Happy end

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Neda se prehlednout, ze vsichni spekulujete ze saga skonci tak, ze se Jon ozeni s Dany. Jenze ktera prace GRRM koncila happyendem nebo stastne? Behem cteni Pisne mi pripada, ze vsichni Starkovic se stanou nastroji k ukonceni valky ale panovniky ne, Jediny panovnik ze Starku me napada malicky Rickon. Protoze vsichni maji svou ulohu, Bran - magie, Sansa - politika, Arya - assasinsky stin, Robb byl valecnik a na Jonovi bude braneni Severu (mozna diky tomu ze je Targanyen mu pomuze brani i Dany). Ale Rickon je jeste maly, jeho cas teprve prijde a co na nej bude zbyvat kdyz mu sourozenci vycisti pole? Myslim, ze vladnuti.

11415171920

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Rickon napsal(a):

Na Severu by počkal jak dopadnou Baratheoni :). Myslim, že nemohl očekávat co se stalo Renlymu, který měl armádu o velmi zajímavém počtu vojáků. Pro mě osobně už byl osud Neda zpečetěn, tak bych se osobně nevrhal do sebevražedný mise. Přišlo mi, že kdyby zůstal loajální a podvolil se pod Ironthrone, tak by ho nechal Stannis ať si řiká třeba císař..

O Baratheonech a jejich pohybu, natož síle, neměl v té době zprávy. Ani nevěděl, na čí stranu se přidají, pokud se do sporu přidají.
    Ty bys nechal hnít otce (dle tvého mínění křivě) obviněného ze zrady ve vězení? Nu, i takoví jsou v Západozemí, to je fakt. Robb Stark ale mezi ně nepatřil.

Stannis že by co? Asi jsme vážně četli každý jiné knihy.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoffreyWater Ale zrovnávať, že Ned vyrobil vojnu svojímdobrom je rovnaké, ako že Cersei vyrobila vojnu zlom jeproste divné.

Tak scenár, aby Starkovia boli len tí dobrí:
    Robb zostáva na Zimohrade, odprosí Joffreyho, aby mu odpustil zrady jeho rodu, Neda vyhlási sa nehodého otca, nechajú ho hniť na hradbách. Catlyn sa vracia na Zimohrad, aby pomohla Robbovi vo vláde, v ktorej nebudú panovať hlúposti ako pomsta milovaných. Obaja na Neda samozrejme zabudnú. Sansa si vezme Joffreyho, vypľuje mu zopár detí a potom zomrie ubitá k smrti alebo spácha harakiri. Arya zabudne na svoj zoznam, ospravedlní sa ujovi Celagnovi a vezme si ho za muža. Bran začne maľovať ilustrácie k historickým knižkách a to bude pointa jehoživota. Zabudne,že ľudká rasa vôbec kedy mala nohy. Rickon bude nadšený zomsrti otca a stane sa zneho čestný rytier.

A židna vojna by nebola a Lannisteri žili šťastne až do smrti.
    Ale aj tu by sa na Starkov zase sťažovali.
  • Za tu válku prostě může G.R.R.Martin :D
  • @Nevada Myslel jsem, že jemu jedno jak si bude řikat, ale Sever bude patřit furt k 7 kralovstvím :) Jen mě pokaždý chytáš za slovo :d
    No Baratheoni shromáždili vojsko evidentně s cílem zachránit Jofa :d
    Rickon napsal(a):

Myslel jsem, že jemu jedno jak si bude řikat, ale Sever bude patřit furt k 7 kralovstvím :) Jen mě pokaždý chytáš za slovo :d
    No Baratheoni shromáždili vojsko evidentně s cílem zachránit Jofa :d

Tak se vyjadřuj přesně ;)
    Navíc Stannis by IMO nestrpěl, aby si Robb říkal král, ani kdyby ten mu přitom odpřisáhl věrnost.

