To jsou v posledních pár týdnech venku dvě nové kapitoly. Tak to by mohl brzo, třeba hned zítra, vystřelit nějakou rachejtly a slavnostně zvolat: "Dětska, je to dopsaný!"
@Monte Karstark Nebo spíš jsou ty kapitoly takový jeho výčitky... Aby mohl brzo, třeba hned zítra, napsat, že je to jen jeho chyba, že píše pomalu a ve volných chvílích zachraňuje vlky..
Stalo se vůbec v těch uvolněných kapitolách něco zásadního nebo alespoň zábavného? Nebo je to jen důkaz, že nás ve Vichrech čeká spousta vaty a děj se akorát víc rozplizne místo, aby se jednotlivé linky spojovaly a konečně se některé postavy pohnuly o řádný kus dopředu? Dalších deset kapitol s Daenerys v poušti, Tyrionem v depresi a Aryou v základním výcviku a Greyjoy, kteří plánují jak si podmaní svět už asi nepřežiju :spike:
@Dreamer Arya - dobrá, Arriane - slušná, dobrá, Victarion - bída zbytek jsem nečetl ty kapitoly Arianne jsou první dvě a vypadá to že se to hýbe docela dost rychle
@Dreamer Arya - trochu se posunula, ale pokud sleduješ seriál, tak tam pro tebe nebude nic nového Sansa - taky celkem posun (dějově úplně mimo seriál) Theon - kecací a plánovací kapitola, ale stane se tam toho docela dost a je tam hodně Karstarků 8-O Arianne I + Arianne II - cestovací kapitoly, hodně uvažování o tom co je, co by mohlo a co musí být + popis krajin a setkání s několika novýma postavama, na pozadí se stane jedna důležitější údálost Victarion - čistě plánovací kapitola, ale pro Greyjoy-alergiky budiž útěchou, že je to kapitola krátká Aeron - nečetl jsem Tyrion + Barristan - už si nepamatuji, buď jsem nečetl, nebo jsou jen krátké a plánovací
Aeron nebol ani tak nejaký posun v deji, ale potvrdil teóriu o tom, že Euron nechal zabiť Balona - sám sa mu k tomu priznáva. A ak sa nestane zázrak, tak náš mokrý kňaz to má zrátané ;-)
@Katrina Ku koncu knihy, s tým by nebol problém, ak GRRM bude potrebovať chvíľkový informačný šum okolo Eurona a potom mu zasadí iného rozprávača (napríklad sa s niekým stretne). Len som vravel ku konci tej jeho jednej kapitoly, že by to bolo divné, keby tak rýchlo skončil, keď to vyzerá, že tam bol zasadený schválne.
Ale no, mohli by sme v neho trochu veriť. Ja dúfam, že šestku stihne do tohtoročných Vianoc. V každom prípade, od začiatku roka menej bloguje, čo beriem ako dobré znamenie, a predpokladám, že takto získaný čas venuje písaniu knihy. :roll:
Vichry snad ano, jednou. V dopsání celé ságy ale také nevěřím. Při troše štěstí po sobě Martin zanechá dostatek rozpracovaného materiálu, aby to někdo po vzoru Christophera Tolkiena dal dohromady a vydal. Nebo se najde pokračovatel, co to jako Brian Herbert a Kevin Anderson dopíše.
@p1e9t9r2 ja tiež neverím rozprávkam, ale som optimista :-) vo Víchry verím a verím, že nie dlho za nimi bude nasledovať Sen, resp. že majster bude žiť tak dlho, aby to celé dopísal
Jestli on si to jen nenechává, aby vydal oba díly posmrtně a stal se jedním s nejčtenějším autorem co nežije. (ale vzhledem k seriálu si myslím, že zájem o jeho knihy bude rychle klesat až na věrné fanoušky ASOIAF Peníze a dosaženou slávu už má, třeba opravdu zbývá jen poslední položka v jeho seznamu
Komentáře
zbytek jsem nečetl
ty kapitoly Arianne jsou první dvě a vypadá to že se to hýbe docela dost rychle
Arya - trochu se posunula, ale pokud sleduješ seriál, tak tam pro tebe nebude nic nového
Sansa - taky celkem posun (dějově úplně mimo seriál)
Theon - kecací a plánovací kapitola, ale stane se tam toho docela dost a je tam hodně Karstarků 8-O
Arianne I + Arianne II - cestovací kapitoly, hodně uvažování o tom co je, co by mohlo a co musí být + popis krajin a setkání s několika novýma postavama, na pozadí se stane jedna důležitější údálost
Victarion - čistě plánovací kapitola, ale pro Greyjoy-alergiky budiž útěchou, že je to kapitola krátká
Aeron - nečetl jsem
Tyrion + Barristan - už si nepamatuji, buď jsem nečetl, nebo jsou jen krátké a plánovací
Peníze a dosaženou slávu už má, třeba opravdu zbývá jen poslední položka v jeho seznamu