!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
12829313334243

Komentáře

• upraveno 24. srpna 2012
    Pokud má mít někdo z těch 4 Duncanových potomků POV v Hostině, tak je výběr ukrutně malý.....
    1.novic Pate.....?
    2.Aeron Mokrovlas - nepravděpodobné (potomci jsou v současnosti 3 muži a jedna žena) Greyjoyů je víc)
    3. Areo Hotah.....?
    4. Cersei - na Lannistery to nejde napasovat taky z důvodů počtu příbuzných v generacích
    5. Brienne - pro hovoří výška, čest a štít v domácí zbrojnici (ale nepřeju to chudeře), ovšem její otec narozdíl od bratrů žije a proto musí být počítán taky.
    6. Samwell - má hodně sester
    7. Arya - hodně příbuzných
    8. Jaimie - viz Cersei
    9. Sansa - viz Arya
    10. Aša - viz Aeron
    11. Arys Oakheart z bílé gardy......?
    12. Viktarion - viz Aeron
    13. Arianne - mnoho Martelů
    Tak to bychom měli....takže možnosti jsou ve skutečnosti Pete, Areo, Brienne a Arys. Jeden z nich je určitě Duncanův potomek :-) Co vy na to, svazáci?
    Jarla: a ti potomci jsou myšlení tak, že tvoří rodinu nebo jsou to levobočci rozeseti po kraji? Četla jsem jenom Tajemného rytíře, a tak neznám všechno o Dunkovi...
    No myslím, že legitimní potomci nepadají do úvahy :-) Takže jsou nelegitimní všichni...
    A protože GRRM tvrdí, že jsou celkem 4....tak je třeba brát do úvahy všechny žijící a tudíž logicky i žijící rodiče a sourozence "podezřelého" - nejedná se o první generaci, ale logicky o vnuky a pravnuky....takže všechny v linii, co žijou. Proto jsem vyloučila ty, jejichž nejbližší příbuzní neodpovídají počtu 3 muži + 1 žena. Zbyly nám 4 jména Pate, Areo, Brienne a Arys. O třech z nich víme tak velké kulové, o Brienne víme, že její otec žije, ale jiné příbuzné v linii nemá. Takže tito 4 by prošli.
    Jarla: Ono s tím počtem je to takové nejisté... Že jsou čtyři koluje na anglickém fóru už dlouho, ale když jsem pak hledala nějaké Martinovy výroky, které by to potvrdily (klasicky v "So Spake Martin"), tak jsem nic nenašla... Jen že nějaké jeho potomky (ve významu 'descendants') jsme už potkali.
    Ale ovšem :-) Taky může kecat, že :-) Třeba jen ,aby to bylo zajímavější a fanoučci měli nad čím dumat....a pak to zahraje do kopřiv se slovy "já vám přece nikdy nesdliboval, že se dozvíte, kteří to jsou"....
    Podle mě je Brienne jasná...
  • upraveno 26. srpna 2012
    Ja s tebou suhlasim. Brienne je vo vela ohladoch totozna s Duncanom.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 27. srpna 2012
  • upraveno 27. srpna 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 27. srpna 2012
    Phoeba: V Piesni ten štít poriadne nebol, ale v D'nE vraj bol ;)
    pretty strong hint... mňa to teraz trklo
    Robert Strong
    Hmmm... může mi někdo říct kdo to je ten Duncan Vysoký?? (buď mám paměť děravou nebo nevim, v knížce jsem se o něm nic nedočetl (snad jen to, že byl členem KG))
    upraveno 27. srpna 2012
  • Dunk nemusel lézt do postele nějaké zadané šlechtičně, ale nějaké nezadané a z jeho bastardu mohl Egg udělat legitimní potomky a sehnat jim nějaké dostatečně vhodné partie :)) Když vám bude král tvrdit že měď je zlato, tak se ukloníte a ještě poděkujete ... a během 4/5 generací se jeho děti mohli rozlézt do různých rodů :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. srpna 2012
    upraveno 27. srpna 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. srpna 2012
    upraveno 27. srpna 2012
    Miss: Veď práve o to v tých článkoch ide... Súhlasíš s tým a ani nevieš o čo ide... A naraz si nesprávne prdneš na nete a zistíš, že si tým tie podmienky porušila a toje pozitívne pre nich :) Ale raz som si inštaloval EADM a tie podmienky tam neboli (alebo sa načítavali) a ja som rýchlo súhlasil a šiel ďalej, takže ak by ma žalovali, môžem povedať, že sa mi tie podmienky nezobrazili a teda som nesúhlasil doslova s ničím .D
    Ja som si to raz prečital aj s tymi odkazmi a neviem Čim všetkym.. Inštalacia Fallout NW trvala asi 4 hodiny :D
  • upraveno 30. srpna 2012
    Někde, už nevim, kde sem se dočet že je nějáka věstba v níž se píše, že na trůnu bude sedět muž beze stínu. Neznamená to že Stannis vyhraje válku? Teda pokud sem si to nějak nesplet.
  • upraveno 30. srpna 2012
    Nič také tam nebolo, to si si musel spliesť knihy :)
  • upraveno 1. září 2012
  • upraveno 1. září 2012
    To se mi zdá moc optimistické. Já momentálně pochybuju., že ještě bude nějaký Sever. IMHO skoro všichni umřou (třeba i v "poslední bitvě" - Arya, Dany...) a zbytek přeživších se bude snažit dát dohromady to, co z království zbylo...
  • upraveno 1. září 2012
    Stark z hor: Jo, takhle by se mi to taky líbilo (až na ty Železné ostrovy, tam by vládla Aša a Theon by byl její pravá ruka a vzal by si za manželku Jeyne Poole:-D)...:-)
  • upraveno 1. září 2012
    A hlídka bude mít příliv rekrutů od šlechty, počínaje starym Tarllym, přes kupu Freyů, Tyrellů, pár železnejch až po Malíčka... no a velet jim nebude nikdo jinej než Bolestínskej Ed, kt.svoje zvolení bude brát, pochopitelně, jako další z náschválů proti němu :-D

jo a Dany s Jonem se potkaj mezi Ašajem a Zdí, každej "dorazí Jiný z jiný strany" :-)
    Dany bude mít Drogona, Jon bude ovládat Ducheriona (Duch a Viserion se u největšího čarostromu světa teatrálně rozeběhnou proti sobě a místo nárazu se objeví bílý záblesk protkanej rudejma žilkama a stane se z nich chlupatej drak vyjící na měsíc), akorát ještě nevim, kdo bude ovládat toho zelenýho...
  • upraveno 1. září 2012
    Skvěle propracované:-DDD Třetího draka bude ovládat třetí Targaryen... Co třeba můj oblíbenec Bronn?:-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.