Já jsem na Zaklínače zvědavej z pozice diváka který nezná předlohu. Ani knížky, ani hry.. Viděl jsem kousek prvního dílu onoho původního seriálu, ale myslím že jsem ani ten jeden díl nedokoukal..
Plusy: + Yennefer vypadá hodně dobře + Ciri perfektní + Geraltova proměna po požití lektvaru vyvažuje jeho hezounství. Takhle má vypadat správnej hnusnej vědmák + cimetagrafie + akce Mínusy - stupidní medailon, měli jít buď s knižním nebo herním designem a ne s touhle Mortal Combat srajdou - Tris vypadá jako Yenefeřina matka, ale tohle byla výzva od začátku, holt těžko hrát postavu nebo pro ni shánět výběr, které je 100 ale vypadá na dvacet - přílišné zapojení Nilfgaardu (jehož vojáci pořád vypadají jako genitálie černošských důchodců) a Ciri. Měli by dělat první sérii především s povídek a dítě s impériem nechat na potom. Nedovedu si představit jak universem nepolíbený divák se v tomhle guláši orientovat. - hudba - renesance, Zaklínač je středověká záležitost, ten Terezín za Geraltem a Klepnou no nevim nevim. Samozřejmě neplatí, že čím více exkrementů a vnitřností nabalíte na lidi, tím realnější středověk, nějaké šedivé místnosti a ponuré zdi to je taky sci-fi, ale to neznamená, že z toho děláte div ne renesanci.
Celkově lepší než jsem předpokládal, věci budou potřebovat doladit zejména ne úplně dobrá hudba, ale věřím, že tu potenciál je. Dark Matters trailer mne zaujal víc. Důležité je, aby si scénaristi nevymýšleli zbytečný nesmysly a drželi se předlohového materiálu. Je vidět, že netflix hodně do toho vsadil v první sérii má být už prý bitva, je zajímavé kam se to za tu dekádu posunulo narozdíl od legendární telenovely, jejíž jméno nesmíme vyslovit, kde si museli vystačit s nechvalně proslulým rozpočtovým kladivem :twisted: Palce tomu hodně držím.
Originální, skvěle vypadající, viktoriánsky stylizovaná atmosférická fantasy s charismatickou Carou Delevingne v hlavní roli, navíc natáčená v Praze, to je Carnival Row, pro mne jedna z nejočekávanějších seriálových věcí letošního roku.
@Tyrion Lannister Tak je to pořád jen teaser... (což mimo jiné znamená, že použitá hudba se v seriálu vůbec nemusí objevit, nebo může být hodně pozměněná). A najít dnes čistě středověké prostředí v exteriérech s ohledem na zatížení rozpočtu je dost těžký úkol.
Watchmen na mě působí dost zmateně. Docela se toho bojím. Ale vzrostla chuť si zopakovat film. (Což byl u mě i jediný efekt filmového traileru na pokračování Jaye a Tichého Boba. Shodou okolností jsem před pár dny lákala kolegyni na Dogma. Asi si naplánuju Smithův maraton.)
U Picarda sálá z teaseru fajn atmosféra, ale náznaky děje mi zatím přijdou taky spíš rozpačité.
Uuuuu ten teaser na Picarda... Moc moc se těším! Předpokládám že Data na konci není Data ale B4 který má zkopírovanou paměť - tak jak bylo v Nemesis... A Sedmá! :)
Po šestém dílu jsem vzdala 3. sérii Daredevila. Co čtu různé reakce, tak jsou většinou nadšení, jak je to to nejlepší z Marvelu na Netflixu, ale já to dál nedokázala sledovat. Je to hrozně hrozně moc hloupé. Všichni se chovají jak idioti bez mozku. Zápletka slabá, z Matta je fňukna, Karen je pořád stejně na přesdržku, Foggy jen do počtu, Fisk nepředvádí nic než slovní onanii, která často ani nedává smysl. Nový záporák se sice teprve vybarvil, ale způsob, jakým se k tomu dopracoval... rvala jsem si vlasy zoufalstvím. Zlepší se to pak, nebo to pokračuje ve stejně blbém duchu až do konce?
Komentáře
Plusy:
+ Yennefer vypadá hodně dobře
+ Ciri perfektní
+ Geraltova proměna po požití lektvaru vyvažuje jeho hezounství. Takhle má vypadat správnej hnusnej vědmák
+ cimetagrafie
+ akce
Mínusy
- stupidní medailon, měli jít buď s knižním nebo herním designem a ne s touhle Mortal Combat srajdou
- Tris vypadá jako Yenefeřina matka, ale tohle byla výzva od začátku, holt těžko hrát postavu nebo pro ni shánět výběr, které je 100 ale vypadá na dvacet
- přílišné zapojení Nilfgaardu (jehož vojáci pořád vypadají jako genitálie černošských důchodců) a Ciri. Měli by dělat první sérii především s povídek a dítě s impériem nechat na potom. Nedovedu si představit jak universem nepolíbený divák se v tomhle guláši orientovat.
- hudba
- renesance, Zaklínač je středověká záležitost, ten Terezín za Geraltem a Klepnou no nevim nevim. Samozřejmě neplatí, že čím více exkrementů a vnitřností nabalíte na lidi, tím realnější středověk, nějaké šedivé místnosti a ponuré zdi to je taky sci-fi, ale to neznamená, že z toho děláte div ne renesanci.
Celkově lepší než jsem předpokládal, věci budou potřebovat doladit zejména ne úplně dobrá hudba, ale věřím, že tu potenciál je. Dark Matters trailer mne zaujal víc. Důležité je, aby si scénaristi nevymýšleli zbytečný nesmysly a drželi se předlohového materiálu. Je vidět, že netflix hodně do toho vsadil v první sérii má být už prý bitva, je zajímavé kam se to za tu dekádu posunulo narozdíl od legendární telenovely, jejíž jméno nesmíme vyslovit, kde si museli vystačit s nechvalně proslulým rozpočtovým kladivem :twisted: Palce tomu hodně držím.
(Což byl u mě i jediný efekt filmového traileru na pokračování Jaye a Tichého Boba. Shodou okolností jsem před pár dny lákala kolegyni na Dogma. Asi si naplánuju Smithův maraton.)
U Picarda sálá z teaseru fajn atmosféra, ale náznaky děje mi zatím přijdou taky spíš rozpačité.
https://www.joj.sk/zazi-viac/441761-jojka-zacina-nakrucat-velkolepy-serial-slovania-teste-sa-na-putavy-pribeh-a-velke-mena
Upútavka
https://www.facebook.com/wanda.hrycova/videos/10157420174340750/
tohle?
je to kvalita?
https://www.csfd.cz/film/389051-jekaterina/komentare/
Za sebe nevím, ale slyšel jsem pozitivní reference (na Slovensku to dokonce běželo v TV).
Ah, nyní to chápu. Aspoň je my, odpůrci mužského šovinismu, budeme moct náležitě nenávidět :twisted:
To já zatím neměl ambici na 3 řadu J.J. asi ji ani nenajdu dle ohlasů...