Happy end

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.

11416181920

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Everett_Young napsal(a):

@Achileus Však u nich to taky byla dobrá polovina. Jak říkal Jorah (myslím že to byl Jorah): "Když se narodí nový Targaryen, bohové si hodí mincí, jestli to bude génius nebo šílenec"

Takže Daenerys a Aegon VI. jsou šílenci?
    P.S neřekl to Jaetherys II.?
  • @JoffreyWater Ano, rozhodně jí unesl a znásilnil image image
  • @Everett_Young No, rozhodně se vykašlal na svoji ženu, začal si románek s jinou ženou, kvůli čemuž jen tak mimochodem byla válka. To mi přijde jako dost bezohledné chování.
    Everett_Young napsal(a):

@JoffreyWater Ano, rozhodně jí unesl a znásilnil image image

Ale fuj tohle může vymyslet jenom psychopat, jako Ramsay Snow, nebo Martin
    Čím dál víc ve mně sílí podezření, že Ramsay odhaluje skryté touhy mistra :-D
  • @Achileus No, Daenerys "MÁDR OF DRÁGNS" napůl šílená je, hlavně si myslí jak to všem "uchvatitelovým psům" natře. Přitom není schopná si ani vyslechnout pravdu o tom co provedl její otec a megalomanské sklony se u ní nezapřou. Aegon je tam zatím krátce, takže se nestihl moc vybarvit.
    Everett_Young napsal(a):

@Achileus No, Daenerys "MÁDR OF DRÁGNS" napůl šílená je, hlavně si myslí jak to všem "uchvatitelovým psům" natře. Přitom není schopná si ani vyslechnout pravdu o tom co provedl její otec a megalomanské sklony se u ní nezapřou. Aegon je tam zatím krátce, takže se nestihl moc vybarvit.

Napůl šílenci je 90% postav a podle mě se Dany řadí k těm "normálnějším"
  • @JoffreyWater Taky za to pak po právu dostal kladivem po kedlubně. Jestli hledáš advokáta pro to co ty dva ňoumové provedli, tak hledej někoho jiného, ale podíleli se na tom jak Rhaegar tak Lyanna.
  • Však Aerys také nebyl šílený od dětství, on zešílel postupem času. Já si myslím, že Daenerys se dostane do západozemí, ale už to nebude ta dobrosrdečná a spravedlivá Daenerys, ale nový mad king.
    JoffreyWater napsal(a):

Však Aerys také nebyl šílený od dětství, on zešílel postupem času. Já si myslím, že Daenerys se dostane do západozemí, ale už to nebude ta dobrosrdečná a spravedlivá Daenerys, ale nový mad king.

Snad Madquen ne?
  • @Achileus To řekni těm které uosvobozovala k smrti. A že jich není málo. Nejhorší je, že ona to ani nevidí, pořád si myslí jak každý na světě čeká s její fotkou nalepenou na dveřích až ho Daenerys za bouře zrozená přijde osvobodit.
  • @Achileus Jo, takhle jsem to myslel :D
  • No Daenerys je správnej Targaryen - šílenec :D. Její pokus o vládnutí dopadají čim dál líp... Doufam, že se nikdy nedostane do západozemí byla by to tragedie větší než White walkers. Přijde mi, že chudák Baristan se smiřuje, že bude chránit dalšího šílence.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. června 2014
    @JoffreyWater @Achileus
    Tak pre urovnanie.

Starkom sa vyčíta, že začali vojnu. Keby Bran neochrnul a Cat to nevyšetrovala, nedialo by sa to a dialo sa to kvôli incestu dvoch Lannisterov. Keby Joffrey neveril, že Ned je zradca, nepopravil by ho a nič z toho by sa nedialo. A dialo sa to kvôli incestnému vzťahu dvoch Lannisterov, najmä kvôli mocibažnosti a pomstychtivosti jednej postavy (pričom táto mocibažnosť a pomstychtivosť sa dá ešteospravedlniť), ktorá svoje machinácie ospravedlňuje ochranu detí, v mene ktorých napáchala viac neprávostí, než všetci Starkovia dohromady.

