Ach, až teď jsem si všimla nové fotky v záhlaví - jak garda chrání Joffreyho. Působí to neskutečně humorně - rytíři se zkrvavenými meči a výhružnými postoji a za nimi staticky stojící dav. A Joff tam vypadá jako spoutaný :)
Alek: Krčím rameny. To bysme museli vědět, kdy to vlastně řekne. Jenom ať proboha to s Karstarkem Robb neudělá kvůli tomu, že se ozývá proti Jeyne. Už v knížce si mě v tu chvíli (a vlastně víc než kvůli Jeyne, což jsem i trochu chápala) proti sobě poštval. A Jeyne se snažím mít přese všechno ráda, ale po tomhle by to nešlo.
flanker.27: To mě zrovna nenapadlo, ale bylo by to skvělý.
Jinak si taky nemyslím, že Jeyne něco věděla. Jednak kvůli jejím reakcím a taky proto, že šestnáctiletý holky nejsou zrovna nejlepší herečky. Její matku nesnáším o to víc. Jedna z mála matek ve Westerosu, co takhle využívaj vlastní děti.
Já ji nemám ráda, protože (ikdyž do toho byla pravděpodobně vmanipulována) Robba "utěšovala" a k tomu je potřeba i její přičinění. O její ctěné matince ani nemluvím - tu bych hladila až do úplného vyhlazení!!!
Tyna: To souvisí s tou Martinovou neochotou vyjádřit se o některých věcech jasně. Ale asi to tak je. BTW Westerlingové nerovná se Sybel, jak už jsem zmiňovala výš ;)
Ale pokud si vzpomínám, Tywin mluvil o LORDU Westerlingovi. A strýček Jeyne byl taky pěkně podezřelá existence. Šedý vítr ho zdánlivě bez důvodu nemohl ani cítit a jednou ho i kousnul.
Stejně to byla velká náhoda, že se Robbovi bude líbit zrovna Jeyne. Pokud by mu ji strčili rovnou do postele, musela by hrát v tom komplotu aktivní roli. Nejspíš tam trávil hodně času a Jeyne byla jediná hezká dívka široko daleko.
Ben Nevis: A co Dacey Mormont? ;) Myslím, že z textu docela vyplývá, že Jeyne byla spíš jediná laskavá duše široko daleko. A nebyla by s Robbem, když mu Jon Umber přišel říct o bratrech, kdyby byli úplný cizinci. Je zvláštní, že o něčem Martin píše tak obšírně a něco naznačí v jedinej větě. Ale slouží mu vlastně ke cti, že něco takovýho dokáže.
Komentáře
Nevada: Proč tomu nevěříš? Já doufám, že v seriálu spolu budou mít pár scén, když vypadnul lord Umber, o to to pak bude smutnější.
Jinak si taky nemyslím, že Jeyne něco věděla. Jednak kvůli jejím reakcím a taky proto, že šestnáctiletý holky nejsou zrovna nejlepší herečky. Její matku nesnáším o to víc. Jedna z mála matek ve Westerosu, co takhle využívaj vlastní děti.
Zase jsem se tu veřejně ztrapnil :-(