Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
12526283031109

Komentáře

• AvivAviv
    upraveno 28. prosince 2017
    Já bych se mu nedivila, kdyby takhle telefonoval. Toto mal byť diel, kde zomrie Leia. Luka si mali nechať na devinu. Obzvlášť keď jeho smrť bola taká divná. To že zomrel pokojný a pri krásnom dvojitom západe slniečka je ok. To, že najprv sa nechá zabiť Kylom, potom zistíme, že ho nejde zabiť, lebo tam nie je (potiaľ je to ešte absolútne brilantné) a potom na tom ostrove vlastne predsa len zomrie... The hell?!
  • upraveno 28. prosince 2017
  • Hrozne sa mi páči scéna, kde chce spáliť komnatu s knihami, ale nedokáže to. A v tom momente akoby len tak mimochodom tam udrie blesk a on dostane lekciu o tom, ako nechať minulosť za sebou a vložiť dôveru a nádej v mladých a rozvoj. Jasné, že s ním príde aj temnota, ale stojí to za to. Och a má žiť v prítomnom momente. Psychologicky je to hotová hostina.
  • AvivAviv
    upraveno 28. prosince 2017
  • Zajímavé video, nicméně nijak řekněme zásadní, jak se domnívají v názvu videa :D

Prime Jedi.. Čili jakési jin/jan předaleké galaxie?
  • upraveno 28. prosince 2017
    Takže právě jsem film neplánovaně viděla podruhé (radši se neptejte proč a jak :D) a přidám pár postřehů:

- Last Jedi teď má sice pověst polarizujícího filmu a napoprvé jsem jsem taky z kina odcházela se smíšenými pocity, ale když už víte, co od filmu čekat, soustředíte se na úplně jiné věci. Tenhle film patří k vizuálně nejkrásnějším, které jsem tenhle rok viděla. Nejlepší herci jsou u mě pořád Driver (je na něm všechno vidět a dokáže gesty hrát způsobem, který obvykle ovládají jenom o dost starší herci) a Hamill (těžko se to popisuje, ale má zvláštní charisma a člověk čeká na každé jeho slovo).
    - Přiznávám, že jsem začala mít docela ráda Rey. Je snaživá, roztomilá (jak běhá, jak mluví) a rozkošně naivní.
    - Až napodruhé mi došlo, co nejspíš znamenalo, že Poe Dameron dostal velitelskou lekci. Vsadím se, že ve třetím díle to bude on, kdo povede odboj (možná společně s Finnem, který teď má důvod bojovat ne jenom za Rey, ale i za odboj). Takže to možná trochu umlčí lidi, co křičí o tom, jak Hvězdné války ovládla feministická propaganda.
    - Snoke je tu úžasný "magnificent bastard" :( a vlastně opak Yody
  • Mohla by si to posledné nejako rozviesť?
  • @Aviv Snoke by radši svého učedníka rozdrtil, než aby dovolil, aby ho přerostl. Yoda by naopak svého učedníka nikdy nevyužíval k vlastnímu prospěchu, ani by nevyžadoval absolutní poslušnost. Yoda taky uznal, že řád, kterého byl součástí, má svoje vady, to by Snoke nikdy neudělal.
  • Dík, hezký kontrast.
  • upraveno 30. prosince 2017
  • Jo, Yoda byl fantastický.
    Mohol by si trocha rozviesť, čo ti vadilo ohľadom Luka?
  • @Aviv to jak zahodil meč, jeho stravovací návyky, to že vůbec přemýšlel někoho zavraždit ve spánku (to je úplně mimo jeho postavu), a celá to že se mu nic vlastně nechce
  • Sranda, ja mám práve zahadzovanie meča rada.
    Všetko chápem, ale tie stravovacie návyky nie. Čo je zlé na rybách a mlieku?
  • Jo, je to od něj zlaté.
  • Technicky možno povedať, že Luke prestal byť jediom. Rey aj hovorí, že z neho Silu necíti. Zo všetkého ju vníma, len z neho nie. Úplne sa od nej odrezal. Ak je možné ísť od jedijstva k sithovstvu a späť a vice versa, je potom možné vybodnúť sa na oboje. Ja ho vnímam ako postavu tak troška paralelnú s duchovným, ktorý stratil vieru a už nerobí, čo robia duchovní a neidentifikuje sa ako duchovný. Alebo človek, čo drasticky zmenil politické presvedčenie. A pak přijde Rey a Yoda a konfrontujou a přesvědčí jej novými argumenty. Faktom je, že v tom nevidím lenivosť ("nic se mu nechce") a čo ja viem čo, ale fundamentálne zlomenie. Vôbec by ma neprekvapilo, keby sa jednalo o depresiu. Keby stiahnutie sa z diania považoval za to najbližšie náprave, potom sa práve pokúša o nápravu.
    Dá sa pochopiť, prečo miera jeho "pádu" mnohým nesadne. Asi by som s tým mala väčší problém, keby som mala predchádzajúce diely v čerstvejšej pamäti. Ale skrátka a dobre nečiní mi problém predstaviť si, ako mohol dospieť až sem. A do príbehu to dosť pasuje.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.