Vy ste vytiahli, že Starkovia môžu všetko, že ich tak zaslepene obdivujeme. Lenže s tým ste začali vy. Tak nám nevkladajte do rúk zbraň, ktorou stemierili vy. Lannisterovia v porovnaní napáchali viac zla ako dobra, ale to je v pohode. Starkovia napáchali to málo zla kvôli tomu, ako im Lannisterovia ublížili. Keby Joffreynepopravil Neda, Arya by nescvokla, keby Bran neochrnul, Cat by to nevyšterovala, keby Cersei nebola taká šľapka, Robb by nemusel ísť do vojny. Toto je ten alogizmus, kvôli ktorému s vami nie je možné viesť normálnu diskusiu. Lannisterovia spravia niečozlé. Starkovia niečo dobré. Starkovia začnú kvôli tomuzlému robiť tiež niečo zlé zatiaľčo Lannisteri, ktorí sa už nemajú čoho báť (a aj to si museli prejsť traumami), spravia dobro. Vy ako výsledok vidíte, že Lannisteri sú tak dobrí, pretože absolútne ignorujete minulosť. To je ako keď Peter ukradne Majkovi vláčik, pretože sa mumstí, že mu Majko ukradol koníka, ale mamička vidí len to,že Peter ukradol Majkovi vláčik.

Takisto keď Tywin urobí úplne chladnú pragmatickú vec, je to kúl vodca. Keď Robb urobí trocha pragmatickú vec, jeto pokrytec. Keď Jaime vyhodí dieťa z okna, zabudneme na to. Keď Arya podrže nejakého speváka, je to strašné.

Vo výsledku, ak sa vám záporáci a Lannisterovia páčia, nič proti, sú rôzne aspekty ako si obľúbime postavu. Ale tvriť, že Starkovia nie sú tak dobrí a že Lannisteri sú tí chudáčikovia a ospravedlňovať ich takýmto alogizmom, aký som vyššie opísal (to je asi zase pochytené zo seriálu), to je dosť blbé. A hlavnenelogické.

Ja tu síce hájim Starkov, ale tiež ih nepovažujem za dokonalosť. Len aspoň vidím, že väčšina ztoho, čo sa im stalo, je práca Lannisterov. A takisto zatiaľčo Branovi vyčítam naivnosť, Sanse pasívnosť a Aryii tvrdohlavsť, Jaimemu vyčítam egoizmus, Cersei bezcitné sebectvo a Tywinovi to isté. Tam kde Starkovi vyčítam charakterový fail, Lannisterovi vyčítam smrť nevinného. To nie sú dve rovnocenne zlé veci.
  • Mě by jenom zajímalo jak dřívější Targaryenové ovládali svoje draky. Napadlo mě že pomocí těch rohů, co jeden z nich mají Greyjoyové. Danyni draci moc ochočení nejsou a dělají si co chtějí, a když Aegon a jeho sestry dobývali westeros tak museli mít něco čím donutili draky k poslušnosti. A ve valyrii dračí lordi také ty draky museli nějak ovládat, aby nežrali a neupalovali lidi na potkání.
  • upraveno 19. června 2014
    @Gepeto Já netvrdím že válku rozpoutali Starkové. Jak jsem psal, na obou rodech jsou pozitivní i negativní vlastnosti, ale prostě jsem si víc oblíbil Lannistery. A o tom, kdo válku rozpoutal, by se mohly vést nekonečné debaty. Byl to snad malíček, který donutil Lysu otrávit jejího manžela a napsat dopis její sestře kde z toho viní Lannistery? Nebo to byla Lysa? Nebo to byl Jaime když vyhodil Brana z okna? Nebo to byl Joffrey když nechal popravit Neda? Nebo to byl Ilyn Payne? Nebo Tywin? Kdo je za tu válku vlastně zodpovědný?
    Achileus napsal(a):

Tak když je mi čtrnáct nepotáhnu do války, ale přenechal bych to nějákému schopnému lordovi, takže podle tebe je Catelyn expertka přes strategii a politiku?

