna.
    V tomhle se prostě neshodneme. To, že někomu, kdo byl zahrnut do výzkumu řekli, že má poslat prachy, jinak nic nedostane, je za hranou. Doktoři o tom věděli, protože psali maily, že termín mají, ať se dohodnou o platbě, takže o těch penězích vědět museli, to mi nikdo nevymluví.

A zkusil bys to, já bych to taky zkusila, téměř každý by to zkusil, proto je hrozná prasárna využívat takových lidí. ALS je děs, zkusil bys zavolat i Vlastovi Plamínkovi...
  • upraveno 31. května 2016
    @Jay to nic nemění na tom, že paní "profesorka" ze svých pacientů amorálně tahala peníze a vlastně se neliší od různých léčitelů a jiných experimentátoru, jen měla tu výhodu, že za ní stojí autorita jejího titulu, přeci je to profesorka, ta musí vědět co dělá...ne nemusí, a ano, může se chovat jako hyena i s nejvyšším akademickým titulem a zneužívat nic netušící pacienty. Ten pořad jsem viděla a nebylo mi z toho moc dobře.
  • upraveno 31. května 2016
  • Tak ono je to rozumné, len mám pochybnosti o tom, koľko je tej lásky v Koráne, respektíve koľko je toho ostatného - to jest nezřízené agrese vuči každému, kdo se liší - v poměre k lásce.
    Jak se rodí terorista? Na jednu z nejpalčivějších otázek současnosti se pokusí nalézt odpověď Jan Pokorný se svými hosty, kterými tentokrát budou: filosof Václav Bělohradský, blízkovýchodní analytik Břetislav Tureček, bezpečnostní analytik Marian Brzybohatý a předseda think-tanku Evropské hodnoty Radko Hokovský
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11483158486-souvislosti-jana-pokorneho/216562220750009/

Je to celkem zajímavé, několik názorů z různých úhlů, ne se vším souhlasím, ale jak známo, názory se nejlépe třídí v debatě. Kdyby ČT dávala víc prostorů takovým debatám místo prefabrikovaných názorů, bylo by to jen dobře.
    @Dreamer Konec konců, Ledová královna je žena, tak proč by glaciologie neměla být feministická, to dá rozum, bylo by krajně sexistické o tom pochybovat... :wall:
  • doufám, že tu Zeď postaví
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.