@Monte Karstark taky bych rád někdy vyhrál kulturně, ale když oni vždycky AIčka začnou dělat něco co se mi nelíbí a já musím přistoupit k preventivnímu vyhlazení =D Ale vždycky dbám na to, abych k tomu měl dost dobrou záminku.
@Gepeto Na vědu jsem vyhrál první hru. Za Norské vikingy. To je námořní velmoc a můžou velmi brzy expandovat za oceán. Takže jsem rychle obsadil co se dalo a světové vody ovládlo moje loďstvo. Pak jsem si mohl v klidu vyrábět rakety a posílat je do vesmíru. Když měl někdo kecy, nedostal se ani na břeh vlastní země. @Everett_Young Na kulturu jsem vyhrál druhou hru za Anglii. Taky námořní velmoc, ale hlavně mají muzea, do kterých se vejde 6 exponátů. A když ve starovšku a středověku potopíte hodně lodí. Je pak moře plné vraků, ze kterých je co tahat a plnit ta muzea. =D Na vojenskou agresi a expanzi mám rozjetou třetí hru za Aztéky. Ale asi to už nedohraji, protože uvažuji o koupi těch nových DLC a že si zkusím zahrát za Poláky. :-k
@Monte Karstark Ani ne, mapa byla tuším o 1 větší než standardní a pár civilizací jsem povypínal (jak už jsem psal). Největší chyba byla nechat Tomyris se se mnou kamarádíčkovat. :-) Nakonec jsem ji stejně vyhlásil válku, ale bylo už pozdě. Ostatní AI svoje náboženství tak moc nešířily.
Teď jsem Němec a poučen z předchozích nezdarů, sestrojil elek... ne, to ještě ne. Ale náboženský vítězství jsem vypnul a první ženskou, co jsem potkal, jsem vypráskal (Gorgo, ale řekla si o to sama). Pak mi vyhlásil válku Ghandi a Španělsko. Po tom, co jsem jim zajal asi 4 settlery, je to přestalo bavit a uzavřeli mír. Pak si takhle vylepšuji vztahy s Amerikou, abych s nimi uzavřel alianci (a dostal inspiraci), což šlo asi takhle: "Chcete být kamarádi?" "Ne!" "Chcete být kamarádi?" "Ne." "Chcete být kamarádi?" "Teď ne." "Chcete být kamarádi?" "VÁLKA!!!" No a samozřejmě po té, co jsem dobyl pár jejich měst, jsem já ten zlej válečnej štváč. Naštěstí vedu o několik technologií (přestože mám jenom 1 campus) a rozhodně mám ze všech největší teritorium. Navíc jakožto Němec mám Hansy místo průmyslových čtvrtí, které jsou o dost levnější, takže je mám v každém městě.
Už se poohlížím po nějakých modech, protože současná AI je vyloženě zoufalá...
Jako druhou sérii k Dank Soulz 3 jsem rozjel Life is Strange. Zatím jsem dohrál první kapitolu (mám koupených všech 5) a opravdu hodně mě to baví. Je to takový pohodový odpočinek po tom, co v dank soulz dostanete pořádně přes držku. Hrál tu LiS někdo? A jak se vám to líbilo?
@Monte Karstark zatím se mi to dost líbí. Soundtrack je opravdu bezva, Max je skvělá (málo kterou postavu jsem si oblíbil tak rychle a tak hodně) a celkové zpracování hry se mi líbí. Akorát mám takový pocit, že Chloe bude přesně ten typ, co si hraje na velkou drsňačku a pak stejně všechno failne, takže mě asi bude dost vytáčet. :roll: Doufám, že tam nebude ten stejný rádoby-morálkový systém voleb jako v Dishonored (protože dishonored jednička mě pěkně nasralo se svým "musíš se chovat slušně k lidem co tě chtěji zabít, jinak nedostaneš dobrej konec").
No ony ty konce nejsou tak jasně černobílé. Ani ta rozhodnutí mnohdy nejsou mezi tmou a sluníčkem. Po pravdě, ty volby spíš ovlivňují cestu a příběh, než samotný konec.