A nebude ti tak ten lord zase utierať zadok? :D Toto sa už ani nedá brať vážne
  • @JoffreyWater No, kdo ví co má Victarion vlastně za roh. Aby se taky nestalo akorát to, že na něj zatroubí a draci ho přiletí sežrat =D (což by se mi celkem líbilo)
  • @Everett_Young Mě jenom zajímá jak ovládat draky, dřívější dračí lordi je taky museli nějak donutit k poslušnosti.
    JoffreyWater napsal(a):

@Gepeto Já netvrdím že válku rozpoutali Starkové. Jak jsem psal, na obou rodech jsou pozitivní i negativní vlastnosti, ale prostě jsem si víc oblíbil Lannistery. A o tom, kdo válku rozpoutal, by se mohly vést nekonečné debaty. Byl to snad malíček, který donutil Lysu otrávit jejího manžela a napsat dopis její sestře kde z toho viní Lannistery? Nebo to byla Lysa? Nebo to byl Jaime když vyhodil Brana z okna? Nebo to byl Joffrey když nechal popravit Neda? Nebo to byl Ilyn Payne? Nebo Tywin? Kdo je za tu válku vlastně zodpovědný?

1) To je pravda, tosom skôr mieril na toho druhého, nie na teba
    2) Všimol si si, že v tom výpise nie je meno jediného Starka? ;-) To je to, čo vravím. Môžeme o tom diskutovať, ale Starkovia sú vo vinnovom rebríčku stále pod Lannistermi.
    @JoffreyWater Možno sú prepojení. Dany tiež Drogona neučila k poslušnosti mágiou. A že Drogon nie je mocposlušný? No, to nemusel byť ani Balerion, alektorý majster by to dokroniky napísal? V Biblii tiež nieje kritika Ježiša a v kronikách víťazov nenájdeš skutočné správanie tamojších drakov. Teda ak GRRMnepotvrdil,ženaozaj boli poslušní.
  • @Gepeto Ale tak nějak je museli donutit aby útočili na nepřátelské armády a při cestě do westerosu nepožírali jejich vojáky. Nebo aby na nich mohli létat aniž by je ten drak odvezl někam jinam než měli v plánu. A pro doplnění příspěvku... Mohl za to snad Ned když se dozvěděl pravdu o Joffreyho původu a rozhodl se s tím jít na veřejnost? Mohla za to Catelyn když zajala Tyriona? Prostě nelze ukázat na jednoho člověka a říct "ten je za to zodpovědný".
  • Imho základ zasel Malíček a zbytek sehrála Ega obou rodů :). Přijde mi to stejny jako tvrdit, že za vypuknutím 1. světové války byl atentát na následníka trůnu. Pro mě to byla jen vhodná záminka pro nevyhnutelnou válku..
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Achileus Neodmazávej prosím závěrečný tag "< /blockquote >", blbě se po Tobě ty příspěvky čtou.
    Achileus napsal(a):

Nevada napsal(a):

Achileus napsal(a):

Co by jsi čekal od rozmazleného spratka, kterému maminka v jeho šestnácti utírá zadek

Čtrnáctiletý, který táhl do války a neměl nikoho jiného, komu mohl důvěřovat, a na koho by se obrátil o radu, aniž by přitom nevypadal jako neschopný.
    Tak když je mi čtrnáct nepotáhnu do války, ale přenechal bych to nějákému schopnému lordovi, takže podle tebe je Catelyn expertka přes strategii a politiku?
    Jaksi neměl moc na výběr, pokud chtěl osvobodit otce. A ano, Catelyn měla dobrý přehled ohledně politiky. Ve strategii sice nebyla Tywin, ale dobře poradit uměla. Vždyť si tu knihu přečti, je velmi dobrá. A je to tam vysvětlené, i včetně toho velení.
    Rickon napsal(a):

