Hra o trůny ožívá

upraveno 2. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Temná křídla, temná slova... ale dnes ne! HBO u příležitosti finále True Blood vypustilo mimo jiné i mnoho materiálu k Hře o trůny. V prvé řadě jde o teaser nazvaný Raven, tentokrát již nefalšovaný. To ale není vše, dostali jsme i ukázku ze zákulisí natáčení, promo fotografii Daenerys a blog tvůrců.

Havran
Číst celý článek zde
1568101135

Komentáře

• upraveno 2. listopadu 2010
    Jako Stannise bych viděl třeba Bena Kingsleye:) ten by se mi jako Stannis líbil:)
    Parm píše:
    Jako Stannise bych viděl třeba Bena Kingsleye:) ten by se mi jako Stannis líbil:)

Mě taky. Před dvaceti lety :-)
    Stannis bude nepochybne dôležitou zložkou castingu. Ak sa budeme pohybovať v nereálnych vodách, tak najlepším Stannisom by bol stopercentne Mark Strong. Z tých reálnejších možností ma ale nenapadá nikto. Avšak už presne viem, koho by som chcel vidieť v úlohe Qhorina Polrukého - jednoznačne Keitha Carradinea (aka Frank Lundy z Dextera). Možno by sa hodil aj na Davosa. Ako Manceho Nájezdníka potom samotného Dextera - Michaela C. Halla (aj keď by ho museli trochu postaršiť). A nakoniec - Jaqen je nám asi jasný ;) http://dietrichthrall.files.wordpress.com/2008/10/crispin-glover.jpg
    Mark Strong by byl bezesporu nejlepší. Představit bych si dokázal i Jamese Fraina, v Tudorovcích byl po odchodu Neilla podle mě nejlepším hercem. Keith je mým oblíbencem od doby, kdy jsem viděl Soupeře Ridleyho Scotta, super byl i v Deadwoodu. Více by se mi ale líbil jako Brynden Tully.
    Vidíš, to ma nenapadlo... Čierna Ryba by mu tiež sadol ako riť na šerbeľ, nehovoriac o tom, že by tým pádom získal aj viac priestoru (...zrejme).
  • upraveno 7. listopadu 2010
    Obsáhlý report z nahlédnutí do zákulisí, kterého se dostalo Ranovi z westeros.org a dalším "novinářům". Krom toho se konalo i ono setkání s GRRM a herci, ale tohle byl exkluzivní výlet pro pár zainteresovaných, Ran například zároveň tvoří s GRRM knihu o světě ASOIAF (vyjde po vydání Tance) a GRRM ho používá jako encyklopedii - to aby bylo jasno, proč tam Ran byl a já ne :-)

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Belfast_Trip_Part_1/

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Belfast_Trip_Part_2/

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Belfast_Trip_Part_3/

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Belfast_Trip_Detour_The_Moot/

Je to zajímavý počteníčko o Ranově setkání s herci a štábem, o tom, jak si mohl v ateliérech sáhnout na Zeď atd.
  • upraveno 12. listopadu 2010
    Zdravíčko rozhoduju se mezi dvěma deskovýma hrama http://www.planetaher.cz/battles-of-westeros-p-874.html a potom Karetní hrou Game of thrones... Nemá někdo s s tim Battles of Westeros zkušenosti ? .... Tu třetí deskovou hru má kamarád, takže tu nechci ( A Game of Thrones - desková hra)
    Amoroun: Asi by to spis spadalo do tedle diskuze, pripadne tam treba najdes nejake zajimave info.

Jestli to chapu dobre, tak Deskovy AGOT mate. Takze na vyber jsou karetni AGOT nebo Battle of Westeros. Z herniho pohledu jsou to mechanicky obe dobre hry, obe by meli fungovat dobre a byt dobre znovuhratelne tj. nemeli by se ti v brzke dobe ohrat a pak zapadnout nekam do temneho kouta. Takze je to spis o tvych preferencich. Libi se ti vic kraticky nebo chces radeji hromadu vojaku a tahani po planu? Chces do toho narvat spoustu penez (ok, todle asi neni relevatni otazka - oboji bude mit spoustu rozsireni:))?

Co do poctu hracu, tak koukam, ze karetni Agot je az pro 4 hrace, zatimco Battle of Westeros je jen pro 2, ale to bych rekl, ze je jen docasny stav - urcite se da ocekavat, ze vyjde nejake rozsireni, kter umozni hru i ve 4 hracich.

Co se toho pribehoveho pohledu (jak moc je to propracovane a verne knizni predloze) tyce, tak to ti snad odpovi nekdo jiny - treba aqwarty, az se objevi.

Osobne kdybych si mel vybrat, tak me vic laka Battle of Westeros, hlavne protoze tam verim, ze do toho ty prachy netreba rvat (byt to jiste bude mozne), abych mohl hrat dobrou hru. Vuci sberatelskycm karetkam jsem trosku skepticky, kdyz vidim magic a spol.
    HBO zveřejnilo další video z produkce. Tentokrát se týká dekorací a zejména jídla. Ve videu jsou vidět hlavně přípravy dekorací, ale sem tam i záběr přímo z natáčení s herci.