O Stannisovi nevěděl nic ani Ned, a to byl v Králově přístavišti. Odkud to měl vědět Robb? O Renlym a jeho spojení s Tyrelly se taky vědělo až později. U Dvojčat to Robb nemohl tušit. Posuzuješ ty události se znalostmi kompletní ságy a navíc zpětně.
  • @Nevada Po statnicích si dam repete celý ságy a snad seženu v eng i ty dva díly potulnýho rytíře co mi chybí. Hlavně si to dost idealizuju, jak se mi hodí :D.
  • Jak ono to je vlastně s těma dalšíma Martinovýma knížkama? Navazují nějak na ságu? Odehrávají se ve stejném světě? Nebo to jsou úplně jiné příběhy odehrávající se úplně v jiném světě?
  • @JoffreyWater Já čet jen první díl a předcházel sáze. Imho na jeden zatah super počtení ikdyž to nemá tu zápletku a zvraty co sága.. pro fanouška mužu jen doporučit.
  • @Rickon Díky, kdyžtak přečtu.
    @JoffreyWater Nečítal som to ešte, ale Dunk a Egg je zo sveta Piesne. Aemon dokonca Egga spomína v Hostine, vo svojich halucináciach. Je to časovo z obdobia asi najsatrších pamätníkov (Stará chůva, Aemon). Lepšie by vedel povedať niekto iný. Ale mám strašný pocit, že dokonca aj Barristan v tej dobe žil.Nie somsi istý,čisomto zle pochopil, ale tuším Barristan v Piesni spomínal svoj stret s Duncanom. Albo sa mi to prisnilo.
  • upraveno 19. června 2014
    @Gepeto Jak se to vezme, první příběh D&E se odehrává v roce 209, Barristan se podle wiki narodil 237. S Duncanem (a Eggem) se setkal až později při pasování na rytíře (253 AC), tam zatím ty povídky časově nedošly. Vystupuje tam ale třeba i Bloodraven/Tříoká vrána.
    Za sebe je určitě doporučuju! :-) Navíc si člověk udělá obrázek o Blackfyreově rebelii, což se podle mě ještě bude hodit i v hlavním příběhu Písně. ;-)
    @sveva Ahá, ja somsimyslel
    že Mystery Knight je Barristan, pretože sa mi zdalo, že Selmy sa tiež tak prezliekol za tajného rytiera, preto som si myslel, že už k tomu došlo.
  • Myslím že konec Písně úplně dokonale vystihl Kurt Sutter ačkoli to co říkal se vůbec k písni nevztahovalo:

"Will it be a happy ending? No, there will be no happy ending but I think that there will be something hopeful about the way it ends."
  • Jak tak poslední dobou přemýšlím došel jsem k závěru že možná k žádnému Happy Endu ani nedojde. Vidím to tak že se 7 království rozpadne a nikdo nebude mít sílu ho dobýt celé.Velkým rodům zůstane jejich území. Jen Bouřlivé země připadnou Aegonovi a Stannis si místo toho zabere nějáké území za Zdí. Draci se zblázní a spálí polovinu Svobodných Měst. Daenerys zhebne( Tak aspoň něco happy end :D) a zůstane to v takovém nic nedělacím míru. A ještě Tullyho vistřídá Frey.
  • @Slenjoy A on vůbec existuje někdo kdo od toho čeká nějaký happyend? :D
  • @JoffreyWater Spíš něco ve smyslu toho, co psal EY. On ten svůj "hořkosladký konec" GRRM často přirovnává k Pánovi prstenů, který rozhodně neskončil žádnou apokalypsou ani totálním rozkladem. Jasně, bude to rozhodně méně optimistické a ztráty budou větší :-), ale očekávám, že Sedm království vydrží pohromadě a že Jiní budou nějakým způsobem poraženi nebo spíš zatlačeni zpět na sever jako kdysi... Pro někoho nesnesitelně klišoidní konec, mně osobně by to nevadilo, protože mě mnohem víc zajímá jak k tomu dojde a co se stane s jednotlivými postavami.
  • Samozrejme, všetci čakáme na toho ľadového draka!
  • Bude to končit tím, jak Jaime vynáší zachráněnou Cersei z trosek Kings Landing za zvuku písně "I will always love you" (z filmu The bodyguard) =D
    @Everett_Young A potom sa Cersei ospravedlní Tyrionovi za to,čo mu robila,on jej odpustí a vznikne z toho nejaká rodinná poučka, skončí to prbehnutím Tommena a Myrcelly, ktorí budú šťastní. A Jaime to ukončí slovami ,,Ako by pravil náš pán otyc... Rodina je najdôležitejšia..." A pôjdu opekať burgery.