No uplně vidim, jak se necha nezkušený Robb rozmáčknout o Twins když může couvnout za Moat Cailin :D. Myslim, že by jedna armáda Seveřanů, který vydaj za dva muže proti Tywinovo jižanům měla furt na vrch díky výhodě Moat Cailin :)

No, to sice může. A co dál? Stáhl by se až na Zimohrad a vyhlížel kdy se Tywin vylodí na západním pobřeží a přijde si to vyřídit za ním? On potřeboval na jih, ne na sever.
    A jak je to s "jeden seveřan vydá za 100 permoníků" už Lannisteři vysvětlili u Pobočníkovy věže.
    Jednou z mrtvol byl Desmond, který jí tenkrát ukázal svůj meč a slíbil, že bude ochraňovat jejího otce. Ležel na zádech, slepě hleděl do stropu a přes oči mu lezly mouchy. Blízko něho byl mrtvý muž v rudém plášti s přílbou, na níž byl znak lva Lannisterů. Jenom jeden ale. Každý seveřan má cenu deseti jižanských mečů, ujišťoval ji Desmond. „Ty lháři!“ vyjekla a v náhlém hněvu do mrtvého těla kopla.
  • Ono za to že si Lannisterové zezačátku ve válce vedli bídně byl Jaime. Kdyby se nenechal takhle blbě vlákat do pasti a vyslal napřed zvědy jestli náhodou v tom lese není mnohem větší armáda která jenom čeká na to až se tam objeví aby ho mohli zajmout, tak by vyhráli hned. Jenže ne, on radši jede v čele pár vojáků pronásledovat pár zvědů do šeptajícího lesa, který je příhodné místo na připravení pasti.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    JoffreyWater napsal(a):

Ono za to že si Lannisterové zezačátku ve válce vedli bídně byl Jaime. Kdyby se nenechal takhle blbě vlákat do pasti a vyslal napřed zvědy jestli náhodou v tom lese není mnohem větší armáda která jenom čeká na to až se tam objeví aby ho mohli zajmout, tak by vyhráli hned. Jenže ne, on radši jede v čele pár vojáků pronásledovat pár zvědů do šeptajícího lesa, který je příhodné místo na připravení pasti.

Kdyby byly v řiti ryby, nebyly by rybníky :)
  • @Nevada Jenom říkám kdo může za počáteční bídnou situaci Lannisterů.
    JoffreyWater napsal(a):

@Gepeto Ale tak nějak je museli donutit aby útočili na nepřátelské armády a při cestě do westerosu nepožírali jejich vojáky. Nebo aby na nich mohli létat aniž by je ten drak odvezl někam jinam než měli v plánu. A pro doplnění příspěvku... Mohl za to snad Ned když se dozvěděl pravdu o Joffreyho původu a rozhodl se s tím jít na veřejnost? Mohla za to Catelyn když zajala Tyriona? Prostě nelze ukázat na jednoho člověka a říct "ten je za to zodpovědný".

1) To je tiež pravda.
    2) To som tam tiež spomenul. Starkovia sú v tom rebríčku stále nižšie. Cat musela zajať Tyrion a riešiť pád jej dieťaťa, Ned musel povedať, čo je pravda. Cersei spať s Jaimem nemusela. To sú dva úplne odlišné druhy vín.
  • @Gepeto Ned nic říkat nemusel, to bylo jenom o jeho charakteru, stejně tak to bylo o charakteru Jaimeho a Cersei.
  • @Nevada Na Severu by počkal jak dopadnou Baratheoni :). Myslim, že nemohl očekávat co se stalo Renlymu, který měl armádu o velmi zajímavém počtu vojáků. Pro mě osobně už byl osud Neda zpečetěn, tak bych se osobně nevrhal do sebevražedný mise. Přišlo mi, že kdyby zůstal loajální a podvolil se pod Ironthrone, tak by ho nechal Stannis ať si řiká třeba císař..
  • @Rickon To si nemyslím, Stannis chtěl vládnout celému westerosu, nenechal by Robba aby si sever zabral pro sebe a odtrhl ho od vlivu koruny.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.