Pokud má mít někdo z těch 4 Duncanových potomků POV v Hostině, tak je výběr ukrutně malý..... 1.novic Pate.....? 2.Aeron Mokrovlas - nepravděpodobné (potomci jsou v současnosti 3 muži a jedna žena) Greyjoyů je víc) 3. Areo Hotah.....? 4. Cersei - na Lannistery to nejde napasovat taky z důvodů počtu příbuzných v generacích 5. Brienne - pro hovoří výška, čest a štít v domácí zbrojnici (ale nepřeju to chudeře), ovšem její otec narozdíl od bratrů žije a proto musí být počítán taky. 6. Samwell - má hodně sester 7. Arya - hodně příbuzných 8. Jaimie - viz Cersei 9. Sansa - viz Arya 10. Aša - viz Aeron 11. Arys Oakheart z bílé gardy......? 12. Viktarion - viz Aeron 13. Arianne - mnoho Martelů Tak to bychom měli....takže možnosti jsou ve skutečnosti Pete, Areo, Brienne a Arys. Jeden z nich je určitě Duncanův potomek :-) Co vy na to, svazáci?
Jarla: a ti potomci jsou myšlení tak, že tvoří rodinu nebo jsou to levobočci rozeseti po kraji? Četla jsem jenom Tajemného rytíře, a tak neznám všechno o Dunkovi...
No myslím, že legitimní potomci nepadají do úvahy :-) Takže jsou nelegitimní všichni... A protože GRRM tvrdí, že jsou celkem 4....tak je třeba brát do úvahy všechny žijící a tudíž logicky i žijící rodiče a sourozence "podezřelého" - nejedná se o první generaci, ale logicky o vnuky a pravnuky....takže všechny v linii, co žijou. Proto jsem vyloučila ty, jejichž nejbližší příbuzní neodpovídají počtu 3 muži + 1 žena. Zbyly nám 4 jména Pate, Areo, Brienne a Arys. O třech z nich víme tak velké kulové, o Brienne víme, že její otec žije, ale jiné příbuzné v linii nemá. Takže tito 4 by prošli.
Jarla: Ono s tím počtem je to takové nejisté... Že jsou čtyři koluje na anglickém fóru už dlouho, ale když jsem pak hledala nějaké Martinovy výroky, které by to potvrdily (klasicky v "So Spake Martin"), tak jsem nic nenašla... Jen že nějaké jeho potomky (ve významu 'descendants') jsme už potkali.
Ale ovšem :-) Taky může kecat, že :-) Třeba jen ,aby to bylo zajímavější a fanoučci měli nad čím dumat....a pak to zahraje do kopřiv se slovy "já vám přece nikdy nesdliboval, že se dozvíte, kteří to jsou"....
Hmmm... může mi někdo říct kdo to je ten Duncan Vysoký?? (buď mám paměť děravou nebo nevim, v knížce jsem se o něm nic nedočetl (snad jen to, že byl členem KG))
Dunk nemusel lézt do postele nějaké zadané šlechtičně, ale nějaké nezadané a z jeho bastardu mohl Egg udělat legitimní potomky a sehnat jim nějaké dostatečně vhodné partie :)) Když vám bude král tvrdit že měď je zlato, tak se ukloníte a ještě poděkujete ... a během 4/5 generací se jeho děti mohli rozlézt do různých rodů :)
Miss: Veď práve o to v tých článkoch ide... Súhlasíš s tým a ani nevieš o čo ide... A naraz si nesprávne prdneš na nete a zistíš, že si tým tie podmienky porušila a toje pozitívne pre nich :) Ale raz som si inštaloval EADM a tie podmienky tam neboli (alebo sa načítavali) a ja som rýchlo súhlasil a šiel ďalej, takže ak by ma žalovali, môžem povedať, že sa mi tie podmienky nezobrazili a teda som nesúhlasil doslova s ničím .D
Někde, už nevim, kde sem se dočet že je nějáka věstba v níž se píše, že na trůnu bude sedět muž beze stínu. Neznamená to že Stannis vyhraje válku? Teda pokud sem si to nějak nesplet.
To se mi zdá moc optimistické. Já momentálně pochybuju., že ještě bude nějaký Sever. IMHO skoro všichni umřou (třeba i v "poslední bitvě" - Arya, Dany...) a zbytek přeživších se bude snažit dát dohromady to, co z království zbylo...
Stark z hor: Jo, takhle by se mi to taky líbilo (až na ty Železné ostrovy, tam by vládla Aša a Theon by byl její pravá ruka a vzal by si za manželku Jeyne Poole:-D)...:-)
A hlídka bude mít příliv rekrutů od šlechty, počínaje starym Tarllym, přes kupu Freyů, Tyrellů, pár železnejch až po Malíčka... no a velet jim nebude nikdo jinej než Bolestínskej Ed, kt.svoje zvolení bude brát, pochopitelně, jako další z náschválů proti němu :-D
jo a Dany s Jonem se potkaj mezi Ašajem a Zdí, každej "dorazí Jiný z jiný strany" :-) Dany bude mít Drogona, Jon bude ovládat Ducheriona (Duch a Viserion se u největšího čarostromu světa teatrálně rozeběhnou proti sobě a místo nárazu se objeví bílý záblesk protkanej rudejma žilkama a stane se z nich chlupatej drak vyjící na měsíc), akorát ještě nevim, kdo bude ovládat toho zelenýho...
Komentáře
1.novic Pate.....?
2.Aeron Mokrovlas - nepravděpodobné (potomci jsou v současnosti 3 muži a jedna žena) Greyjoyů je víc)
3. Areo Hotah.....?
4. Cersei - na Lannistery to nejde napasovat taky z důvodů počtu příbuzných v generacích
5. Brienne - pro hovoří výška, čest a štít v domácí zbrojnici (ale nepřeju to chudeře), ovšem její otec narozdíl od bratrů žije a proto musí být počítán taky.
6. Samwell - má hodně sester
7. Arya - hodně příbuzných
8. Jaimie - viz Cersei
9. Sansa - viz Arya
10. Aša - viz Aeron
11. Arys Oakheart z bílé gardy......?
12. Viktarion - viz Aeron
13. Arianne - mnoho Martelů
Tak to bychom měli....takže možnosti jsou ve skutečnosti Pete, Areo, Brienne a Arys. Jeden z nich je určitě Duncanův potomek :-) Co vy na to, svazáci?
A protože GRRM tvrdí, že jsou celkem 4....tak je třeba brát do úvahy všechny žijící a tudíž logicky i žijící rodiče a sourozence "podezřelého" - nejedná se o první generaci, ale logicky o vnuky a pravnuky....takže všechny v linii, co žijou. Proto jsem vyloučila ty, jejichž nejbližší příbuzní neodpovídají počtu 3 muži + 1 žena. Zbyly nám 4 jména Pate, Areo, Brienne a Arys. O třech z nich víme tak velké kulové, o Brienne víme, že její otec žije, ale jiné příbuzné v linii nemá. Takže tito 4 by prošli.
Robert Strong
jo a Dany s Jonem se potkaj mezi Ašajem a Zdí, každej "dorazí Jiný z jiný strany" :-)
Dany bude mít Drogona, Jon bude ovládat Ducheriona (Duch a Viserion se u největšího čarostromu světa teatrálně rozeběhnou proti sobě a místo nárazu se objeví bílý záblesk protkanej rudejma žilkama a stane se z nich chlupatej drak vyjící na měsíc), akorát ještě nevim, kdo bude ovládat toho zelenýho...