A ochrnutý Bran, psychicky labilná Arya, šialená Sansa, kanibalistický Rickon, bezhlavý Ned, podrezaná Cat, prepichovaný Robb a dobodaný Jon si povedia ,,Hlavne že sme zdraví" :)
    @JoeGyry
    A po 325678934-tom komentári o ľadovom drakovi od používateľa Joe Gyryho sa naštvaný GRRM napokon rozhodol jedného tam dať, aby boli všetci spokojní =D Takto tam možno skončili samotní draci

X: ,,Páni, George, tu je ale horko... Akoby tu chrlil drak..."
    ...
    X: ,,Dnes som taká hladná, George, že by som zjedla celého draka!"
    ...
    X: ,,Pozri George, tie deti si púšťajú draka!"
    ...
    X: ,,George, vedel siže ten dinosaurus vyzerá úplne ako drak?"
    ...
    X: ,,A potom rytier zabil toho draka.."
    George: ,,Och, preboha!!! Dobre, dám tam tých drakov, len už prosím sklapni!"

A venovanie vknihe: ,,Pre X, ktorá ma donútila dať tam draky."
  • @Gepeto
    A ochrnutý Bran, psychicky labilná Arya, šialená Sansa, kanibalistický Rickon, bezhlavý Ned, podrezaná Cat, prepichovaný Robb a dobodaný Jon si povedia ,,Hlavne že sme zdraví"
    =D =D
  • upraveno 20. června 2014
    Já bych třeba ledovým drakem zabíjející Daenerys ledovým dechem nepohrdnul.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    JoffreyWater napsal(a):

Ono za to že si Lannisterové zezačátku ve válce vedli bídně byl Jaime. Kdyby se nenechal takhle blbě vlákat do pasti a vyslal napřed zvědy jestli náhodou v tom lese není mnohem větší armáda která jenom čeká na to až se tam objeví aby ho mohli zajmout, tak by vyhráli hned. Jenže ne, on radši jede v čele pár vojáků pronásledovat pár zvědů do šeptajícího lesa, který je příhodné místo na připravení pasti.

Jaime obléhal tou dobou Řekotočí
    Kdokoliv zabíjející Daenerys jakýmkoliv způsobem bude vítané zpestření. Ale zase kvůli tomu násilně roubovat děj, to ne. Klidně ať jí jen Daario podřízne krk v okamžiku, kdy ji zaprodá a změní strany.
    Achileus napsal(a):

JoffreyWater napsal(a):

Ono za to že si Lannisterové zezačátku ve válce vedli bídně byl Jaime. Kdyby se nenechal takhle blbě vlákat do pasti a vyslal napřed zvědy jestli náhodou v tom lese není mnohem větší armáda která jenom čeká na to až se tam objeví aby ho mohli zajmout, tak by vyhráli hned. Jenže ne, on radši jede v čele pár vojáků pronásledovat pár zvědů do šeptajícího lesa, který je příhodné místo na připravení pasti.

Těch pár zvědů byli muži černé ryby, Jaime je chtěl zajmout a dostat z nich nějáké informace, nezapomínej, že nevěděl o tom, že Robb přešel Zelený bodec
  • @Achileus Ano, a Robb na něj nachystal past v šeptajícím lese. Kdyby nebyl idiot a vyslal napřed zvědy, mohl tu past prokouknout, vyhnout se jí a nebo nachystat vlastní past. A nakonec by dobyl i Řekotočí a Lannisterové by válku vyhrávali.
    JoffreyWater napsal(a):

@Achileus Ano, a Robb na něj nachystal past v šeptajícím lese. Kdyby nebyl idiot a vyslal napřed zvědy, mohl tu past prokouknout, vyhnout se jí a nebo nachystat vlastní past. A nakonec by dobyl i Řekotočí a Lannisterové by válku vyhrávali.

Kdyby jsou chyby, udělal to co udělal a nic to nemění a faktu, že on je mrzák, ale žije a že Robb je mrtvola s hlavou Šedého větra
  • @Achileus Však já jenom říkám kdo může za to že si Lannisterové vedli bídně :D
    JoffreyWater napsal(a):

@Achileus Však já jenom říkám kdo může za to že si Lannisterové vedli bídně :D

Myslím, že mi bychom si nevedli o nic líp :-D
  • @Nevada Ale nebylo by to krásně ironické kdyby Daenerys zabily její "děti"? Nemusely by se zrovna proměnit v ledové draky, ale prostě jí sežrat :D ale já bych ledového draka uvítal. Nelze jí zabít ohněm, ale ledem...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.