Hra o trůny 2x06 - Bohové staří a noví
Theon dokonává svůj mistrovský tah. Lannisteři vysílají Myrcellu na cestu. Arya se setkává s nečekaným návštěvníkem.
Dany přísahá, že si vezme, co jí patří. Robb s Catelyn se dozvídají zdrcující zprávu. Qhorin umožňuje Jonovi prokázat, co v něm skutečně je.
Číst celý článek zde
Dany přísahá, že si vezme, co jí patří. Robb s Catelyn se dozvídají zdrcující zprávu. Qhorin umožňuje Jonovi prokázat, co v něm skutečně je.
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
takže ná bude chybět nějakej průvodce = MeJen bude třeba - ale az v s03
Opravdu nechápu PROČ PROBOHA DĚLAJÍ Z JONA TAKOVÉHO ŇOUMU? Už v minulém díle se musel doprošovat místo toho, aby byl vybrán mezi průzkumínky.. Tady pořád tak nějak zmateně pobíhal - přesně v duchu "statečný, ale hloupý". Z knihy jsem neměla pocit, že by to byl takový trouba. A jestli z něho udělají dezertéra místo někoho, kdo se musel s těžkým srdcem podvolit rozkazu a plnit tajnou misi, tak mi opravdu zazdí moji obíbenou postavu..
- Jinak palec dolů má za mě ještě přepadení v Králově přístavišti.. Přišlo mi to takové nedotáhnuté, jak od studenta filmové školy..
- Dany normálka, už by jí měl fakt někdo napsat jiný scénář než 100x omleté: "Jsem Daenerys za Bouře zrozená...a vezmu si to co mi právem náleží..." Docela by se mi líbilo, kdyby jí někdo shrnul její prozatimní "úspěchy: dovolila zabít bráchu (OK byl trochu fanatik, ale ona se snaží prakticky o to samé co on, jen je nehořlavá), kvůli ní zemřel Drogo, její dítě, většina khalasaru je pryč nebo kaput, teď jí sebrali i draky..
- Robb klasika. Doteď se mi jeho linka opravdu líbila, nejvíc scéna s Jaimem a vlkem.. Teď ale ta scéna s maminkou, která mu klade na srdce, aby myslel na své povinnosti - ojoj, přijde mi, že už si tady připravují půdu pro RW - aby i nečtenář od začátku chápal, že to co udělá je průšvih.. A na to se opravdu netěším..
- Tywin a Arya, taky slušný průměr, až na to, že moc nepobírám, že nejmocnější muž není vůbec podezíravý k holce ze severu a ještě se jí svěřuje. BTW poznal Malíček, že to je Arya nebo ne? Nebylo to tak úplně zřejmé..
- Co se mi ale fakt líbilo byla Ygritte (přesně takhle jsem si jí představovala, bezva), Sandor (jeho little burd:)) a Theon! Tomu hajzlíkovi opravdu není co vytknout. Zahraný byl suprově..
Souhlasím s těmi, co si myslí, že Peter Dinklage v této epizodě herecky zakolísal. Jeho rozhovor s Joffem je opravdu divný, přehraný; že by nebyla další Emmy?
Ale jsem neskutečně nadšená z ostatních herců- Jack Gleeson jako Joffrey je naprosto dokonalý, už dlouho jsem neviděla tak dobrého mladého herce- má takové správné lesklé šílené oči.
A Alfie Allen by měl dostat nějakou cenu. To, co předváděl na začátku epizody bylo neskutečné. Jsem velkým fanouškem Theonových POV, protože je to podle mě nejzajímavější postava (pořád bojuje sám se sebou, není černý nebo bílý, dělá věci, ze kterých nemá radost), a mám pocit, že i z herectví Allena je vidět, jak je Theon roztržený v půli. A myslím, že jsem zahlédla slzy při popravě Rodrika.
A představitel Brana je naprosto přesvědčivý. "Did you hate us all the time?" mě rozbrečelo, ani nevím proč.
Ale v tomto díle opravdu již nebyla tak "napřesdržku" a bylo i de facto vysvětleno, proč si dovolí mluvit se šlechticem a králem jako rovný s rovným, takže jsem ochotna nad ní přimhouřit obě oči.. Doufám, že v tomto duchu to bude pokračovat..
Tento díl se mi víceméně líbil celý, vypíchnu jen některé scény:
- Theon Velký dobyvatel trpělivě vysvětlující rozespalému Branovi situaci (a celkově Zimohrad super, až na tu popravu, na tu jsem se nedívala), líbí se mi, že má Dagmer tolik prostoru, do seriálu mi ten herec neskutečně sedí...
- linka Daenerys mě fakt baví, její proslov na návštěvě u krále koření byl skvělý, sice jsem si zezačátku říkala, co to zas mele, ale ta pointa, že její sny se plní, byla výborná
- scéna Ohaře jako true knight velice potěšila
Spíš nechápu, proč tedy nepřijme nabídku druhého nejbohatšího muže..