Než jsem odešel do školy byl jsem v půlce a zas tak hrozný mi to nepřipadalo..."Líbila" se mi jak byla ztvárněná kapitánova dcera a sexu tam nebyo více než v knize.. Dokoukám vcer :-)
Právě Amoka vystihl Ašu přesně. Vůbec mi přijde ze všech malířů nejlepší. Jeho charaktery přesně odpovídají knize, to zase není taková legrace takhle skvěle trefit.
Ano, Yara nevypadá jako Aša v knize. Ale zároveň na mě v seriálu působí zatím hodně dobře a svou roli plní. Oslavné ódy tvůrců mou důvěru ještě násobí - je to navlas stejný případ jako v případě Ošy. Taky otevřeně říkali spolu s GRRM, že si uvědomují tu odlišnost oproti knižní předloze, ale prostě je ta představitelka natolik nadchla ztvárněním té postavy, že jim to za to stálo. A v případě Ošy se více než povedlo, GRRM podle ní hodlá i lehce modifikovat tu postavu, ve zdejších diskuzích slýchám jen pozitivní hodnocení... Takže shrnuto, pokud to bude v seriálu fungovat, já budu plně spokojen. Dovedu si představit i takový vývoj v dalších dílech, že kousnu změnu u Stannise a Melisandry - věřím, že ta seriálová zkratka může fungovat a zároveň zachovat ducha knihy. Co podle mě spíše nefunguje je Šae a Ros :-(
Komentáře