Jídlo a pití
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Docela by mne zajímalo, jestli i někde jinde se používá tady místní zvyk lít do uzené polívky na talíři mlíko (zchladne, je míň slaná a zjemní). Nebo povidla do fazolové polívky ? Zas jinde jsem slyšela o perníku do rajské, ale neměla jsem možnost to ochutnat. Krajové a místní speciality vždycky stojí za ochutnání :-)) Pak zjistíte, že i obyčejnou vaječinu (pro čechy míchaná vejce) můžete dělat spoustou způsobů :-)
Dělají se v naších krajích?
Papriky vyčistím, vykraju žebra, aby nepálily a umyju, pak naplním, pak hodím do vřelé vody na pár minut, aby se zatáhly a pak do pekáče a zapéct (když se nezatáhnou varem, mají tendenci při pečení vypadávat z lusků). No a hezky upečené servírovat s rajskou. Kdo chce knedlík, tak s knedlíkem, ale když jsou mladé drobné brambory, tak s nima :-)
(rýži do paprik nebrat :-) )
V závodní jídelně je servírují klasicky s rajskou, knedlíkem a maso je míchané s rýži tak 2:5. :-)
Kobzole :-) Vidím, že jsi našinec ? Kaj meškoš ? Joch sym je su iz Gorolji :-)
Jsem z Ostravy. Ale po našimu moc nemluvím. :-)
Už jsem myslela, že řekneš, že to ani nežvýkáš, jenom polykáš - ty závdní papriky :-D
Olorine - latina taky není zrovna pomístní :-D
Mne málem kleplo, když jsem u Diova chrámu v Olympii poslouchala výklad a džus sem a džus tam a chyběl jen orindž džus než mi došlo, že to má být Zeus / Zevs !
Olorin: Francouzi by se hádali. :-)