The Artisans: Richard Roberts
    TO Shako: odpovím tedy do topicu o hrách :-)
    Zatiaľ čo do pohľadu za kulisy najvýživnejšie (a nejde o jedlo) "Artisans" video. Pohľad na scénu Cersei a Neda potešil :)
  • upraveno 15. listopadu 2010
    Nejaké nové informácie o pokrokoch v natáčaní?
    A víš, že jo? Dopoledne jsem si zapověděl sem o tom psát, páč jsem potřeboval něco dodělat. To něco jsem právě odeslal. Takže.

Obsazení Berika Dondarriona

David Michael Scott byl obsazen do této role. Viz popis v odkazu a zejména pak status na Twitteru, nicméně oficiálně to není potvrzeno.

Fotky khala Droga

Více fotek je na WICu nebo přímo u zdroje. Taky vám přijde podivná ta kulisa moře? Přímo tam se má prý odehrávat svatba. Změní tvůrci povahu dothraků (strach z vody), nebo to pak trikově přemění v "zelené moře"?

image
    Hmm, zaujímavé. Momoa sa do tej úlohy hodí, o tom niet pochýb. Berik Dondarrion môže byť. A k tomu moru - možno máš recht, Alek. V podstate je to dokonalé modré plátno :)
    Macejko píše:
    Momoa sa do tej úlohy hodí, o tom niet pochýb.

Noo, hodně lidí by asi nesouhlasilo. Mně zavřely pusu jeho fotky z Conana.

Jo ještě jedna historka z natáčení. :-) GRRM se během svého výletu po lokacích (mj. byl i v Maroku, kde to vypadá, že si i zahrál) zmínil, že ne všechno jde tak super. Jednak byl ten kemp v Maroku slušně vytopen nějakým přívalovým deštěm a pak se prý v Belfastu strhla hádka mezi dvěma herci. Hned se samo začlo spekulovat, který dva to jsou. Tak to GRRM nakonec prozradil. Na jedné straně stál Cooper, který hraje Ducha a na druhé Saxon, která hraje Nymeriu. Ale nebojte, nikdo prý nebyl zraněn. :-)
    -Čau lidi neví někdo něco o osudu malého Rikona Starka? dík
    No, v seriálu bude asi upozaděn. V knihách se o něm poslední dobou (od jeho zmizení v Bouři) nic moc neví. Bohužel...
  • upraveno 18. listopadu 2010
    Nové fotky! Áááááá, nové fotky! http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20385926_20442931,00.html
    Hodně dobře.... hezký fotky. Ale Eddard Stark, hned jak jsem ho uviděl na té fotce jak tam stojí, tak si říkám,hele Boromir )))))
    Robert tam vypadá jak pantáta Bezoušek. :-) Zbytek je ale velice dobrý.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. listopadu 2010
    Paráda. Zima bude fakt velmi dlouhá...
    Zdravím

jsou nějaké zprávy, kdy by se seriál měl objevit na obrazovkách?
    Noo, dnešek byl fakt hutnej. Robert a Cersei vzbuzujou trochu rozpaky, ale to může být jen špatný dojem z fotek. Ale ten zbytek je prostě skvělej.

Thanatos píše:
    jsou nějaké zprávy, kdy by se seriál měl objevit na obrazovkách?

Pořád je potvrzován termín v jarním schéma, teoreticky tedy březen, GRRM v týdnu říkal, že asi spíš duben (2011). 18. prosince má skončit natáčení, pak už bude jen postprodukce atd.
    No mě se Robert - vzhledem k představiteli překvapivě - fakt líbí a Cersei je prostě super.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Cersei a Jaime jsou málo "zlatí", Jon (jak už tady padlo dřív) moc starý. Ale dojem celkově velký.
    Cersei má na blondýnu překvapivě černé obočí:-)

Jonovi je asi třicet...

Pro mě osobně zklamání
    Ja to absolútne žeriem. Addy ako Robert vyzerá podľa mňa skvelo (cítiť z neho ten majestát bojovníka a zároveň znechutenie nad kraľovaním - nepýtajte sa ma ako, ale vidím to tam) a Lena Headey sa pre úlohy mŕch narodila, takže z nej bude perfektná Cersei. Navyše je tam krásne vidieť, ako si na tom všetkom dávajú záležať - kostýmy a dekorácie sa môžu smelo rovnať aj s hollywoodskymi historickými megaprodukciami. Keď sa nakoniec objaví regulérny trailer, asi si nastriekam do textilu. Úplne vážne :)
    Chmur píše:
    Cersei má na blondýnu překvapivě černé obočí:-)

Přesně, to mě zarazilo asi nejvíc :-)

Chmur píše:
    Jonovi je asi třicet...

no třicet ne, ale staře vypadá, na civilních fotkách vypadal naprosto ideálně (k mým představám v knize), nechápu proč ho takhle výrazně měnili. Asi aby nebyl takový hezounek a bylo tam větší odlišení od Robba.

Ale ať jen nehaním, Tyrion a Jaime jsou skvělí, stejně tak Sam, Bran, Dany a můj oblíbenec Mord :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jaime mi sedí, nevypadá tak uhlazeně a načančaně. Ale u Jona mám taky trochu výhrady, jeho vizáž mi nějak nesedí.
    Když už se rozeběhla diskuze o Jaimem, musím říct že vypadá super. Nemám dojem, že vypadá moc uhlazeně - bude to kontrast vzhledem k tomu, jak bude vypadat později. Měl jsem právě z něj trochu obavy, ale rozplynuly se. Jak píše Alek, Jaime a Tyrion vypadají skvěle. Pro mě osobně jsou trochu zklamáním Jon a Danny.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.