@Monte Karstark já to koupil ve výprodeji za 8E. Nejsem si jistý, jestli bych byl ochotný zaplatit plnou cenu. Mám odehráno 5 hodin a zbývá mi tak hodinka hry. Každopádně - výtvarná stránka hry je naprosto úžasná. Krásné, kreslené prostředí, perfektní hudební podkres a skvělý výběr hlasů pro namluvení postav. Je vidět, že s tvorbou prostředí si hodně vyhráli. Příběh je celkem jednoduchý, ale to se tak nějak dalo očekávat. Jinak je to standardní 2D puzzle plošinovka. Hádanky jsou celkem v pohodě, žádná není nijak složitá, ale ani úplně primitivní (na staré díly Tomb Raidera to nemá :-D ). Jediný problém s tím je hromada backtrackingu kdy běháš tam a zpátky v již prošlých oblastech. Ale pokud chceš odpočinkovou, skákačku s příjemnou atmosférou a hudbou, tak Seasons after Fall je dobrá volba.
potřebuju doporučit nějakou těžkou hru :) witcher je procházka parkem takže potřebuju něco co mi zase srazí sebevědomí hrál tu někdo Darko souls? trochu mě to láká ale japonský hry jsou divný :) je tam přemíra japonských šíleností nebo se to dá strávit?
@DanielSvatoš Vůbec. Příběh je vyprávěnej skrze svět takže občas je to trochu divný, ale o tom ta hra neni. Já zkoušel 2 pak mě to nějak opadlo a teď zkoušim 3, která je prej lepší než 2 (1 bez gamepadu je masochismus) a demons souls smolik pouze ps3.
@DanielSvatoš Dark Souls 3 je bezvadná. Ta hraje naprosto perfektní. Jedničku hraj kdyžtak až potom, je to snad nejhorší port, který jsem kdy viděl. Dvojka je nejslabší díl série. Takže doporučuju trojku a potom jedničku pokud máš gamepad nebo konzoli, ale v tom případě možná zkus spíš bloodborn. Každopádně Dark Souls 3 je dobrá výzva. (teď jsem dohrál první DLC a těším se na druhé)
@DanielSvatoš Příběh stejnak nepochopíš je to jedno velký WTF vyprávěný skrze svět. O příběhu to neni, ale o tom zabít všechno co se hejbe a překonat sám sebe v trpělivosti. :twisted:
@DanielSvatoš příběh trojky je po jedničce a dvojce, ale tam moc příběhu není nebo spíš je dost skrytý a stejně tak 90% je jen na výkladu (protože vývojáři jsou líní nějakej se s lorem srát a trolí tím hráče). Ale trojka je na rozehrání nejlepší.
@Mikke nevíš jak nějak pořádně namodovat jedničku aby byla hratelná na pc a klávesnici? Upřímně, 30fps, trhající se kamera a myš na obrazovce, to je celkem peklo.
Komentáře
@Everett_Young Na kulturu jsem vyhrál druhou hru za Anglii. Taky námořní velmoc, ale hlavně mají muzea, do kterých se vejde 6 exponátů. A když ve starovšku a středověku potopíte hodně lodí. Je pak moře plné vraků, ze kterých je co tahat a plnit ta muzea. =D
Na vojenskou agresi a expanzi mám rozjetou třetí hru za Aztéky. Ale asi to už nedohraji, protože uvažuji o koupi těch nových DLC a že si zkusím zahrát za Poláky. :-k
Teď jsem Němec a poučen z předchozích nezdarů, sestrojil elek... ne, to ještě ne. Ale náboženský vítězství jsem vypnul a první ženskou, co jsem potkal, jsem vypráskal (Gorgo, ale řekla si o to sama). Pak mi vyhlásil válku Ghandi a Španělsko. Po tom, co jsem jim zajal asi 4 settlery, je to přestalo bavit a uzavřeli mír. Pak si takhle vylepšuji vztahy s Amerikou, abych s nimi uzavřel alianci (a dostal inspiraci), což šlo asi takhle:
"Chcete být kamarádi?" "Ne!"
"Chcete být kamarádi?" "Ne."
"Chcete být kamarádi?" "Teď ne."
"Chcete být kamarádi?" "VÁLKA!!!"
No a samozřejmě po té, co jsem dobyl pár jejich měst, jsem já ten zlej válečnej štváč. Naštěstí vedu o několik technologií (přestože mám jenom 1 campus) a rozhodně mám ze všech největší teritorium. Navíc jakožto Němec mám Hansy místo průmyslových čtvrtí, které jsou o dost levnější, takže je mám v každém městě.
Už se poohlížím po nějakých modech, protože současná AI je vyloženě zoufalá...
na jejich foru (nevim jestli tam musíš mít účet)
hrál tu někdo Darko souls? trochu mě to láká ale japonský hry jsou divný :) je tam přemíra japonských šíleností nebo se to dá strávit?
@Mikke nevíš jak nějak pořádně namodovat jedničku aby byla hratelná na pc a klávesnici? Upřímně, 30fps, trhající se kamera a myš na obrazovce, to je celkem peklo.