TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1195196198200201362

Komentáře

• upraveno 1. dubna 2014
    @Ser_Tribun True detective?

@svoa00 nabudúce na konci veci napíš BAZINGA aby to ľudia pochopili :D
  • Mě True detective nak neuchvátil...
  • @Ser_Tribun to se nedivím, True Dtective je totiž naprostý opak GoT :)
  • upraveno 1. dubna 2014
    @JoeGyry no já nevim ta poslední řada byla trochu křečovitá. U Sherlocka musíš bejt víc kritičtější má jen tři díly. Podle mě to nejde srovnat. Každej serial cílí na jíný publikum a mají rozdílné žánry.
  • nwm...mě tyhle seriály prostě neberou nak :)....třeba breaking bad jsem musel sjíždět 3-5 dílů denně nebo jsem byl nesvůj :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Ser_Tribun Problém GoT je v tom, že nefunguje nejen jako adaptace ale ani jakožto samostatný seriál. Je udělaný podle obvyklé HBO šablony akorát zasazený do prostředí Písně. Rovnou se můžeš kouknout na Řím, na Boardwalk Empire nebo na libovolný další seriál. Oni prostě mají jednolitou šablonu do které dosazují místa a postavy. True Detective je jeden z hodně mála seriálů který se tomu dokázal vyhnout.
  • @Everett_Young Potom cim si vysvetlujes tu popularitu GOT ako serialu?
  • HIMYM -
    Řekla bych, že se jim finále opravdu povedlo, nebýt závěrečných tří minut... Tím všechno předtím úplně zabili :-( Ale do té doby se mi ta forma sledování celé party v čase fakt líbila :-)
  • @Hildegarda Zčásti je to pořád mediální hajp. Těm, kteří Píseň nečetli, to prostředí a morální nevyhraněnost postav přijdou zajímavé, ale po scénáristické stránce to není žádná sláva. Čestnou výjimkou je Bryan Cogman (dokáže rozumně krátit a měnit materiál z předlohy, aniž by to byla jeho jediná dovednost), Martin taky nepíše špatné scénáře, i když ten jeho díl pro třetí řadu byl spíš průměrný (asi ho dost měnili).
  • M1on napsal(a):

@Linda_Moon neznám?

novej seriál od Showtime, začíná 11.4. v hlavní roli Eva Green, hororové příběhy z viktoriánského Londýna.....snad nezklame mé představy...na edně je už trailer
  • Finále HIMYM neuveriteľné sklamanie..
  • @Linda_Moon před časem jsem o tom někde četla, jsem docela zvědavá, jak to dopadne :)
  • @JoeGyry Tak jsem si přečetla pár spoilerů a dospěla k názoru, že si ušetřím hodinu života.
    @Hildegarda

1) je to určitě kvalitní herecké obsazení - to vždycky přitáhne pozornost, 1. sérii rozjel S. Bean (myslím že jeho jméno na seznamu hlavních rolí jistě přitáhlo hodně pozornosti ještě před začátkem seriálu) a následně se i mezi mladou generací vybarvili velice talentovaní herci a herečky (J. Gleeson, M. Williams a další)

2) Jednoduše, fanoušci HBO jsou na tuhle šablonu zvyklí a nic jiného ani neočekávají ani nechtějí.

3) i nekvalitní seriál může mít hodně diváků, u vás taky běží věci jako Panelák nebo u nás Ulice (seriál který má asi milion dílů) a i když jsou to úplné hovadiny, lidi to prostě sledují. Proč, to se mě neptej, já to odsuzuji jako odpad?

Co myslíš ty, proč je seriál tak oblíbený?
  • S. Bean tu roli vzal určitě kvuli tomu, že měl ve scénaři svojí smrt :D
    @Ser_Tribun Je to chodící spoiler, co jiného od něj čekat :-D
  • je to profík...nikdo z hollywoodu nemá tak bohatá zkušenosti v umírání jako on :D :D
  • @Everett_Young
    1)Myslim, ze sa trafili do ery historickych serialov, ked este muzi boli muzmi a zeny...ehm..zenami :). Vela serialov sa vracia do casov davno minulych (napr len uz spominany serial s Evou Green). Scenaristi sa tak mozu dostatocne vyburit hektolitrami krvi a navstevami nevestincov. A ludia vzdy radi nostalgicky spominaju na to, ako nam kedysi bolo dobre :)
    2)GoT ma tolko liniek, ze kazdy si najdu tu svoju - napr Maisie ;)
  • @brbr psychický som sa pripravoval na plakanie :D ale nakoniec som mal len nervy, takto ukončiť seriál ktorý sa vola HOW I MET YOUR MOTHER :D neuveriteľné.
  • @JoeGyry Já jsem si naivně myslela, že
    Tedovo ne Robin je definitivní
  • @brbr no mňa hlavne nahnevalo že
    seriál sa vola HIMYM on sa s matkou spoznáva v poslednej časti a hned aj v tej časti matka zomrie...Asi sa snažili urobiť niečo bližšie reálnemu životu nie nejaký happy end ale ja som si chcel pozrieť záver komediálneho seriálu nie tamto..
    @JoeGyry Himym jsem už vzdal, ale

¨Neměla by matka být na živu minimálně několik let aby se jí stihly narodit dvě různě staré děti?
    :-k
  • @Everett_Young taky to nějak nechápu :-k seriál jsem vzdala na začátku předchozí série.
  • k HIMYM: furt nevím, co si o tom myslet
    přijde mi logické, že to nakonec udělali tak jak to udělali (vzhledem k tomu, že děti měly pravdu v tom, že to o matce moc nebylo), ale štve mě, že to tak udělali :D (kdyby ten seriál opravdu byl o matce, jednu nebo víc sérií, bylo by to lepší). Na druhou stranu je to takhle nečekané. A všichni co nadávali "proč se furt vrací k té Robin, už by se s tím měl smířit" mají odpověď, proč to tak bylo. Čímž myslím i sebe a nemám z toho radost.

@Everett_Young
    Ona byla, ale ve "flashforwardech", které dohromady zabraly tak půl hodiny z poslední série, setkání bylo ukázáno až jako poslední (mezitím prostě díra)
  • Hildegarda napsal(a):

hektolitrami krvi (...) ako nam kedysi bolo dobre :)

= paradoxy středověku :D
    Jako původně divák můžu za sebe potvrdit tvoje domněnky: mě ta atmosféra a postavy Starků upoutaly natolik, že jsem se přenesla i přes trauma z úvodní scény, kdy jsem utíkala rožnout, protože "sakra, neřekli mi, že to je horor!"
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    HIMYM:
    Tak a mám depku! Mažu tenhle díl z hlavy a Barney s Robin se prostě nerozvedli a matka neumřela! Ne a ne a ne a ne!!!
  • @Krisa A proto se na něj pro jistotu ani nepodívám.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @CervenKa som na tom podobne, bol som dost prekvapeny udalostami, ktore sa stali v poslednej casti HIMYM
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.