TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ding, dong-Thebitchqueen is dead, long live the King!!!Tak tímhle mi pro změnu udělali pořádnou radost. Jak si pro sebe pořád nespokojeně mrmlám- hlavně teď, když souběžně sleduji začátek- tenhle díl byl skvělý! =D
Takže ano, jsem rád, že se takový seriál vysílá, tvůrci ale nedokážou využít všech možností, které mají. Chybí jim k tomu i finance, které nepostrádá GOT. Některé pasáže mě hrozně nudí a v tu chvíli přemýšlím, zda se na Vikings mám ještě pořád dívat či nikoli. Nesdílím tedy názory recenzenta na TVZONE, který navíc podle mě svoji recenzi psal v orgasmatické křeči :-D. Uvidím, jak se vyvine třetí série...
U té nelogičnosti chování postav s tebou souhlasím (a taky doufám, že Siggy někdo ve třetí sérii konečně sejme :D)... Tady bych asi protestovala. Nemám toho zas tolik načteno, ale v podstatě všude je shoda v tom, že vikingové (
píše se s malým, protože to není národ*) zdaleka nebyli jen loupeživými nájezdníky. Představuju si to tak, že taková "výbojná" byla jen část populace... Většinou to byli spíš farmáři (kde bylo co pěstovat, jinak asi rybáři), jako všude jinde v Evropě, asi i zdatní obchodníci... Ale o takových seveřanech by ten seriál být nemohl, protože by to moc lidí nebavilo. :-) Morální pravidla určitě měli (stačí si přečíst Výroky Vysokého), jen prostě trochu odlišná od těch našich dnešních (křesťanských).*Aha, tak jde očividně obojí, záleží na použití. Tak nám ve škole zase kecali. :D Taky jsem zvědavá, jestli se v dalších dílech objeví příbuzní jarla Borga nebo krále Horika a budou chtít vykonat krevní mstu, jako je to dost často v islandských ságách. Takhle by vlastně mohli pokračovat pořád dokolečka několik řad.. :D
Ještě jedna věc mi vrtá hlavou - co sakra pořád myslí tím Kattegatem? Seriál je očividně natáčený u nějakých pahorků, ale Dánsko a jih Švédska jsou placky.
Píšeš, že tě jako historika štvou ty nepřesnosti okolo Ragnara - on je i historicky doložený? Ptám se, protože podle toho, co jsem pochytila, jde o postavu severských ság. A třeba co se týče těch synů a manželek existuje víc variant podle toho kterého díla (říkala wikina).
tie nelogicnosti co si vymenoval: tak no Rolla az tak nechapem ale v serialy preslo par rokov. Siggi a Floky v tejto serii akekoby boli cely cas s Ragnarom a mali nejaky tajny plan na zistenie Horikovych planov.
Ano, třeba u těch synů skutečně záleží natom, z jakého konkrétního pramene člověk čerpá a lze se setkat s různými interpretacemi, ale nepodařilo se mi na netu (zatím) nalézt informaci o tom, že by Bjorn byl synem Lagerthy... Ale znovu říkám, to není věc, na které by u mě seríál stál či padal.
Já jsem při sledování seriálu nenabyl dojmu, že by Floki a Siggy celou dobu pracovali s Ragnarem. Může to být jen má domněnka, ale mě se to prostě nezdá. Obzvláště ne u Siggy. Spíš jsem nabyl dojmu, že Floki a Siggy se cítili být na vedlejší koleji a zkoušeli, zda by u Horika nezískali lepší postavení a v momentě, kdy zjistili, čeho všeho je Horik schopen, se od něj odvrátili a přicupitali zpátky k Ragnarovi. Nejsem ji jistý, zda je Siggy Ragnarovi natolik oddaná, aby spala s Horikem i s jeho synem jenom proto, aby zjistila, zda Horik kuje nějaké pikle proti Ragnarovi či ne.
Jane the Virgin je adaptací venezuelské telenovely. Jde o příběh těžce pracující, nábožensky založené mladé Latinoameričanky, která je shodou náhod oplodněna.
To bude rozhodně trhák.
Jozef: "Mária, och, čo sa ti stalo?"
Mária: "Aj, Jožko, to ti bola taká zhoda náhod."
Dovoluji si tě rovněž upozornit nato, že kupř. v takové Americe to byli právě křesťanští misionáři, kteří se (většinou neúspěšně) snažili hájit práva místních indiánů (a indiány obecně) před zvůlí místních vojenských a úředních představitelů. Ale měli to dost těžké, zvlášť, když tam často působili bezskrupulózní a bezcharakterní jedinci typu Cortéze či Pizzara.
Nijak nezpochybňuji fakt, že evropská kolonizace sebou v mnoha ohledech přinesla tamějším obyvatelům velké trápení a ano, vadí mi, když křesťané masakrují nekřesťany, ale tvrzení, že se křesťané vydali do ostatních zemí jen napakovat, odmítám.
Čo znamená 'půlhodinovka'? Ako že to bude mať sitkomovskú dĺžku na epizódu alebo to bude nejaká fakt krátka mini-séria?
Ad Spielberg - The Whispers, a reaguje právě na odkaz v mém příspěvku nad tím jeho.
@Gepeto
Ad půlhodinovka, půjde o seriál, který bude mít epizody o délce cca půl hodiny.